Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2011, 21:42:49
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De la declaratia parintelui s-a mai intamplat ceva si un ortodox ce se impartaseste la catolici este oprit de la impartasanie pana isi revine.
Cu ocazia Cazului IPS Corneanu Sfantul Sinod a hotarat ca
"În legătură cu comportamentul sacramental și liturgic al ierarhilor, preoților, diaconilor, monahilor, monahiilor și credincioșilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române în relație cu alte culte, pe temeiul Sfintelor Canoane și al învățăturii de credință ortodoxă, Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtășească euharistic în altă Biserică creștină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine și Ierurgii cu slujitori ai altor culte.
Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă și, în consecință, vor suporta sancțiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, și oprirea de la împărtășanie a credincioșilor mireni. "
http://www.basilica.ro/ro/stiri/deci...ortodocsi.html
Asadar cei ce se impartasesc la catolici sunt exclusi din BO.
Ce mă enervează când clericii se contrazic.
Vechi 10.03.2011, 21:44:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Intamplarea a fost acum vreo 15 ani.. ..cand eram mai tanara si mai curioasa...
Vezi, de asta ma zis ca hotararea e din 2008. Nici inainte nu se putea, dar nu era o hotarare data. Chiar am ramas surprins cand am auzit prima data niste declaratii al tv. ale parintelui Teofil, pentru ca stiam ce spun toti ceilalti parinti.
Vechi 10.03.2011, 21:50:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Ce mă enervează când clericii se contrazic.
Pai nu se contrazic, parintele e cam singurul care spunea asta. Iar IPS Corneanu a trebuit sa isi ceara iertare si sa spuna ca regreta.
Chiar de curand Sinodul Mitropoliei Banatului, prezidat de IPS Corneanu a scos din preotie un preot ce slujise impreuna cu un preot catolic (sau greco-catolic), deci chiar IPS Cornenau a aplicat hotararea Sinodului din 2008.
Vechi 10.03.2011, 22:05:55
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Ai spus chiar in mesajul precedent ca poate parintele nu s-a inselat, deci bioenergia ar fi buna.
Mi-ar place totusi sa intelegi ca m-a deranjat atitudinea fata de parintele Teofil.De bioenergie NU MA intereseaza.Si daca spunea ca exista balauri,sau baba-cloanta, eu tot eram deranjata ca il hulea cineva si arunca in el cu pietre! Il iubesc pe parintele Teofil si sunt convinsa ca nu merita tratata asa memoria dansului.

Citat:
Punem si comentariul despre Osho.
Daca nu imi patineaza memoria, am pus 4 mesaje pe topicul cu Osho:
- cu informatii despre Osho ,indicand un link( chiar i-am sugerat initiatorului topicului, sa-si faca singur o parere-deci nu mi-am spus parerea de Osho);
- am subscris unui mesaj a lui Heaven;
- am dat un raspuns lui colaps, continand un citat de-a sfantului Vasile referitor la cartile pagane;
-ti-am raspuns tie, la comentariul ce facea referite la Sfantul Vasile.

Deci unde am gresit?
Vechi 10.03.2011, 22:49:28
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Nu cred ca ai gresit...Si chiar daca ar fi asa...in fond, ce este aici inchizitie? Omul isi expune un punct de vedere, nu esti de acord? Ok....o spui elegant si punct...Ca nimeni nu are dreptul sa se erijeze in instanta judecatoreasca si sa emita sentinte....In plus asta il si departeaza de ce inseamna iubirea frateasca a crestinului ....
Vechi 10.03.2011, 23:40:23
Senior Member

Implicit

Citat:
Mi-ar place totusi sa intelegi ca m-a deranjat atitudinea fata de parintele Teofil.De bioenergie NU MA intereseaza.Si daca spunea ca exista balauri,sau baba-cloanta, eu tot eram deranjata ca il hulea cineva si arunca in el cu pietre! Il iubesc pe parintele Teofil si sunt convinsa ca nu merita tratata asa memoria dansului.
Cine sa huleasca? Hula este un neadevar despre credinta. Daca spui ceva adevarat, ca e o greseala nu e hula, e adevar. Ce sa mai spunem atunci de Fer. Augustin, care a avut vreo trei greseli dogmatice. Nu trebuie confunadti oamenii cu Dumnezeu, ca nu gresesc niciodata.
Vechi 11.03.2011, 00:58:46
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Cine sa huleasca? Hula este un neadevar despre credinta. Daca spui ceva adevarat, ca e o greseala nu e hula, e adevar. Ce sa mai spunem atunci de Fer. Augustin, care a avut vreo trei greseli dogmatice. Nu trebuie confunadti oamenii cu Dumnezeu, ca nu gresesc niciodata.
HÚLĂ, hule, s. f. (Pop.) Ocară, injurie; ponegrire, calomnie; blasfemie.
Sursa: DEX '98
Vechi 11.03.2011, 01:09:51
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Nu cred ca ai gresit...Si chiar daca ar fi asa...in fond, ce este aici inchizitie? Omul isi expune un punct de vedere, nu esti de acord? Ok....o spui elegant si punct...Ca nimeni nu are dreptul sa se erijeze in instanta judecatoreasca si sa emita sentinte....In plus asta il si departeaza de ce inseamna iubirea frateasca a crestinului ....
Draga mea, nu vezi ca pe forum deseori se judeca oameni(useri) si nu idei???
Pentru ca-i mult mai usor.. Observ cativa pe forum care plecand de la o idee, ajung sa execute userul..
Plus ca se fac niste afirmatii "crestine"si se pun niste sabloane ortodoxe si vai de capul celui caruia ii iese o suvita de par de sub sablon! E mancat!
Vechi 11.03.2011, 07:50:09
Senior Member

Implicit

Citat:
HÚLĂ, hule, s. f. (Pop.) Ocară, injurie; ponegrire, calomnie; blasfemie.
Sursa: DEX '98
Asa, si unde am facut eu asta la adresa parintelui? Eu am spus ca acelea sunt greseli. Asta e ca problema cu alte religii, daca te apuci si spui ceva de hinduism sau islamism inseamna ca ii urasti pe hindusi sau pe musulmani.

In religie hula are sinonim blasfemie, care inseamna:
BLASFEMÍE s. f. (Livr.) Defăimare a religiei, a dogmelor și a obiectelor de cult; defăimare a lucrurilor sfinte; hulă1. – Din lat. blasphemia.
Vechi 11.03.2011, 09:26:52
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Citat:
Draga mea, nu vezi ca pe forum deseori se judeca oameni(useri) si nu idei???
Pentru ca-i mult mai usor.. Observ cativa pe forum care plecand de la o idee, ajung sa execute userul..
Plus ca se fac niste afirmatii "crestine"si se pun niste sabloane ortodoxe si vai de capul celui caruia ii iese o suvita de par de sub sablon! E mancat!
Asa este. Dar nu te intrista din cauza asta si nu te supara, nu te simtii ranita. Iubeste-i si pe cei care simti ca vor sa te manance si roaga-te Lui Dumnezeu pt ei. Daca ei atata inteleg, atata pot si poate ca uneori nici nu-si dau seama ce fac. Intelege-i tu si iubeste-i, pt ca Dumnezeu ii iubeste si pe ei si pe tine, pe fiecare cu plusurile si minusurile sale. Iar pt cei care incearca sa manance pe cineva care iti este drag, sau ii insulta sau ii ocarasc, roaga-te Lui Dumnezeu pt ei sa le lumineze mintea si sa le dea ce stie El ca le este de folos ca sa-L iubeasca pe Dumnezeu. Pt ca iubirea si delicatetea noastra nu este inca atat de buna, de mare si de curata ca sa putem indrepta sau convinge pe nimeni sa-si iubeasca semenul cuviincios. Numai Dumnezeu poate, deci Lui trebuie sa ne rugam. Noi avem manusi de box pe maini si orice incercare de a atinge floarea delicata a sufletului celuilalt poate sa strice ceva, poate sa-l raneasca. Numai Dumnezeu are delicatetea necesara.