Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2011, 15:58:40
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
Am o cunostinta care s-a maritat intr-o tara musulmana si a trecut la religia lor... Cum s-o consider un "om al satanei" ? Are un sot si doi copii si e foarte devotata.
Ce simplu e sa bati campii categorisind pe "ceilalti" :D
Azi imi esti prieten, maine te reneg...
Vechi 07.05.2011, 16:13:51
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_ Vezi mesajul
Azi imi esti prieten, maine te reneg...
Ce gresita comparatie! Azi imi esti prieten dar poti avea si alti prieteni cea ce nu inseamna ca ma renegi.
Vechi 07.05.2011, 16:18:56
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
Ce gresita comparatie! Azi imi esti prieten dar poti avea si alti prieteni cea ce nu inseamna ca ma renegi.
Ideea era alta.
Adica daca un om, care iti este drag, il admiri, iti petreci timpul cu el, e de alta confesiune, nu iti mai este prieten?
Eu la acest aspect ma refeream, ca a venit vorba de "oameni ai Satanei".
Vechi 07.05.2011, 16:25:13
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
Ideea era alta.
Adica daca un om, care iti este drag, il admiri, iti petreci timpul cu el, e de alta confesiune, nu iti mai este prieten?
Aaaa am inteles acum :)
Vechi 07.05.2011, 16:38:02
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Exclamation

Citat:
Ideea era alta.
Esti repezita in afirmatii de asta data , nu judeci in profunzime , dar e libertatea ta sa fi prieten cu oricine , pentru ca vorba " spune-mi cu cine esti prieten , ca sa-ti spun cine esti " , este extrem de actuala si adevarata ! Vezi , dar spre ce si cine iti inclini inima ! Nu confunda pacatul , cu omul in sine ! Nu confunda boala cu cu cel pe care o poarta ! Nu confunda diavolul salasuit in om , cu omul insusi ! Nu creea confuzii , si mult mai grav , nu-i duce in deruta pe ceilalti ! Esti la varsta cand trebuie sa inveti si sa sa discerni cu adevarat ce este bine si ce nu este bine ! Esti la varsta cand trebuie mai mult sa asculti , pentru a fi ascultata si mai ales inteleasa mai tarziu ! La 15-16 ani , inca invatam , precum si noi , mai taoata viata ! Te rog sa nu mai faci CIULAMA DIN DREAPTA CREDINTA , PRIETENIE , IUBIRE , IERTARE , PACAT SI ALTE CELE !
Vechi 07.05.2011, 16:41:26
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Esti repezita in afirmatii de asta data , nu judeci in profunzime , dar e libertatea ta sa fi prieten cu oricine , pentru ca vorba " spune-mi cu cine esti prieten , ca sa-ti spun cine esti " , este extrem de actuala si adevarata ! Vezi , dar spre ce si cine iti inclini inima ! Nu confunda pacatul , cu omul in sine ! Nu confunda boala cu cu cel pe care o poarta ! Nu confunda diavolul salasuit in om , cu omul insusi ! Nu creea confuzii , si mult mai grav , nu-i duce in deruta pe ceilalti ! Esti la varsta cand trebuie sa inveti si sa sa discerni cu adevarat ce este bine si ce nu este bine ! Esti la varsta cand trebuie mai mult sa asculti , pentru a fi ascultata si mai ales inteleasa mai tarziu ! La 15-16 ani , inca invatam , precum si noi , mai taoata viata ! Te rog sa nu mai faci CIULAMA DIN DREAPTA CREDINTA , PRIETENIE , IUBIRE , IERTARE , PACAT SI ALTE CELE !
Eu ma refeream la o simpla prietenie...
Daca am colegi (neo)protestanti, asta nu inseamna ca nu mai vorbesc sau rad cu ei...
Vechi 07.05.2011, 16:43:01
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Eu ma refeream la o simpla prietenie...
Daca am colegi (neo)protestanti, asta nu inseamna ca nu mai vorbesc sau rad cu ei...
Aici nu vorboim de asa ceva . Punct !
Vechi 07.05.2011, 19:56:25
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Aici nu vorbim de asa ceva . Punct !
Stai putin ca n-am inteles totusi.
Despre ce vorbim atunci?
Te rog sa explici de fapt ce anume doresti sa discutam? Ce urmaresti cu firul tau?
La postarea mea nu ai raspuns.
Eu am inteles ca te-a deranjat plecarea Noesissei din Ortodoxie.
Pe de alta parte din citatul dat de tine se vorbeste despre razboiul dintre Ortodoxie si celelalte confesiuni si religii.
Exista deci doua probleme aici:
1. abandonarea Ortodoxiei in favoarea altei confesiuni/religii
2. numai ortodoxia este buna, celelalte sunt rele, pacatoase, eretice si ce mai vrei tu (si altii).

Eu la primul punct am raspuns.
La punctul doi ma abtin. Nu pot raspunde. Pe de o parte imi plac parti/elemente din alte confesiuni/religii si nu-mi plac alte parti/elemente din ortodoxie. Mi se pare pacat mare afirmatia din citat (deci cea amintita de mine la punctul 2). Pacatul mandriei, a judecatii, a calomniei si etc.
Noi oamenii, nu suntem in masura sa judecam asa ceva. Stim noi cine se va mantui, cine se va duce in Rai, etc.? Dar ce, noi suntem Dumnezeu?

Pe urma spun si eu ca alte persoane de aici. Ce facem cu oamenii?
Ca de fapt aici este problema: conflictul intre oameni.
Aici pe forum este razboi intre oameni: ortodoxi si alte confesiuni si religii, pe motivul credintei lor. Asta se numeste discriminare.
Nu se combat credinte, ci oameni!!! Este absurd!

@Anna21 - si n-am inteles din postarea ta. Tu ii urasti pe bunicii (sau erau parintii, ca nu mai stiu) tai acum, pentru ca nu sunt ortodoxi?

Din postarile multora de pe forum inteleg ca urasc efectiv oamenii de alte credinte, ca nu s-ar imprieteni cu ei, n-ar comunica etc.
Dar ei ar iubi un ortodox fie el si cel mai rau (cu pacate mari), doar pentru credinta lui?

Eu asa inteleg pe forumul asta. Sa fie omul oricum, numai sa fie botezat ortodox.

"Scuze , dar aici vorbim de adevarata valoare , nu de umanism si alte orientari omenesti , create de om , de mintea lui ! Iertare , am inteles acum , ce si cum !" citat din Cristi.

Deci nu vorbim despre om (fire, caracter, etc.) ci numai despre credinta lui?

Credinta il face/diferentiaza pe om? Asta zic eu ca este intrebarea.

Cristi, deci despre ce anume vorbim pe acest fir? Ca fiecare intelege altceva.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11