Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2011, 07:21:47
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Toti au auzit de Osho, au grija adeptii new-age sau ocultismului sa il propovaduiasca. Un fel de Gregorian Bivolaru, probabil la scara mult mai mare.

E foarte departe de prostiile lui Bivolaru....Imi pare rau...Personal nu e pe gustul meu Osho, dar are si lucruri interesante in cartile scrise de discipolii lui..Numele sau adevarat este Bhagwan Sri Rajneesh , fiind de origine indiana. OSHO cum i se spune , provine de fapt din limba japoneza veche :O" inseamna "cu multa recunostinta, iubire, gratitudine" dar si "echilibru, armonie". "Sho" inseamna "extinderea multidimensionala a constiintei" si "total binecuvantat de existenta"Discursurile lui Osho includ toate caile spirituale majore cum ar fi Yoga, Zenul, Taoismul, Tantra si Sufismul. El se refera, de asemenea, la Gautama Buddha, Isus, Mahavira, Lao Tseu si la o serie de mistici. Aceste discursuri au fost stranse in apoximativ 650 de volume si traduse in 34 de limbi.

Din nenumaratele scrieri adunate de discipolii sai face parte si "Messia", in cuprinsul careiaOsho pune in lumina mesajul de iubire, universal si transreligios, preluat apoi in lucrarea Profetul a marelui poet, artist plastic si vizionar care a fost Kahlil Gibran. (Vezi Kahlil Gibran - Darul Iubirii .....

Precum spuneam, am "cules" care ceva din lucrarile atribuite lui deoarece ceea ce este bun merita retinut...

ps. Cat despre bivolaru...el este contestat in totalitate de yoghinii veritabili , deoarece a pervertit in intregime sensul acestei discipline.....numita yoga...Sa nu aruncam cu noroiul lui asupra altora ca n-are sens....Doamne ajuta!
Reply With Quote