Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.04.2011, 15:45:25
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit Nu mai vreau sa caut

Nu mai vreau sa caut... Am vazut prea multe paradisuri. Am epuizat calea. Iluzia si-a descolacit prinsoarea letala din jurul inimii mele. Am ajuns la final. Nu mai plang, nu mai ratacesc…doar betia claritatii. Si cata patrundere…acum cad la nesfarsit in mine insumi…Nimeni si nimic nu mai poate opri aceasta pravalire de fulgere. Sunt foc in focul intunericului…Sunt chiar eu cel ce ma oglindesc in mine insumi ? Unde sunt vechile indoielile ? Unde sunt eu cel care am fost ? … Nu mai vreau sa caut… Nu.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 15:47:37
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit Descompunere

Orice zi care trece, merita sa fie plansa…Este ca o descompunere a fiintei noastre. Lasam vise ravasite de timp sa se cearna pe caldaramul impermanentei, sa se piarda in fiecare secunda care se prelinge tragic prin inima noastra. Orice pas pe planeta se aude departe, departe in ungherele paradisului. Pasii mor tot asa de tacuti precum lacrimile copilariei in visele nenascute. Si eternitatea trece... Atat de incet.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 16:09:03
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit Admiratie - Uimire - Devotiune

Cand conceptele se decanteaza, cand atmosfera intelectului devine rarefiata, corpul devine usor. Si viata devine frumoasa. Esti fericit(a). Intelegerea este subtila si agera. Lumea este circumscrisa de intelegerea profunda. Fenomenele sunt interpretate facil si mintea se misca usor. Intelesurile rasar spontan. Asa apare poezia. Privesti admirativ cele mai marunte aspecte ale vietii. Da, admiratie!

Inima creste, se umfla de emotie. Existenta devine melodioasa...armoniile picura dulce in inima ascultatorului. Lucrurile se rearanjeaza, se reformeaza ca sa-si reia statutul paradisiac. Fiintele sunt minunate...asa de delicate, pline de emotii. Eul lor este eul tau. Simtirea este asa de intensa si calma in acelasi timp. Uimirea.

Esti coplesit de tacere si un sentiment ...care topeste corpul si mintea. Nu mai stii unde esti,... dar patrunzi totul.... Aceasta revarsare, aceasta volatilitate... inima, da inima...Aisbergul eului se topeste ca sa devina altceva. Este ca o imbratisare fara sfarsit, care doare atat de dulce... pana la suspin....Devotiunea....
Reply With Quote
Vechi 04.05.2011, 10:06:51
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb Matei 12: 36

"Vă spun că pentru orice cuvânt deșert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecății."
Reply With Quote
Vechi 05.05.2011, 04:08:44
ioan cezar
Guest

Implicit

Florin, spune-mi te rog, cine e autorul textului pe care l-ai postat?
E un autor cunoscut, a carui carte as fi putut sa o citesc?
E un text compus de tine?
Te rog sa imi indici sursa, daca ai folosit o carte, ca sa citesc si eu. Ma intereseaza. Iti multumesc.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2011, 21:36:21
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Cezar, multumesc pentru aprecieri.

Textele sunt zvacniri literare personale,
in care am incercat sa condensez picaturi de spiritualitate.

Intentia nu este una literara,
ci una care sa descatuseze de prejudecati, preconceptii si paradigme osificate.

Religia inimii trebuie sa fie una vie, sa fie libera, sa se exprime intr-un spectru larg
de trairi delicate si puternice.

Doar asa sufletul rupe corsetul intelegerilor stramte si poate respira usor.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2011, 04:43:13
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Cezar, multumesc pentru aprecieri.

Textele sunt zvacniri literare personale,
in care am incercat sa condensez picaturi de spiritualitate.

Intentia nu este una literara,
ci una care sa descatuseze de prejudecati, preconceptii si paradigme osificate.

Religia inimii trebuie sa fie una vie, sa fie libera, sa se exprime intr-un spectru larg
de trairi delicate si puternice.

Doar asa sufletul rupe corsetul intelegerilor stramte si poate respira usor.
Ce spui aici se intalneste cu ceea ce banuisem si eu. Ma bucur ca ai aceasta pozitie.
Totusi, ca unul care am traversat astfel de experiente, te rog sa imi permiti sa iti recomand o anumita prudenta.
Si ia ca pe o rugaminte personala indemnul de a cauta un duhovnic impreuna cu care sa traversezi aventura sufleteasca de anvergura pe care intuiesc ca o realizezi. Domnul fie cu tine, totdeauna!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cuvintele strambe tatolivia Intrebari utilizatori 0 04.04.2012 08:04:48
Martiriu ortodox in zilele noastre - cuvintele nu sunt necesare metanoia2 Reguli in Biserica 13 03.06.2010 19:18:46
Mironositele noastre cozia Generalitati 22 18.04.2010 22:42:32
De ce sunt urat pictate bisericile noastre? hadji Intrebari utilizatori 8 16.04.2010 12:35:19
De ce sunt importante cuvintele de dragoste? andreiv Generalitati 1 13.12.2007 18:45:32