![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu aceasta idee am inceput si eu postarea din care ati luat fragmentul comentat de dvs.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebarea e simpla pentru cei care il stiu pe Dumnezeu... si e absurda pentru ceilalti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS- asa e,scuze,nu am vazut..cand ma grabesc,uneori citesc pe diagonala; se intampla rar, dar se intampla.. Last edited by Melissa; 22.03.2011 at 21:03:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mergeti si incercati sa tineti o ora de orice la o clasa de a 8-a dintr-o scoala generala si veti pati mai rau decat profesorul acela. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totuși, trebuie să admiți că există metode științifice, indirecte - e adevărat, care ne ajută să demonstrăm existența lui Dumnezeu. Aceste metode se numesc, simplu, printr-un cuvânt : Apologetica. E adevărat că metodele apologetice nu te pot aduce la credință (în general și la dreapta credință, în mod special). E nevoie de încă ceva. De nevoia ta de adevăr, de dorința ta de a-ți depăși condiția umană și de a te îndumnezei. Problema principală este că efortul care te poate duce la credință este sinergetic - este deopotrivă efortul omului de a se apropia de Dumnezeu și ajutorul dat de către Dumnezeu, omului, pentru a se apropia de El. Ei, bine, asta le scapă celor care se declară cu emfază atei. Ei nu pot încerca, decât cu un rudiment de logică, să perceapă lucruri ca acestea. Ori ca să-l percepi pe Dumnezeu la modul personal, trebuie să te lepezi de lumea sensibilă și să te întrepți spre lumea rațională, spre contemplarea lui Dumnezeu care este Rațiunea ! Ochi au și nu vor vedea, urechi au și nu vor auzi... Iartă-mă, dar numai pentru asta am intervenit la primele tale afirmații. Și, se pare că am avut o bună intuiție, că uite - mi-au și sărit în cap cei care-și zic atei dar sunt, de fapt, antiteiști. |
|
|||
|
|||
![]()
eu am auzit si varianta ca Dumnezeu i-a pedepsit pe japonezi pt ca de 2 ani au inchisi in puscarie in niste conditii infernale 3 baieti hasidis ( extra-ortodox)jewish unul dintre ei minor cand l-au inchis.poate asta are relavanta mai mare. sau poate e doar o alta parere.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce aduci in discutie universul cand ti-am spus destul de clar ca nu e uniform? Exista zone in care entropia creste si zone in care entropia scade. Principiul al doilea nu impiedica acest lucru. Poti sa-ti dai seama de ce? Last edited by ai2; 23.03.2011 at 09:00:31. |
|
|||
|
|||
![]()
............Edit
Last edited by cocacoc; 23.03.2011 at 10:36:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O lume fara Dumnezeu si fara suflet | alicette | Intrebari utilizatori | 1 | 01.04.2011 23:38:40 |
Despre discriminare | lrina Georgeta | Generalitati | 19 | 27.03.2011 14:11:11 |
romania,tara fara fara reactie | iulyaan | Generalitati | 78 | 24.01.2011 10:02:13 |
Este posibila cununia religioasa fara nasi? | Samarineanca | Nunta | 6 | 05.09.2010 12:07:08 |
fara casa, dar nu fara credinta! | mirelat | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 07.08.2008 21:07:42 |
|