Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2011, 16:19:01
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Probabil e un citat din pr. Paraianu. Din moment ce e cam singurul duhovnic ce avea aceste conceptii (ceilalti avandu-le opuse) nu putem sa le luam decat ca niste opinii particulare. Au fost si sfinti care au avut invataturi gresite, dar majoritatea niciodata. Si dovada e ca in calendarul ortodox nu e niciun sfant catolic sau evanghelist, deci BO nu are aceeasi conceptie. Mai avem printre ierarhi pe IPS Corneanu, si el tot un caz cam singular.
Am scris in titlu ca e vorba de parintele Teofil.Dar de crezi tu ca daca "e cam singurul" cu aceste conceptii, sunt gresite????Sa nu uitam de parintele Arsenie Boca care l-a pictat pe Sf Francisc de Assisi in altar, deci e clar ca l-a recunoscut de Sfant!
Sau crezi ca esti tu mai induhovnicit decat a fost parintele Teofil ca sa faci astfel de clasificatii?

Last edited by Melissa; 03.02.2011 at 16:23:17.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 16:52:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Am scris in titlu ca e vorba de parintele Teofil.Dar de crezi tu ca daca "e cam singurul" cu aceste conceptii, sunt gresite????Sa nu uitam de parintele Arsenie Boca care l-a pictat pe Sf Francisc de Assisi in altar, deci e clar ca l-a recunoscut de Sfant!
Sau crezi ca esti tu mai induhovnicit decat a fost parintele Teofil ca sa faci astfel de clasificatii?
Scuze ca, la fel ca toti sfintii si aproape toata BO nu sunt si eu de aceeasi parere. Citeste te rog ce am scris eu in ultimele mesaje legate de catolici si vei vedea ca nu doar afirm unele lucruri, ci le si argumentez. Adica nu scriu ce m-am gandit eu ca as vrea sa fie. Si daca observi nici nu ii cert pe cei care nu au acelasi conceptii ca si mine.
Fiecare ortodox se crede mai intelept decat Fer. Augustin care a sustinut Filioque. Fiecare catolic si ortodox se crede mai intelept decat fer. Augustin in privinta predestinarii. Fiecare crestin se vrede mai intelept decat Sf. Grigorie de Nazians care sustinea un fel de apocatastaza. Iar acestia erau sfinti.
Am dreptul sa aleg in privinta asta ce spun ceilalti duhovnici si toti sfintii, sunt sigur ca nu s-au inselat toti si doar parintele Paraianu a avut dreptate.
Legat de Sf. Francisc citeste te rog ce am scris despre stigmate si bilocatie.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 17:02:01
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Fiecare ortodox se crede mai intelept decat Fer. Augustin care a sustinut Filioque. Fiecare catolic si ortodox se crede mai intelept decat fer. Augustin in privinta predestinarii. Fiecare crestin se vrede mai intelept decat Sf. Grigorie de Nazians care sustinea un fel de apocatastaza. Iar acestia erau sfinti.
Aha...deci e mizilic, e chiar ceva firesc ca tu te crezi mai intelept decat parintele Teofil Paraian care NU era un sfant...Aha...am inteles...Imi cer scuze Cataline ca am facut efortul sa scriu dintr-o carte, un citat de parintele Teofil...cand puteam foarte simplu sa imi fac o cafea..
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:19:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Aha...deci e mizilic, e chiar ceva firesc ca tu te crezi mai intelept decat parintele Teofil Paraian care NU era un sfant...Aha...am inteles...Imi cer scuze Cataline ca am facut efortul sa scriu dintr-o carte, un citat de parintele Teofil...cand puteam foarte simplu sa imi fac o cafea..
Nu trebuie sa te superi, dar trebuie sa-mi spun si eu parerea. N-ai ce face.
Nu am zis ca ma cred mai intelept decat parintele, ci ca ii cred mai intelepti pe ceilalti sute de sfinti si duhovnici care au spus exact invers. Ma raliez majoritatii. Dar am facut mai mult de atat, in celelalte mesaje am si aratat de ce catolicii nu au sfinti sau minuni.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:22:40
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Nu trebuie sa te superi, dar trebuie sa-mi spun si eu parerea. N-ai ce face.
Nu am zis ca ma cred mai intelept decat parintele, ci ca ii cred mai intelepti pe ceilalti sute de sfinti si duhovnici care au spus exact invers. Ma raliez majoritatii. Dar am facut mai mult de atat, in celelalte mesaje am si aratat de ce catolicii nu au sfinti sau minuni.
Nu ma supar, stai linistit,sunt o fire intelegatoare,desi poate nu pare..
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:11:35
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
a gresit pr. Teofil cand a crezut ca Dumnezeu este mai bun si mai iertator decat il cred multi ortodocsi?
stiu ca suna bine ca auzi ca numai tu si ai tai sunteti alesi. dar asa gandeste Dumnezeu?
cred ca ap. Pavel ne da o idee despre asta in Romani 2:10-16. daca imi aduc bine aminte, este apostolul ce se citeste in duminica a 2a dupa Rusalii, a Sfintilor Romani.
dar cine se mai uita in Scriptura, daca parintele x a zis ca doar ortodocsii se mantuiesc?
adica cel ce propovaduieste bunatatea lui Dumnezeu, nu a bun.
dar sun buni cei ce ne arata un Dumnezeu dur, nedrept, acelasi cu cel din VT?
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:19:43
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
a gresit pr. Teofil cand a crezut ca Dumnezeu este mai bun si mai iertator decat il cred multi ortodocsi?
stiu ca suna bine ca auzi ca numai tu si ai tai sunteti alesi. dar asa gandeste Dumnezeu?
cred ca ap. Pavel ne da o idee despre asta in Romani 2:10-16. daca imi aduc bine aminte, este apostolul ce se citeste in duminica a 2a dupa Rusalii, a Sfintilor Romani.
dar cine se mai uita in Scriptura, daca parintele x a zis ca doar ortodocsii se mantuiesc?
adica cel ce propovaduieste bunatatea lui Dumnezeu, nu a bun.
dar sun buni cei ce ne arata un Dumnezeu dur, nedrept, acelasi cu cel din VT?
Nu-mi spune mie, spune-i lui Catalin..:-)
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:25:40
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu-mi spune mie, spune-i lui Catalin..:-)
lui ma adresam, chiar daca m-am agatat de comentariul tau.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:27:49
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
lui ma adresam, chiar daca m-am agatat de comentariul tau.
Ma vorbiti pe la spate?
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:49:37
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma vorbiti pe la spate?
nu pe la spate.
ce, nu ai monitorul in fata? :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15