Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.04.2011, 14:04:00
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Sfaturile duhovnicului nu sunt universale. Precum doctorul prescrie tratamentul pentru fiecare bolnav in parte, iar tratamentul care face bine unui bolnav poate face rau altuia (chiar daca poate are aceeai boala), asa si preotul duhovnic da tratamentul (canonul) in functie de fiecare credincios in parte.
Altfel nu am mai avea nevoie de duhovnic. Ne-am uita intr-un tabel si am vedea... pentru pacatul asta facem asta etc.

Nu omul se lupta cu patimile! Ci Hristos ne vindeca de patimi si pacate.
Omul trebuia doar sa se lupte cu sine insusi sa il lase pe Hristos sa lucreze in intreaga lui fiinta (trup si suflet), deci doar intr-un singur loc e lupta omului.

Cine vrea sa lupte singur cu patimile si pacatele nu are nici o sansa caci Hristos spune "fara Mine nu puteti face nimic" Ioan 15,5

Cand Hristos patrunde in om, prin Sfintele Slujbe ale Bisericii, prin Sfintele Taine, comuniunea deplina fiind in Sfanta Taina a Euaristiei, stie EL cum sa vindece patimile si pacatele noastre... nu tre sa ii spunem noi cum, adica pe rand.

Cand chemi un bun inginer sa iti faca un pod peste o apa mare ii spui tu cum sa construiasca podul sau ii spui doar ca vrei sa faca podul si cum trebuie sa arate si il lasi pe el sa isi faca meseria?

A inviat Hristos pe Lazar cel aflat de 4 zile in mormat intr-o clipita, si credeti oare ca nu poate sa vindece cele mai grele patimi si pacate ale noastre intr-o clipita?

Asadar sa luam aminte.

Deci, cat de important este sa se impartaseasca omul cat mai des!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Daniel777 Biserica Ortodoxa Romana 11 02.06.2010 12:15:26
Care este scopul credintei pentru voi si ce repezinta mantuirea? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 74 09.06.2009 12:17:58
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15
Mantuirea vsm Stiri, actualitati, anunturi 1 02.11.2006 23:56:38