![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Prietene, mai REPET o data intrebarea.Arata-mi in Biblie unde anume Iisus Hristos ne indeamna sa respectam sambata ca zi de odihna.Tu mi-ai aratat un verset din Vechiul Testament si anume o porunca din decalog dar eu am cerut altceva.Hristos ca Dumnezeu daca ar fi considerat sambata ca zi de odihna, un lucru foarte important, ar fi trebuit sa aminteasca sa o respectam, cel putin o data.Eu unul nu am gasit asemenea versete in Noul Testament spuse de Hristos.Poate imi arati tu unde!REPET:IN CELE 4 EVANGHELII |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
2. Domnul Hristos n-a desființat Legea pe care tot El a dat-o (Mat. 5,17). 3. Hristos chiar a "considerat sâmbăta ca zi de odihnă" (Luca 4,16). 4. Unde a "amintit" Hristos "IN CELE 4 EVANGHELII" porunca a II-a? (Poate de aceea e la fel de desconsiderată în BO). |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
38. Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte". 39. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt. 40. Celui ce voiește să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i și cămașa (Mat 5:38-40) In al doilea rand nu zice nicaieri ca Hristos a considerat sambata ca zi de odihna.El a intrat in sinagoga sambata pt ca in acea zi de tineau intrunirile liturgice in sinagoga. In al treilea rand, in Decalog se spune de ziua a saptea ca zi de odihna si nu de smbata |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
În concluzie, de ce-L acuzați pe Iisus? De lașitate, frică, oportunism, ori de fățărnicie? Citat:
- ziua a 7-a - ziua de odihnă - ziua Domnului în care El S-a odihnit la Creație - Sâmbătă Nu știu cum ar trebui să fie cineva ca să le considere pe toate acestea duminică! Nici măcar nu găsesc un eufemism. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Prietene, nu am zis niciodata ca in decalog scrie de "dinte pentru dinte"Eu unul am spus ca in LEGE Legea pe care a dat-o Dumnezeu evreilor prin Moise nu se limiteaza doar la Decalog. Nu am zis ca Hristos a considerat ziua sambetei ca o zi ordinara, dar nici nu a zis "raspicat" sa o respectam ca o zi de odihna, el care a dezlegat sambata (Ioan 5:18).Si unde anume ai gasit tu scris in Geneza ca ziua in care s-a odihnit Dumnezeu dupa creatie a fost sambata?In Geneza spune doar ca Dumnezeu s-a odihnit in ziua a 7-a si a sfintit-o, dar nu spune ca era sambata.Voi adventistii ati tras concluzia asta! Si pentru a te informa mai bine citeste Codex Sinaiticus (cea mai veche Biblie din lume, sec IV).Se gaseste on line pe net in engleza, germana, rusa si greaca, tradus de o echipa multinationala de la cele mai prestigioase universitati din USA, Germania, Rusia si Grecia.Acolo ai sa geseti, daca cauti in decalog, scris ca omul trebuie sa pazesca ziua a 7-a ca zi de odihna si NU sambata, asa cum sustineti voi adventistii |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In realitate omul se odihneste in fiecare zi, ideea unei zile exclusive de odihna e destul de absurda. Daca ar sta toata lumea acasa 24 de ore pe saptamana ar paraliza totul, cum sa aplici un principiu dat intr-o epoca complet agrara in lumea moderna care functioneaza in mod cu totul diferit. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 17:00:01 |
| Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 17:24:33 |
| Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 10:14:12 |
| Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 18:49:12 |
| Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 13:56:11 |
|
|