Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.04.2011, 20:49:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu se poate numi cu adevărat sfânt acela care, hulind împotriva Duhului Sfânt, ar refuza să recunoască lucrarea Domnului printre catolici, sau protestanți, sau mahomedani, acolo unde aceasta există (și există de multe ori).
Daca va referiti la faptul ca Domnul are in grija Sa pe toti, in sensul ca totul se intampla cu voia sau cu ingaduinta lui Dumnezeu aveti dreptate, si niciun sfant nu v-ar contrazice. Dar daca spuneti ca exista har lucrator peste tot e doar pentru ca nu ati inteles si v-ati insusit ideile neoprotestante cu ramificatiile harului.
Daca vreti sa intelegeti, ramificatiile harului in mai multe denominatii este o ideea nascocita de neoprotestanti, la fel cum adventismul provine de la un fermier american. Prin intermediul ecumenismului aceasta conceptie s-a raspandit si la unii credinciosi. Eu v-am dat ce spun sfintii, aratati-mi un sfant care sa sustina teoria neoprotestanta.
Har lucrator inseamna Sfintele Taine. Iisus a venit sa aduca harul.
Hula impotriva Duhului Sfant e cea impotriva vietii si adevarului. Orice erezie e hula, fiind impotriva adevarului. In Sfanta Scriptura scrie dimpotriva, sa deosebim duhurile, sa le cercetam, nu sa credem orbeste orice minune a unui duh. Normal ca nu e hula.
Vechi 12.04.2011, 21:03:47
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Har lucrator inseamna Sfintele Taine. Iisus a venit sa aduca harul.
Greșit. Isus a venit să împlinească reconcilierea creației cu Creatorul, prin jertfa Sa.

Că intrăm acum în detalii soterilogice și ne apucăm să punem condiții și termeni acestei lucrări a lui Dumnezeu, de genul "se poate numai prin Har" etc., asta e o altă problemă.

Viziunea dumneavoastră duce, ca o consecință logică, la o părere foarte urâtă despre Dumnezeu, pentru că Biserica nefiind răspândită pe întreg pământul, ar însemna că multă lume nu beneficiază de reconcilierea adusă de Cristos pentru că are ghinionul să nu fie rus, grec sau român.

Nemaivorbind despre vechea noastră discuție cum că, dacă acceptăm această idee a dumneavoastră, implicit BO se face vinovată de nerespectarea poruncii Mântuitorului, pentru că nu depune eforturi de evanghelizare în toată lumea, așa cum face BC.

Citat:
Hula impotriva Duhului Sfant e cea impotriva vietii si adevarului.
Hula împotriva duhului Sfânt, despre care Cristos a vorbit atât de aspru, este împotrivirea conștientă la lucrarea Duhului.

Numai așa se poate explica logic faptul că e de neiertat. E de neiertat pentru că înseamnă refuzul conștient al iertării, pentru că Dumnezeu nu bagă Raiul pe gâtul nimănui.
Vechi 12.04.2011, 22:46:23
Senior Member

Implicit

Citat:
Greșit. Isus a venit să împlinească reconcilierea creației cu Creatorul, prin jertfa Sa.

Că intrăm acum în detalii soterilogice și ne apucăm să punem condiții și termeni acestei lucrări a lui Dumnezeu, de genul "se poate numai prin Har" etc., asta e o altă problemă.

Viziunea dumneavoastră duce, ca o consecință logică, la o părere foarte urâtă despre Dumnezeu, pentru că Biserica nefiind răspândită pe întreg pământul, ar însemna că multă lume nu beneficiază de reconcilierea adusă de Cristos pentru că are ghinionul să nu fie rus, grec sau român.

Nemaivorbind despre vechea noastră discuție cum că, dacă acceptăm această idee a dumneavoastră, implicit BO se face vinovată de nerespectarea poruncii Mântuitorului, pentru că nu depune eforturi de evanghelizare în toată lumea, așa cum face BC.

Hula împotriva duhului Sfânt, despre care Cristos a vorbit atât de aspru, este împotrivirea conștientă la lucrarea Duhului.

Numai așa se poate explica logic faptul că e de neiertat. E de neiertat pentru că înseamnă refuzul conștient al iertării, pentru că Dumnezeu nu bagă Raiul pe gâtul nimănui.
Vad ca iar incepem cu viziunea mea, ideea mea, parerea mea, etc. De aceea va dau si citate din sfinti ca sa vedeti ca nu e viziunea mea.
Asta e conceptia intregii BO, precum si a Bisericii primare. Daca dvs. ati intalnit cativa ecumenisti ortodocsi credeti ca aceea este si parerea BO. Nu ati observat pana acum ca pe forum sunt mult mai multi cu aceeasi conceptie exprimata de mine?
Daca unii ortodocsi au preluat unele idei neoprotestante din ecumenism cu atat mai putin are importanta daca si catolicii au preluat acele idei.
Ideile dvs. nu o sa le regasiti la vreun sfant ortodox sau din primul mileniu si din simplul motiv ca teoria ramurilor harului a fost inventata in ultimul secol.

Nu vad ce legatura are raspandirea pe tot globul cu Biserica. Universala nu inseamna ca Biserica trebuie sa fie si in Antarctica, ci ca e Biserica. La inceput era raspandita doar intr-o locuinta din Ierusalim! Acum e raspandita in toata lumea, inclusiv Alaska, Japonia, etc, acolo unde e Biserica ortodoxa.
Daca BC vrea sa cucereasca lumea nu e o noutate, si pe ortodocsi s-a chinuit sa-i inglobeze o mie de ani. Vedem ca Vaticanul e o tara. Am mia spus de cateva ori, Iisus le-a spus ca celor ce nu-i vor primi sa isi sterga sandalele de praf si sa-i lase. BO participa la miscarea ecumenica doar din motivul raspandirii adevarului, a dreptei credinte. Puteti citi in orice articol asta.

Cred ca asta cu reconcilierea creatiei e o idee catolica, Iisus a venit ca sa ne putem mantui, ca nu se putea mantui nimeni.
Ca sa nu mai lungim discutia cu hula, sfantul Nicolae Velimirovici: http://www.eph.md/news/invatatura_de_credinta/1129.html
Vechi 13.04.2011, 02:52:39
Banned

Implicit

Citat:
Vad ca iar incepem cu viziunea mea, ideea mea, parerea mea, etc. De aceea va dau si citate din sfinti ca sa vedeti ca nu e viziunea mea.
Păi v-am mai spus: dacă nu aveți o părere personală, dacă nu aveți o viziune, mai bine retrăgeți-vă din discuție.

Citat:
Daca dvs. ati intalnit cativa ecumenisti ortodocsi credeti ca aceea este si parerea BO. Nu ati observat pana acum ca pe forum sunt mult mai multi cu aceeasi conceptie exprimata de mine?
Și dumneavoastră nu ați observat că în lume sunt mai mulți cu aceeași concepție exprimată de mine ?

De când a devenit criteriul cantitativ o măsură a Adevărului ? Sau, dacă preferați, vă pot spune câți catolici sunt pe glob vs. câți ortodocși :)

Citat:
Ideile dvs. nu o sa le regasiti la vreun sfant ortodox sau din primul mileniu si din simplul motiv ca teoria ramurilor harului a fost inventata in ultimul secol.
Teoria ramurilor mă lasă rece, dar eu v-am expus foarte clar nu doar ideile mele, ci porunca Mântuitorului Isus Cristos, iar în ceea ce privește sfinții v-am explicat clar că nu sunt infailibili.

Citat:
Nu vad ce legatura are raspandirea pe tot globul cu Biserica.

Dacă e așa, e foarte grav.

Citat:
Daca BC vrea sa cucereasca lumea nu e o noutate, si pe ortodocsi s-a chinuit sa-i inglobeze o mie de ani.
Nu e o noutate, e pur și simplu paranoia. Mergeți duminică la slujba catolică și spuneți-mi dacă vă simțiți "cucerit".

Sau, dacă prin "a cuceri lumea" înțelegeți "a răspândi în toată lumea Evanghelia lui Isus Cristos", în conformitate cu porunca expresă a Mântuitorului, atunci aveți dreptate.

Citat:
Cred ca asta cu reconcilierea creatiei e o idee catolica, Iisus a venit ca sa ne putem mantui, ca nu se putea mantui nimeni.
Da, este o idee catolică, adică o dogmă a Unei, Sfintei, Catolice și Apostolice Biserici: mântuirea și reconcilierea creației înseamnă de fapt același lucru.
Vechi 13.04.2011, 20:39:03
Senior Member

Implicit

Citat:
Și dumneavoastră nu ați observat că în lume sunt mai mulți cu aceeași concepție exprimată de mine ?
De când a devenit criteriul cantitativ o măsură a Adevărului ? Sau, dacă preferați, vă pot spune câți catolici sunt pe glob vs. câți ortodocși :)
Nu inteleg ce spuneti. Era vorba de BO, nu de cate rataciri sunt in lume si ce parere are fiecare. Dvs. spuneti ca BO are aceeasi conceptie ca a dvs., iar eu am spus ca nu. Nu ma intereseaza conceptia dvs. daca e gresita si cati o sustin.
Citat:
Nu e o noutate, e pur și simplu paranoia. Mergeți duminică la slujba catolică și spuneți-mi dacă vă simțiți "cucerit".

Sau, dacă prin "a cuceri lumea" înțelegeți "a răspândi în toată lumea Evanghelia lui Isus Cristos", în conformitate cu porunca expresă a Mântuitorului, atunci aveți dreptate.
Ati devenit catolic dar se pare ca nu cunoasteti istoria BC. Daca nu stiti BC chiar si-a cerut scuze pentru ce a facut in trecut, prin papa. In tarile ortodoxe ocupate de catolici acestia au "convins" pe ortodocsi sa treaca la catolicism (Polonia in Ucraina, Austria in Transilvania, Ungaria ortodocsii de acolo). Am dat un mesaj in care inainte de conciliul Lyon papa ii zicea imparatului Constantinopolului ca ori trec sub ascultarea lui ori vin peste ei.

In rest, ideile dvs. personale, conceptiile ecumeniste sau ce crede BC nu le puteti spune cu titlu de adevar. In primul rand nu ma intereseaza, in al doilea aici pare a fi un forum ortodox, deci prevaleaza conceptiile ortodoxe, nu cele catolice, personale, adventiste sau budiste. Desigur, fiecare isi poate expune ideile si parerile, precum si credinta proprie.
Vechi 20.04.2011, 13:58:17
Banned

Implicit

Citat:
Nu inteleg ce spuneti. Era vorba de BO, nu de cate rataciri sunt in lume si ce parere are fiecare. Dvs. spuneti ca BO are aceeasi conceptie ca a dvs., iar eu am spus ca nu. Nu ma intereseaza conceptia dvs. daca e gresita si cati o sustin.
Înseamnă că sunteți ermetic, sunteți închis dialogului, conform cu schema "părerea mea e corectă, a ta e greșită și nu mă interesează". Purtător de cuvânt al BO n-am auzit să fiți.

Citat:
Ati devenit catolic dar se pare ca nu cunoasteti istoria BC. Daca nu stiti BC chiar si-a cerut scuze pentru ce a facut in trecut, prin papa. .
Cunosc foarte bine și istoria BC și a BO. Tocmai faptul că BC și-a cerut scuze pentru greșelile din trecut m-a convins că aceasta este Biserica lui Cristos. Dacă și BO și-ar fi cerut scuze, măcar pentru toți preoții și ierarhii care au colaborat cu Securitatea, poate mi-ar fi schimbat părerea.

Citat:
In tarile ortodoxe ocupate de catolici acestia au "convins" pe ortodocsi sa treaca la catolicism (Polonia in Ucraina, Austria in Transilvania, Ungaria ortodocsii de acolo).
Și în regiunile catolice ale țărilor ortodoxe ocupate de comuniști aceștia au "convins", cu largul concurs al BO, pe catolici să treacă la ortodoxie.

Citat:
In rest, ideile dvs. personale, conceptiile ecumeniste sau ce crede BC nu le puteti spune cu titlu de adevar.
Halal atitudine. Ce aberație mai e și asta, ați vrea să le spun cu titlu de minciună ?!!!

Citat:
In primul rand nu ma intereseaza,
Atunci retrageți-vă din discuție. Forumul este pentru persoane pe care le interesează părerea interlocutorilor.

Citat:
in al doilea aici pare a fi un forum ortodox, deci prevaleaza conceptiile ortodoxe, nu cele catolice, personale, adventiste sau budiste. Desigur, fiecare isi poate expune ideile si parerile, precum si credinta proprie.
Văd că sunteți nehotărât. Ori ne putem expune părerile personale, ori nu putem. Vă atrag însă atenția că și părerile dumneavoastră au exact același statut, de păreri personale, pentru că, după cum am mai arătat, nu vorbiți în numele Bisericii Ortodoxe.
Vechi 22.04.2011, 12:17:43
Senior Member

Implicit

Citat:
Înseamnă că sunteți ermetic, sunteți închis dialogului, conform cu schema "părerea mea e corectă, a ta e greșită și nu mă interesează". Purtător de cuvânt al BO n-am auzit să fiți.

Cunosc foarte bine și istoria BC și a BO. Tocmai faptul că BC și-a cerut scuze pentru greșelile din trecut m-a convins că aceasta este Biserica lui Cristos. Dacă și BO și-ar fi cerut scuze, măcar pentru toți preoții și ierarhii care au colaborat cu Securitatea, poate mi-ar fi schimbat părerea.

Și în regiunile catolice ale țărilor ortodoxe ocupate de comuniști aceștia au "convins", cu largul concurs al BO, pe catolici să treacă la ortodoxie.

Halal atitudine. Ce aberație mai e și asta, ați vrea să le spun cu titlu de minciună ?!!!

Atunci retrageți-vă din discuție. Forumul este pentru persoane pe care le interesează părerea interlocutorilor.

Văd că sunteți nehotărât. Ori ne putem expune părerile personale, ori nu putem. Vă atrag însă atenția că și părerile dumneavoastră au exact același statut, de păreri personale, pentru că, după cum am mai arătat, nu vorbiți în numele Bisericii Ortodoxe.
Dle Erethorn, am spus ca nu mai doresc un dialog cu dvs. pentru ca atunci cand nu mai aveti argumente incepeti sa deveniti ironic si agresiv in limbaj. De aceea, daca veti continua asa eu nu mai doresc sa dialoghez cu dvs.
Am spus ca dvs. nu intelegeti toate aspectele, e si normal, spuneati ca doar de curand ati devenit credincios, nu aveati timp sa adunati multe informatii. Probabil eu cunosc mai multe despre catolicism decat dvs. avand in vedere ca am stat mai mut timp pe forumul catolic decat ati devenit dvs. catolic. Iar pe forumul catolic era un nivel mai ridicat al discutiilor, in general, participand si preoti catolici si ortodocsi bine informati. De aceea discutia e mai mult o discutie fara o baza.

Tocmai asta trebuia sa va puna pe ganduri, pentru ca din cauza infailibilitatii BC nu poate spune ca a gresit. Asta ar fi trebuit sa fie un motiv de cumpana, nu de revelatie. Dar probabil dvs. nu intelegeati, fiind la inceput, invatatura BC. De aceea BC nu poate considera gresit un sinod aprobat de Papa, pentru ca ar fi invalidata infailibilitatea. Si in probleme de morala are papa infailibilitate, deci nu poate spune ca a gresit, doar cel mult ca unii membrii ai BC au gresit. In cazul inchizitie, de pilda, Papa a aprobat si desemnat inchizitorii care condamnau si la moarte, nu de mult timp am avut o discutie pe tema asta pe forumul catolic. Sfantul Iustin Popovici spunea ca trei greseli mari s-au facut in istorie: caderea lui Adam, tradarea lui Iuda si infailibilitatea papala.

In tarile ortodoxe nu BO a desfiintat BU. Cercetarile recente au descoperit o scrisoare in care Stalin cerea desfiintarea BU, gasiti si pe sectiunea despre BU de pe wikipedia. Cel mai probabil unul din motive era si sprijinul acordat de BU din Ucraina miscarii nationaliste de acolo, nationalistii ucrainieni comitand atrocitati impotriva polonezilor si rusilor. Pentru a nu ma intreba si contiuna discutia va dau unde am discutat despre asta: http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...alistii+croati

Ma refeream la faptul ca nu puteti spune ca Bc are dreptate si BO nu, doar pentru ca BC are intotdeauna dreptate in opinia dvs., fara argumente sau folosind pareri personale. De asta spuneam "cu titlu de adevar".

Cum am mai mentionat, pe langa parerea mea dau si parerea sfintilor si BC, parerea mea coincizand cu a lor. Nu dau doar parerea ema si atat, nu imi puteti spune pentru asta sa ma retrag de pe forum.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10