Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2011, 23:58:49
ZergAteu ZergAteu is offline
Banned

Data înregistrării: 12.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana.Maria. Vezi mesajul
Chiar este curios, de ce antilopele nu si-au dezvoltat sisteme de aparare impotriva leilor, de ce inca sunt vanate si mancate?
Sistemul lor de apărare e fuga+coarnele. Presiunile prădătorilor nu sunt suficient de puternice ca să împingă alunecarea spre alte sisteme de apărare. Se numește „punctuated equilibrium” situația în care sunt acum.

Dar există situații de co-evoluție care au împins două specii în tandem tot mai departe, de exemplu, Orhideea Stea.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 00:14:42
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ZergAteu Vezi mesajul
Dar există situații de co-evoluție care au împins două specii în tandem tot mai departe, de exemplu, Orhideea Stea.
ce vrei sa spui? cu cat se adancea orhidea cu atat apareau mutatii aleatoare astfel incat sa aibe molia limba la fel de lunga? daca nu avea limba la lungimea respectiva, nu mai ajungea la nectar de prima data si nu mai apuca sa supravietuiasca incat sa poata sa se reproduca si sa apara o mutatie pozitiva complet aleatoare, dar extrem de folositoare pt molia respectiva.

intelegi ce vreau sa spun? sau incerci macar? chiar nu vreau sa-mi explici a mia oara acelasi lucru, cu alte exemple.

Last edited by Ana.Maria.; 16.02.2011 at 00:41:00.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 01:08:42
ZergAteu ZergAteu is offline
Banned

Data înregistrării: 12.02.2011
Implicit

Citat:
ce vrei sa spui? cu cat se adancea orhidea cu atat apareau mutatii aleatoare astfel incat sa aibe molia limba la fel de lunga? daca nu avea limba la lungimea respectiva, nu mai ajungea la nectar de prima data si nu mai apuca sa supravietuiasca incat sa poata sa se reproduca si sa apara o mutatie pozitiva complet aleatoare, dar extrem de folositoare pt molia respectiva.
0,5 mm în plus la una, apoi 0,5 mm la cealaltă. și tot așa.

Citat:
intelegi ce vreau sa spun? sau incerci macar? chiar nu vreau sa-mi explici a mia oara acelasi lucru, cu alte exemple.
Da. Crede-mă, înțeleg perfect ce spui. Când ai să înțelegi o să fii uimită cum de nu ai înțeles un lucru atât de simplu, cel puțin așa am fost eu.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 09:29:18
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ZergAteu Vezi mesajul
0,5 mm în plus la una, apoi 0,5 mm la cealaltă. și tot așa.
Tu vb serios? Nu ti se pare nimic ciudat, sau mai bine zis, ilogic?
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 09:55:23
Lescamona's Avatar
Lescamona Lescamona is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.02.2011
Implicit

Citat:
Tu vb serios? Nu ti se pare nimic ciudat, sau mai bine zis, ilogic?
De ce e ilogic? se numeste coevolutie si se intampla deoarece nu traim separati ci coexistam intr-um mediu impreuna cu mii de alte specii. Ne adaptam sau murim.
Vechi 16.02.2011, 10:03:37
Mihailescu-Marin Daniel's Avatar
Mihailescu-Marin Daniel Mihailescu-Marin Daniel is offline
Member

Data înregistrării: 04.06.2010
Implicit Inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu

eu cred ca religia trebuie sa ramana in scoala, si nu numai o singura ora ci poate mai multe si va spun si de ce.

Inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu.

Frica de Dumnezeu in constiinta mea s-ar traduce prin invatarea si respectarea cele 10 porunci, date de Dumnezeu lui Moise, de catre copii la scoala, din frageda pruncie, din clasa a III-a.
Daca ai aceste reguli intiparite in inima, si profesorul de religie stie sa le cultive mai departe in inima copilului, atunci vom avea un popor de crestini adevarati.

Daca scoatem religia din scolii atunci va fi grav pentru noi.

Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 10:11:26
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Religia: Ortodox
Smile

Cred ca Dumnezeu vrea sa-L iubim...nu sa ne temem sau din teama sa-L slavim....Si daca se preda religia in scoli sa existe optiunea de a alege frecventarea cursurilor , in functie de confesiune.....
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 10:26:27
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lescamona Vezi mesajul
De ce e ilogic? se numeste coevolutie si se intampla deoarece nu traim separati ci coexistam intr-um mediu impreuna cu mii de alte specii. Ne adaptam sau murim.
Fiindca se bazeaza pe mutatii infim pozitive lente , aleatoare si fara scop.

Floarea nu avea nevoie sa-si ascunda nectarul, florile chiar au culori frumoase si emit mirosuri pentru a invita insectele. la fel cum face si orhidea la inceputul filmarii. Si in momentul in care orhidea se adancea, ce sanse erau sa apara exact mutatia de care are nevoie molia incat sa-i creasca limba? nu mai e aleator si fara scop. si procesul ar tb sa se intample extrem de lent si gradual, deci ar avea nevoie de o serie de mutatii pozitive si folositoare numai in aceeasi directie, timp de mii de ani, daca nu milioane, deci daca floarea era cu 0,5 mai adanca, molia nu mai ajungea la nectar si murea, nu mai avea timp sa se adapteze.

Last edited by Ana.Maria.; 16.02.2011 at 10:29:31.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 10:35:21
Lescamona's Avatar
Lescamona Lescamona is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.02.2011
Implicit

Asa cum nici oamenii nu sunt identici, ci unii mai inalti atii mai scunzi, nici moliile respective nu sunt standardizate. Moliile cu limba destul de lunga incat sa ajunga la nectar au supravietuit, celelalte au murit. Automat urmatoarele generatii de molii au avut limbi mai lungi.

Multe plante s-au specializat pe anumiti polenizatori, exista orhidee care imita femele unei specii de viespi, si chiar emite feromoni specifici invitand masculii. Exista plante polenizate exclusiv de pasari etc. Aceasta orhidee s-a specializat pe specia asta de molie si nu a fost nevoie de un alt polenizator. Daca molia ar disparea automat ar disparea si orhideea.

De fapt Xanthopan morgani, o specie de molie, a fost "prezisa" inainte de a fi descoperita, deoarece se gasise o orhidee care ar fi avut nevoie de o insecta ca ea pentru a supravietui.
http://en.wikipedia.org/wiki/Xanthopan_morgani

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42