![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfantul Pavel spune clar ca Toti Apostolii pastoresc Biserica lui Hristos cu aceeasi autoritatea duhovniceasca. (nu o sa reiau citatele). Papa este si conducator de stat, "incurcandu-se cu treburile lumesti". Episcopii trebuie sa pastoreasca Biserica lui Hristos! Oare nu spune asta clar atat Hristos Iisus cat si Sfantul Pavel? Sfantul Petru a pasatorit Biserica lui Hristos, daca tot ziceti voi romano-catolicii ca episcopul Romeni este exclusiv urmasul Sfantului Petru de ce Papa nu urmeaza intocmai exemplul Sfantului Petru (sa pastoreasca exclusiv Biserica lui Hristos)? Cum puteti voi (romano-catolicii) afirma ca ceilati episcopi nu ar fi urmasi ai Sfantului Petru cand Sfanta Scriptura este clara? "mi-a venit știre că la voi sunt certuri; 12. Și spun aceasta, că fiecare dintre voi zice: Eu sunt al lui Pavel, iar eu sunt al lui Apollo, iar eu sunt al lui Chefa, iar eu sunt al lui Hristos! 13. Oare s-a împărțit Hristos? Nu cumva s-a răstignit Pavel pentru voi? Sau fost-ați botezați în numele lui Pavel? I Corninteni cap 1 3. Fiindcă sunteți tot trupești. Câtă vreme este între voi pizmă și ceartă și dezbinări, nu sunteți, oare, trupești și nu după firea omenească umblați? 4. Căci, când zice unul: Eu sunt al lui Pavel, iar altul: Eu sunt al lui Apollo, au nu sunteți oameni trupești? 5. Dar ce este Apollo? Și ce este Pavel? Slujitori prin care ați crezut voi și după cum i-a dat Domnul fiecăruia. 6. Eu am sădit, Apollo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească. 7. Astfel nici cel ce sădește nu e ceva, nici cel ce udă, ci numai Dumnezeu care face să crească. 8. Cel care sădește și cel care udă sunt una și fiecare își va lua plata după osteneala sa. 9. Căci noi împreună-lucrători cu Dumnezeu suntem; voi sunteți ogorul lui Dumnezeu, zidirea lui Dumnezeu. 10. După harul lui Dumnezeu, cel dat mie, eu, ca un înțelept meșter, am pus temelia; iar altul zidește. Dar fiecare să ia seama cum zidește; 11. Căci nimeni nu poate pune altă temelie, decât cea pusă, care este Iisus Hristos. I Corinteni cap 3" Asadar sa luam aminte. Doamne ajuta. |
|
|||
|
|||
![]()
Intimplator sfintul apostol Petru a avut destule intilniri atit cu conducatori bisericesti cit si cu cei politici si lumesti. La fel si sfintul Pavel, care, in virtutea dreptului de a fi cetatean roman a cerut sa fie judecat de insusi imparatul Romei. Nu stiu ce face conducatorul bisericii catolice in viata de zi cu zi si cit incalca activitatea lui pastorirea turmei lui Cristos. Eu ma simt bine pastorita. Sa dea Domnul sa fiu si eu o oita buna.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"4. Nici un ostaș nu se încurcă cu treburile vieții, ca să fie pe plac celui care strânge oaste. " II timotei 2,4 Evident ca est vorba de viata lumeasca in acest verset. Hristos nu a intemeiat nici un stat lumesc. Hristos este capul Sfintei Sale Biserici. Sfintii Apostoli si Episcopii trebuie sa pastoreasca doar Biserica, nu sa fie conducatori de state lumesti! Last edited by Eugen7; 16.05.2011 at 10:20:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nici episcopii ortodocsi nu se casatoresc. In Biserica Ortodoxa preotii de manastiri nu se casatoresc. Preotii care doresc sa triasca in lume au posibilitatea de a alege celibatul. Citat:
Doamne ajuta. |
|
|||
|
|||
![]()
Se poate. Conducatorul Bisericii Catolice, fie ca e conducatorul unui stat de 1000 persoane, fie ca nu, tot conducatorul bisericii este; el pastoreste peste aproape un miliard de credinciosi. Iar referitor la bani, preotii catolici nu poseda nimic. Totul este al bisericii. Cind se muta de la un loc la altul isi iau doar booceluta cu carti. De aceia Biserica noastra e una bogata. Preotii din celelate culte trebuie sa se ingrijeasca intii de familiile proprii si din acest motiv ispita e mai mare la ei decit la preotii celibatari. Deci din punctul asta de vedere eu sint sigura ca preotii catolici, saraci si celibatari fiind, nu cauta cele lumesti.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre bani si interese financiare, chiar ai uitat de modul cum au umplut visteria Bisericii Romano-Catolice "induglentele papale" in mod oficial, bine legiferat (incurajat) de catre Papa?! Naivitatea din postarile tale este autentica sau doar simulata? (Intrebarea este retorica). :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Binteinteles, au si preotii casatoriti ispitele si pacatele lor. |
|