Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2011, 00:12:45
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Iti scapa cam multe. Multi legionari au apucat sa plece din tara.
Caz notoriu: Horia Sima.
Iar ML a avut multi simpatizanti, nu cred ca au ajuns toti in inchisori.

Nu stiu daca se poate spune ca "un nr. f. mic", in orice caz, si cei care au aprobat asasinatele legionare facand din ele fapte de eroism se poate spune ca au fost in aceeasi oala.

Crestinismul nu e compatibil cu asasinatul politic, nu poti fi impotriva diavolului si totodata sa-i faci voia la modul cel mai cumplit, cred ca mai degraba ei insisi s-au dat spre cernere..
Prin 1980 inca se mai cautau legionari pe baza de poze! Poate asta sa-ti dea de gandit.
Am mai scris ca nu stiu mare lucru despre legionari, dar faptul ca au fost torturati atat de bestial oameni de valoare, nu numai oameni politici, dar si oameni de cultura, ma face sa iau distata de tot ce inseamna comunism. Daca nu citeam despre suferintele celor din detentie, habar nu as fi avut ca asa ceva este posibil.

Nu inteleg insa cum cineva poate ramane insensibil fata de suferinta altor oameni, in special elevi si studenti, care nu au apucat sa faca nici un rau.

Pentru mine este clar, ca cine nu crede in Dumnezeu si nu are mila, poate fi insensibil la orice suferinta; de aici si torturile din inchisori, facute sub influenta diavolului. Cine gaseste scuze si motivatie pentru aceste torturi este inuman.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2011, 02:00:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Sunt uimita cat de bine a prins varianta comunista a adevarului.
De fapt nu stii nimic despre Fratiile de cruce; vorbesti insa din auzite.
Nu mai victimiza degeaba in numele ML, chiar ei isi recunosc crimele, problema e ca in loc sa le condamne le-au elogiat - Nicadorii si Decemvirii, ultimii chiar au fost patetici, practic au asasinat un individ care nici macar nu era o amenintare serioasa pentru ML, si inca cand era in spital, impuscat si ciopartit cu toporul, as zice ca oamenii astia aveau niste probleme serioase.

Si asta nu e propaganda comunista, este crunta realitate.

Alte chestii daca le-au mai facut sau nu, chiar nu cred ca mai conteaza cine stie ce.

Citat:
Prin 1980 inca se mai cautau legionari pe baza de poze! Poate asta sa-ti dea de gandit.
Si la ce anume ar trebui sa ma gandesc?

Citat:
Am mai scris ca nu stiu mare lucru despre legionari, dar faptul ca au fost torturati atat de bestial oameni de valoare, nu numai oameni politici, dar si oameni de cultura, ma face sa iau distata de tot ce inseamna comunism.
Si? Nimeni nu face aici propaganda comunismului.
Daca n-ai observat, este propaganda ML.

Citat:
Daca nu citeam despre suferintele celor din detentie, habar nu as fi avut ca asa ceva este posibil.
.. ti-ar fi placut comunismul in continuare.. ?

Citat:
Nu inteleg insa cum cineva poate ramane insensibil fata de suferinta altor oameni, in special elevi si studenti, care nu au apucat sa faca nici un rau.

Pentru mine este clar, ca cine nu crede in Dumnezeu si nu are mila, poate fi insensibil la orice suferinta; de aici si torturile din inchisori, facute sub influenta diavolului. Cine gaseste scuze si motivatie pentru aceste torturi este inuman.
Serios?
Daca Hristos spune "Cine scoate sabia, de sabie va pieri" ce scuza sau motivatie vezi aici?

A, motivatie sa stai cuminte, da. Daca nu ...suporti consecintele.

Este aici o diferenta fundamentala fata de martirajul primilor crestini a caror singura "vina" s-a rezumat la credinta in Iisus Hristos si binele facut aproapelui.

Dar chiar si asa, prin ceea ce au trecut in inchisori, multi si-au spalat pacatele si chiar mai mult de atat..

Citat:
Crestinismul nu e compatibil cu asasinatul, dar razboiul este si pentru crestini. Mai ales crestinii sunt cei razboiti, in trecut si in viitor deasemeni.
Ce razboi este sa omori un om neinarmat in gara?

Ce razboi este sa impusti un om pe patul de spital si pe urma sa-l ciopartesti cu toporul?

Ce a avut poporul roman de castigat din crimele astea?

"Razboiul" asta a fost purtat de ML in numele ML si ML i-a tras ponoasele.

Citat:
Sa intelg ca nu crezi in iertare? Asta spune ceva!
Spune ca tu tragi concluzii pripite.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2011, 02:29:51
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Nu mai victimiza degeaba in numele ML, chiar ei isi recunosc crimele, problema e ca in loc sa le condamne le-au elogiat - Nicadorii si Decemvirii, ultimii chiar au fost patetici, practic au asasinat un individ care nici macar nu era o amenintare serioasa pentru ML, si inca cand era in spital, impuscat si ciopartit cu toporul, as zice ca oamenii astia aveau niste probleme serioase.

Si asta nu e propaganda comunista, este crunta realitate.

Alte chestii daca le-au mai facut sau nu, chiar nu cred ca mai conteaza cine stie ce.

Si la ce anume ar trebui sa ma gandesc?

Si? Nimeni nu face aici propaganda comunismului.
Daca n-ai observat, este propaganda ML.

.. ti-ar fi placut comunismul in continuare.. ?

Serios?
Daca Hristos spune "Cine scoate sabia, de sabie va pieri" ce scuza sau motivatie vezi aici?

A, motivatie sa stai cuminte, da. Daca nu ...suporti consecintele.

Este aici o diferenta fundamentala fata de martirajul primilor crestini a caror singura "vina" s-a rezumat la credinta in Iisus Hristos si binele facut aproapelui.

Dar chiar si asa, prin ceea ce au trecut in inchisori, multi si-au spalat pacatele si chiar mai mult de atat..

Ce razboi este sa impusti un om pe patul de spital si pe urma sa-l ciopartesti cu toporul?

Ce a avut poporul roman de castigat din crimele astea?

"Razboiul" asta a fost purtat de ML in numele ML si ML i-a tras ponoasele.

Spune ca tu tragi concluzii pripite.
Vad ca stii de nicadori si totusi amesteci lucrurile.
Daca exista criminali romani, inseamna ca tot poporul roman e criminal?!? Ciudata concluzie!
Reply With Quote
Vechi 25.02.2011, 09:09:29
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:

Un război urât, ca orice război. Dar v-ați gândit că "omul neînarmat din gară" a omorât mulți oameni neînarmați, care își vedeau de treaba lor ? Iată aici o listă a victimelor lui: http://miscarea.net/geek/article.php...81214102540784

Deci, avem așa: legionari și liberali care s-au omorât unii pe alții. Legionarii cu arme îi prindeau în gară pe liberalii fără arme și îi împușcau și invers, liberalii cu arme îi prindeau pe legionarii fără arme pe străzi, prin sedii și pe la propriile lor case și îi împușcau. Mai bine de șapte decenii au trecut de la acele triste întâmplări. Iar eu, acum în 2011, pot să îl invit pe Crin Antionescu la masă: e un om foarte onorabil. Normal, nu are nicio legătură cu omul neînarmat din gară care ordonase omorârea oamenilor neînarmați de pe străzi. Dar nu pot să-l invit pe Victor Roncea la masă. E nefrecventabil. Are o strânsă legătură cu oamenii care l-au omorât pe omul neînarmat din gară. Liberalii nu sunt percepuți ca partid criminal: cel mult, unii membri ai lor au făcut "unele excese", folosind mijloace legitimate de "necesitatea luptei împotriva pericolului legionar". Dimpotrivă, legionarii sunt percepuți ca partid criminal. Responsabilitatea individuală în cazul liberalilor devine responsabilitate colectivă în cazul legionarilor. Singura explicație posibilă ține de subiectivismul pur: în primul caz, e vorba de un partid criminal care a câștigat un război, pe când în al doilea caz este vorba de un partid criminal care a pierdut un război.

Cât de șubredă este o asemenea clasificare vedem și din ce s-a întâmplat mai departe: liberalii care, urmați de naziști, i-au băgat la închisoare pe legionari au ajuns în aceleași înhisori în care își băgaseră ei victimele. Motivul ? Peste țară a pus cizma un partid mai criminal decât toate la un loc. Ironia vieții...

Ceea ce îmi dă de gândit este că, în cazul comuniștilor, se aplică aceleași reguli ale responsabilității individuale din cazul liberalilor și nu regula responsabilității colective care se aplică legionarilor. Eu pot foarte bine să îl invit nu numai pe Crin Antonescu la masă, dar și pe Adrian Năstase. Este persoană onorabilă. Numai Victor Roncea este persona non grata. Asta să arate că partidul comunist, de fapt, nu a pierdut niciun război ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 25.02.2011 at 09:13:02.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2011, 22:22:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Un război urât, ca orice război. Dar v-ați gândit că "omul neînarmat din gară" a omorât mulți oameni neînarmați, care își vedeau de treaba lor ? Iată aici o listă a victimelor lui: http://miscarea.net/geek/article.php...81214102540784
Arestarea celor 20.000 legionari sub ce pretext s-a facut?
Asta i se poate atribui in mod direct si ceea ce a derivat de aici, asasinate individuale nu cred ca au fost executate in baza ordinului sau direct, oricum nu despre asta e vorba, ci ca definitia razboiului n-are ce cauta in toata ecuatia asta.

Au fost o serie de asasinate politice la care s-a raspuns cu asasinat, deci cei persecutati pana la urma nu s-au dovedit mai buni decat cei care i-au persecutat.

In baza legii talionului, ceea ce au facut legionarii poate avea justificare, in baza Evangheliei de care faceau legionarii atata caz, categoric nu.

De altfel singurul lucru care au reusit sa-l obtina legionarii prin acele acte de violenta, pe langa o memorie patata, a fost si mai multa violenta, care a dus la asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu si prin asta - practic sfarsitul accelerat al ML.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2011, 09:48:38
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
asasinate individuale nu cred ca au fost executate in baza ordinului sau direct,
Nu credeți că Duca a ordonat direct asasinarea legioarilor. Bun. Dar în ce bază credeți că Zelea Codreanu a ordonat direct asasinarea liberalilor ?

Citat:
De altfel singurul lucru care au reusit sa-l obtina legionarii prin acele acte de violenta, pe langa o memorie patata, a fost si mai multa violenta, care a dus la asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu si prin asta - practic sfarsitul accelerat al ML.
Deși grav afectată de asasinarea lui Codreanu (și a celorlalți comandați legionari odată cu el), Mișcarea s-a refăcut în mare măsură, în orice caz suficient cât să îl măture pe Carol al II-lea de la putere și să guverneze pentru câteva luni, până când Antonescu avea să câștige favorurile lui Hitler și legionarii să își reia locurile din închisori. Adevăratul sfârșit al ML a venit din partea comuniștilor, odată cu ultimii legionari omorâți fie la Pitești, fie în grupurile de rezistență eroică din munți. Adică, în linii mari Mișcarea a murit când Partidul Liberal a murit, singura diferență fiind că, dacă erai legionar, era mai probabil să fii repartizat spre moarte la Pitești (ori să-ți cauți singur moartea prin Munții Făgărașului), pe când dacă erai liberal primeai bilet la Aiud sau la Sighet. Faptul că azi avem un memorial la Sighet și un muzeu al ororii la Aiud, pe când la Pitești nu avem nimic, ține de presa mai bună pe care au avut-o liberalii și de aceea că, pe plan internațional, ei au fost aliații celor care au câștigat războiul, pe când legionarii au fost aliații perdanților. Praful istoriei care se depune este același și vorbim aici de doi cai morți. Deși, parcă, din când în când, amândoi mai dau din picioare și mai nechează unul la altul.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 26.02.2011 at 09:52:25. Motiv: stilistică
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 02:41:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu credeți că Duca a ordonat direct asasinarea legioarilor. Bun. Dar în ce bază credeți că Zelea Codreanu a ordonat direct asasinarea liberalilor ?
Probabil nu prea ati citit ce am scris aici.
Am afirmat si cred ca nu o singura data ca nici Z.C. si nici (cred) conducerea legionara de atunci n-au fost direct responsabili pentru cele doua asasinate.
Nu le-au planuit, nu le-au ordonat, a fost initiative particulare.

Problema lui Z.C. si a restului ML este ca si-au insusit moral aceste crime, glorifincandu-i pe criminali, ridicandu-le ode si privindu-i ca martiri.
Daca imi aduc bine aminte, chiar au fost decorati de catre Capitan.

Asta le-a dat apa la moara dusmanilor lor politici, pe de o parte un temei pentru arestarea Capitanului si pe de alta parte i-au motivat la represalii si mai dure, culminand cu asasinarea lui impreuna cu Nicadorii si Decemvirii.

Citat:
Deși grav afectată de asasinarea lui Codreanu (și a celorlalți comandați legionari odată cu el), Mișcarea s-a refăcut în mare măsură, în orice caz suficient cât să îl măture pe Carol al II-lea de la putere și să guverneze pentru câteva luni, până când Antonescu avea să câștige favorurile lui Hitler și legionarii să își reia locurile din închisori.
Disputabil dar nu cred ca ML a mai putut fi ce era dupa moartea lui Capitanului.
ML a intrat atunci in sfera de influenta a unor forte si au intreprins actiune pe care chiar si unii dintre ei le-au contestat ca fiind in spiritul initial al ML.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 04:05:17
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Probabil nu prea ati citit ce am scris aici.
Am afirmat si cred ca nu o singura data ca nici Z.C. si nici (cred) conducerea legionara de atunci n-au fost direct responsabili pentru cele doua asasinate.
Nu le-au planuit, nu le-au ordonat, a fost initiative particulare.
Practic este pentru prima data ca scrii asa ceva. Iar eu ti-am citit postarile.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 07:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 17:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 08:26:42