![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ultimul sens al cuvântului suflet este vietatea (orice ființă vie): „Iată Eu închei legământ cu voi, cu urmașii voștri. Și cu tot sufletul viu, care este cu voi: cu păsările, cu animalele și cu toate fiarele pământului, care sunt cu voi..." (Facere 9, 9-10). ))(În acest sens „martorii lui Iehova" au schimbat toate cuvintele „vietate" în versetele Facere 1,20-24 cu cuvântul „suflet"). Și, ce are sufletul nemuritor a omului cu sufletul (viața) animalelor care este în sângele lor? Diferența între sufletul omului și a animalelor se vede clar în momentul și modul creației. Despre aceasta ne arată Sfânta Scriptură și Sf. Părinți. Sfântul Ioan Gură de Aur ne vobește: „Uită-te câtă deosebire este între crearea acestei minunate ființe raționale și crearea animalelor! Când a creat animalele Dumnezeu a spus: „Să mișune apele de vietăți (suflete) vii..." (Facere1,20) și îndată au ieșit din ape animale însuflețite. La fel și pământului i-a spus: „Să scoată pământul ființe (suflete) vii..." (Facere 1,24). Când a făcut pe om n-a mai grăit așa, ci mai întâi ia creat trupul din țărână, și după aceasta i-a dat putere de viață, adică sufletul. Pentru aceasta spunea Moise despre animale: „Sângele animalului este sufletul (viața) animalului". Sufletul omului însă este netrupesc și nemuritor, mult superior trupului și atât de deosebit de el, cât e de deosebit trupescul de netrupesc". Omul a fost creat mai deosebit decît animalele, după „chipul lui Dumnezeu" (Facere 1,27), și a fost pus de Dumnezeu să stăpânească toate vietățile. (http://www.ortodoxia.md) Deci sper ca m-am facut inteleasa cand am zis ca animalele nu au suflet. Termenul de suflet folosit are un sens total diferit.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! | guardian knight | Generalitati | 192 | 01.08.2013 17:08:53 |
Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! | guardian knight | Generalitati | 20 | 30.08.2012 23:00:28 |
Cainii vagabonzi- eterna problema a romanilor ! | Radu32 | Generalitati | 141 | 15.08.2010 21:57:15 |
Cainii,prietenii lui Lazar!... | 14carol06 | Generalitati | 0 | 05.02.2009 16:35:05 |
|