![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Preotul care-si duce fiica in altar?
Eu cred ca nu exista preot ortodox care ar face asa ceva. Cred ca orice om intreg la minte stie ca isi atrage mai degraba un blestem decat o binecuvantare facand astfel. Poate ca exista preoti slabi, pacatosi, putin pregatiti pentru a-si conduce turma.. dar preoti care-L sfideaza cu buna stiinta pe Dumnezeu? Nu prea cred. Pai ce urmeaza? Sa-si ia micul dejun pe Sfanta Masa din altar? Cred ca d-ra Adriana NU este ortodoxa, iar aceasta poveste inventata are scopul de a ne "scutura", pune intrebari etc... Bla bla. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
NIMENI NU STIE PRECIS daca Iisus a avut sau nu femei apostoli, iar vremurile in care au fost scrise Evangheliile apartineau IN TOTALITATE PUMNULUI si VOINTEI BARBATESTI. Deasemenea trebuie sa recunoastem ca accentul pus ulterior pe credinta/evlavia catre Fecioara Maria se datoreaza in parte si demersului pentru a cistiga si "votul" feminin in promovarea noii religii, a crestinismului. Sa nu uitam ca Sf Pavel a fost SI un mare diplomat versat si evreu...si noi acum stim cam cum se cistiga voturile si cum se promoveaza un "produs" |
|
|||
|
|||
![]()
Mai e ceva absolut neortodox si neduhovnicesc in aceasta zbatere sterila legata de dreptul femeii la hirotonie in Biserica Ortodoxa: punerea problemei sub aspect lumesc, juridic, sub deviza "politically correct". Sa stiti ca numai diavolul este "politically correct".
In Ortodoxie, cand un preot o ia razna, efectul nu e ca in domeniul juridic, adica sa se creeze un precedent prin care o exceptie devine regula sub acoperirea unei smecherii legislative. Efectul e ca acel preot , daca nu renunta la ratacirea lui, devine eretic si e caterisit, ba chiar si excomunicat daca e cazul. Si e valabil si pentru simplii credinciosi, care, neputand fi caterisiti, mai intai sunt opriti de la Euharistie, iar daca nu se indreapta, sunt anatematizati. Eu va spun, cu durere si cu dragoste: daca vreti sa fiti ortodoxa, renuntati la rastalmacirea Scripturilor si la ideea de "revolutie" in Biserica Ortodoxa. Nu Biserica are nevoie de a fi "modernizata" si "reformatata", ci dvs. aveti nevoie de vindecare duhovniceasca. Daca nu aveti un duhovnic capabil sa va lumineze si sa va aduca pe calea ortodoxiei, cautati unul. De exemplu, staretul Nichifor de la manastirea "Sf. Trei Ierarhi" din Iasi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu pari a fi un om inteligent, dar nu intelegi ca "emanciparea" femeii este in fapt o alta forma de sclavie. Omul NU a fost creat sa traiasca pentru el. Te rog priveste la cei care inainteaza in varsta si isi traiesc viata pentru propria placere.. in ce gaura a disperarii ajung cand inteleg ca in fapt nu au pentru ce trai. Scopul vietii noastre este in afara noastra. Oamenii gasesc implinire cand traiesc pentru ceilalti: mama si tatal se dedica unul altuia si familiei, bunicii cauta implinire in ingrijirea nepotilor etc.. NU este sclavie. Sclavie este sa crezi ca ti-a fost data viata sa o traiesti pt tine! E foarte greu, eu chiar cred ca acela e iadul: sa traiesti pt tine. Dar ipostaza independenta, puternica si sexualizata a femeii moderne ESTE sclavie reala! Femeia moderna este fortata sa incapa in patul lui Procust, ca altfel este considerata proasta, retrograda, abuzata. Grija fata de familie NU este un abuz. Un abuz este sa muncesti ca un bou pt o companie multinationala (pentru banul altuia) neglijand familia, sa pui copilul in grija unei institutii, sa-ti faci timp pt el abia in vacante, sa traiesti pt idealuri de carton care nu te reprezinta si nu-ti implinesc viata.. Pt femeia moderna copilul este o corvoada si avortul e un "drept". Nu ti se pare ca aceasta este sclavie reala? Iubirea si devotamentul barbatului fata de familie a fost inlocuit cu "drepturi egale".. (ceea ce se traduce in faptul ca putini barbati stiu sa cedeze locul unei femei, sa-i deschida o usa, sa care o sacosa .. sa o protezeje, inbtr-un cuvant. Ca deh, sunt egali!). Etc, etc, etc.. se poate vorbi mult pe tema asta. Eu vad ca doar crestinismul a restaurat imaginea femeii.. Si acolo gasim si sensul ei si implinirea vietii ei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
uauuuuuuu ce logicaaaaaaa |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
tu esti fericit cand inoti cu pestii.. (vechea ta semnatura). fiecare cu ce-l fericeste. |
|
|||
|
|||
![]()
Da ma, codana, ai dreptate, dumnezeu nu vrea femei preot pentru ca e sexist. Femeia e sub barbat, e un fel de pseudo-om (am putea s-o numim). Se aseamana cu omul, dar in esenta e doar un animalut folosit pentru reproducerea barbatului. Orice "copil-femela" se naste, iarasi, pentru reproducerea barbatului.
Traiasca barbatul! PS: Nu, nu esti misogin, esti doar incuiat la minte. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca acest topic ar trebui inchis..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cel mai bine este sa stai acasa pe net la chat si sa fii agatata de gitul sotului care trage ca , cum era acolo?..ca boul la transnationale Intrebarea este, unde se mai gasesc asa "boi" ca multe ar vrea sa-i cunoasca. |
![]() |
Tags |
din ospățul credinței |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Sfaturi pentru un prea-pacatos | laur_3440 | Pocainta | 6 | 16.05.2010 20:02:26 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|