Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2011, 20:49:40
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Termenul de "spirit inteligent" nu trebuie inteles ca fiind ratiune.Ca atunci facem ca sectarii.Luam cuvintele mot-a-mot.Spirit inteligent reprezinta un spirit elevat, un duh elevat.Poate ca e natura noastra divina,scanteia divina din noi.Ceva ce tine de suflet,ca si iubirea, nu te intelect,de ratiune!
Sa intelegem intai ce este "duhul". Apoi sa constatam cat de inteligent sau elevat este :) Eu nu pot concepe altfel duhul din toate descrierile pe care le-am citit pana acum, decat ca pe o "structura informationala" - termenul cel mai apropiat de ce inteleg a fi duhul. Tu cam cum intelegi a fi duhul?
Vechi 28.01.2011, 20:51:06
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Sa intelegem intai ce este "duhul". Apoi sa constatam cat de inteligent sau elevat este :) Eu nu pot concepe altfel duhul din toate descrierile pe care le-am citit pana acum, decat ca pe o "structura informationala" - termenul cel mai apropiat de ce inteleg a fi duhul. Tu cam cum intelegi a fi duhul?
Nu ai inteles ca ti-am raspuns deja?:-)
Reply With Quote
Vechi 28.01.2011, 20:53:59
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

Nu este un soft mort Duhul... căci toată programarea omului este spre păcat și ușurătate iar planul omului nu este ca Cel al Domnului, și nici un zgârie nori informațional nu este... ci Duhul este Cuvânt din Cuvânt, Lumină din Lumină, este Cuvânt Viu și Înțelept ce purcede de la Tatăl care se pune în lucru și care poate, și nu este o logistică oarbă... Este Viața purtătoare de credincioșie care aduce rod Lui Dumnezeu în fii și frați din dragoste curată spre slava Lui Dumnezeu și nu spre lăudăroșelenia omului. Deci e vorba de pocăință și smerenie și umilință, și nu de ceva științific.

Last edited by vsovivi; 28.01.2011 at 21:01:04.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2011, 20:54:09
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
ok...hai ca dezbatem mai tarziu daca vrei,ca acum nu mai pot sta...hai ca pana la urma dam noi de vreo concluzie justa!
PS- pe scurt-tind sa cred ca duhul este SUFLETUL omului!:-)
Reply With Quote
Vechi 28.01.2011, 21:00:12
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
ok...hai ca dezbatem mai tarziu daca vrei,ca acum nu mai pot sta...hai ca pana la urma dam noi de vreo concluzie justa!
PS- pe scurt-tind sa cred ca duhul este SUFLETUL omului!:-)
Tocmai ti-am dat raspunsul inainte :))

PS Ok, nici eu nu mai pot sta, mor de foame si de sete daca continuam in stilul asta :))

Noapte buna.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A filosofa sau a crede? Seraphim7 Generalitati 38 18.07.2024 00:01:30
"Crede si nu cerceta!" ??? moro.d Despre Biserica Ortodoxa in general 20 03.09.2013 12:29:18
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii Man Teo Generalitati 15 15.08.2011 19:17:52
Cine nu crede in Dumnezeu ladyanda Generalitati 235 14.08.2011 14:08:26
Nevoia de a crede dorinastoica14 Pocainta 15 21.07.2009 12:41:01