Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2011, 13:25:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Asta trebuie ca este cea mai hilara "dovada" impotriva primatului papal pe care am auzit-o pana acum.

"Eu nu ascult de tine, si asa dovedesc ca nu tu nu ai autoritate".

Domnule, Cristos nu a spus ca toti vor asculta, ci ca toti trebuie sa asculte. Cine nu asculta, e alegerea lui libera, pentru care va da socoteala.
E ilar doar daca nu intelegem. Dl. Mihnea a spus ca aceasta e o dovada ca Sf. Ioan recunostea primatul, pentru ca a apelat si corespondat cu papa. Eu am spus ca nu reiese de acolo nicio dovada, pentru ca papa il sustinea si dintre cele patru episcopate importante doar Roma (nu stiu ce pozitie avea Antiohia) nu era impotriva. Mai mult, desi papa se opunea sf. Ioan a avut aceeasi soarta, nu a ascultat cineva de papa.

Asadar, asta nu e o dovada ca exista primatul, ci am spus ca ar fi o dovada ca nu ar fi fost primat.
Dvs. imi spuneti ceva plecand de la premisa ca primatul exista si aceasta era doar o incalcare a primatului. Dar noi tocmai despre asta vorbeam, ca nu exista primatul.
Vechi 10.05.2011, 13:29:17
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E ilar doar daca nu intelegem. Dl. Mihnea a spus ca aceasta e o dovada ca Sf. Ioan recunostea primatul, pentru ca a apelat si corespondat cu papa. Eu am spus ca nu reiese de acolo nicio dovada, pentru ca papa il sustinea si dintre cele patru episcopate importante doar Roma (nu stiu ce pozitie avea Antiohia) nu era impotriva. Mai mult, desi papa se opunea sf. Ioan a avut aceeasi soarta, nu a ascultat cineva de papa.

Asadar, asta nu e o dovada ca exista primatul, ci am spus ca ar fi o dovada ca nu ar fi fost primat.
Dvs. imi spuneti ceva plecand de la premisa ca primatul exista si aceasta era doar o incalcare a primatului. Dar noi tocmai despre asta vorbeam, ca nu exista primatul.
Domnule, un anumit lucru poate fi o dovada in favoarea a ceva, o dovada impotriva a ceva, sau poate sa nu dovedeasca nimic.

Daca ati fi sustinut a treia varianta, n-as fi fost atat de caustic, dar a sustine ca lipsa ascultarii dovedeste lipsa autoritatii, asa cum ati facut-o, este ilogic.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican