![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In plus acele carti de pe timpul Sfantului vasile erau cele de filozofie greaca, cu totul diferite de cartile oculte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-ori ai mai vorbit tu cu Sfantul Vasile si nu stim noi -ori ai ochelari cu raze gama ca prea esti tu sigur pe ce spui! |
|
|||
|
|||
![]()
Hai sa ne gandim de ce: pentru ca stiu ce spun si alti parinti sau Biserica despre acest lucru, ceea ce a spus si camy_d.
|
|
|||
|
|||
![]()
Yoga, reîncarnare, bioenergii, cam toate făcăturile indiene reprezintă superstiții depersonalizante și se pare, cu efect demonizant (demonii sunt atrași de cei care se cred dumnezei). Toate aceste doctrine despre 'auto-realizare', 'eliberare', 'iluminare', 'armonizare' sunt demonice și duc la pierderea minților și ruinarea vieților. Ca și lucifer, cei păcăliți de ele speră să atingă îndumnezeirea fără Dumnezeu, ceea ce o absurditate. De fapt toate aceste filozofii orientale sunt bazate pe negarea unei divinități personale, omul fiind singurul dumnezeu.
Învățătura sănătoasă este centrată pe Dumnezeul Personal, Stăpân și Creator, Căruia trebuie să ne supunem prin ascultare. Realizarea constă în această ascultare inter-personală și în curățirea de înclinațiile lumești. Arhimandritul Sofronie spunea că în lume se văd două mișcări contrarii: una este aceea îndreptată spre supunerea față de Tatăl ceresc. Cealaltă este de 'realizare' autonomă, fie în planul deșertăciunilor lumești fie în cel al iluzoriilor spiritualități impersonale. Și același lucru se vede și pe forum.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se poate face distinctie intre cele doua, deoarece adevarul iese la iveala cand il cauti si astfel si adevarata fatza a maestrilor, identificandu-i pe autentici de impostori. Este o conceptie total gresita ca Yoga sau Hinduismul ar fi gresite in esenta. Intr-adevar unele lucruri sunt gresite, altele sunt chiar mai clare decat in crestinism. Si in crestinism oamenii simpli scot o multime de perle transformand adevarul traditiei in erori de tot felul. Deci eroarea este prezenta pretutindeni. Si nici o religie bazata pe Adevar nu este perfecta, dar nici complet eronata. Crestinismul nu este singura religie care se bazeaza pe Adevar, ci singura ca expune cel mai complet Adevarul. In schimb exista lucruri in alte religii care in crestinism sunt ambigue, nu datorita imperfectiunii Bibliei ci a imperfectiunii explicatiilor sub forma extinsa, considerand ca Biblia este o Carte extrem de comprimata a carei intelesuri complexe nu sunt pe masura tuturor. In schimb unele explicatii ale unor concepte greu de inteles citind Biblia, se pot intelege studiind alte religii. Deci este o mare pierdere pentru elevarea cuiva daca nu-si arunca ochii si pe alte religii, judecand lucrurile lipsit de prejudecati si se limiteaza in schimb la o gandire dogmatica. Daca esti prea dogmatic neacceptand exlicatii alternative pe care sa le judeci liber, este greu sa ajungi la sfintenie, considerand ca sfintenia depinde mult de capacitatea omului de a rationa liber spre a intelege partial corect Infinitul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Perfect de acord cu tine Pippo ! Exact asta cred si eu! |
|
||||
|
||||
![]()
Postul tau suna foarte bine doar la nivel filosofic.
Problema e ca omul la nivelul judecatii libere o da-n șanț.
Da-ne Doamne mie si natiunii Credinta Fiului Tau cand si-a asumat pacatul lumii Ca sa putem sta drepti in fata furtunii Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii Trag numai pentru ei si fac ce vor Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deschiderea e bună dacă e spre Dumnezeu, nu spre diverse scorneli create de oameni. Tu pari a fi atât de naiv să crezi că dacă o religie are mulți adepți și un sistem aparent complex înseamnă că e credibilă. În realitate și cele mai stupide cacialmale dobândesc milioane de adepți iar în unele cazuri chiar peste un miliard (hinduismul și islamul) dar, cu toate scripturile și ritualurile lor, sunt bull* și nimic mai mult. Iar sfințenia abstractă nu numai că nu e bună, dar e demonică. Sfințenia reală constă în supunerea față de Dumnezeu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
De islam nu stiu ce sa spun, nu ma bag... :) Oricum, roadele in sfinti a unei religii sau sistem spun tot. Daca or fi sfinti in islam, momentan n-am luat inca cunostinta de asta. Care sfintenie abstracta? Nu exista decat un singur fel de sfintenie. Eu n-am auzit de sfintenie fara Dumnezeu... Nu poate exista sfant fara Dumnezeu, deoarece prin definitie, sfantul este un Om cu perceptia directa a persoanei lui Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|