![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce este liberul arbitru?
|
||||
|
||||
![]()
Nu stii? Iti spun eu: liberul arbitru reprezinta posibilitatea unui lucru/entitati de a face alegeri. La nivelul materiei, al universului fizic, considerand omul ca fiind limitat la universul fizic, liberul arbitru nu exista, nu exista posibilitatea de alegere. Atunci fiecare se va intreba: "Bine, dar eu cum aleg?". Alegi cu acea parte a ta care se gaseste in ceruri. Aceasta parte se gaseste deasupra mintii logice. La nivelul reflectiei si al "inimii". Deci cat timp interactiunile intre partea superioara a omului si materie sunt filtrate de mintea logica care la majoritatea oamenilor lucreaza cu concepte eronate si legaturi conceptuale false, liberul arbitru este MINIM, deoarece posibilitatea de alegere este innabusita de insasi gandurile(conceptele) eronate ale individului, ganduri care se invart in gol (ca un program de computer ce intra in "loop error"). Deci singura cale pentru ca cineva sa-si mareasca liberul arbitru (libertatea de alegere) este aceea de a-si mari capacitatea de a rationa prin limpezirea, clarificarea, simplificarea si corecta imbinare a conceptelor mentale astfel incat ele sa reflecte cat mai exact realitatea inconjuratoare (Adevarul - Hristos). Mintea logica este doar un instrument al nostru pe care trebuie sa invatatm sa-l folosim corect. Fiinta noastra se gaseste in spatele ei. Erorile mintii logice sunt raspunzatoare pentru sentimentele noastre extreme si necontrolate, eronat orientate. Iubirea este gresit orientata tocmai datorita erorilor de filtrare a realitatii. Astfel intelegem de ce desi iubind cu toata inima, nu se intampla nimic, iar sentimentele noastre sar de la o extrema la alta facandu-ne sa suferim fara sa intelegem pentru ce: pentru ca nu avem destula minte. Si Dumnezeu nu ne-a dat mintea pentru a ne bate joc de ea.
Cu sinceritate, Pippo Last edited by Pippo_; 20.01.2011 at 02:56:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Decit sa-l critici parerea mea este sa-l stimulezi pe Pippo sa-ti destainuie tot mai multe lucruri interesante deoarece iti spun de pe acum ca din pacate nu o sa faca pe aici purici prea multi...o sa se plictiseasca sau/si o sa se enerveze si...ADIO!! asa cum multi altii care aveau ceva interesant de zis au facut-o. Iarta-ma daca te superi de sugestie. Am considerat ca am avea cu totii de invatat daca nu ne-am mai pune piedici la fiecare rasuflare si am avea curiozitatea sa mai aflam si lucruri care se pot verifica nu numai inchipuite si preluate din gura-n gura. :)))Oricum faci cum crezi! |
|
|||
|
|||
![]()
Oamenii cam au tendinta de a fi foarte indulgenti cu greselile lor si de aceea tind sa inregistreze ca si " pacate" doar pe cele mai mari.E bine sa nu gasim scuze sau sa atenuam faptele si pe masura ce ne indureram si marturisim pacatele mari sa incercam sa "citim" in inima noastra...Daca totusi simtim o oarecare apasare,daca nu simtim sufletul "usor" inseamna ca undeva acolo in noi poate chiar oarecum inconstient sau subconstient "partea noastra din cer" e trista si incearca sa ne dea un semn prin aceasta apasare sa mai cautam in noi si in faptele noastre pana ne amintim ce a fost rau,ce a fost gresit si am trecut cu vederea...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Uite ce spunea Budha: -“puterea de înțelegere și de acțiune depind în mod direct de karma fiecăruia”. Astfel, cu cât karma globală a unei ființe este mai bună, cu atât mai mult numărul posibilităților de a alege crește în fiecare moment, printre acestea fiind chiar mai multe variante care duc la rezultatul urmărit, și de asemenea cu atât mai mare este puterea sa de înțelegere și de acțiune. Cu cât karma globală a ființei este mai puțin bună, cu atât numărul variantelor la care are acces este mai mic pentru fiecare alegere și adesea printre variantele accesibile este posibil să nu fie nici una ușoară și armonioasă, care să permită ființei să nu sufere. Într-un astfel de caz, de asemenea, puterea de înțelegere și de acțiune sunt mult diminuate. Uite ce spun yoghinii: Pentru atingerea stării de deplină libertate trebuie să fim capabili să depășim granițele universului nostru limitat și condiționat. Această depășire esențială se traduce, în fapt, prin translația de la nivelul nostru limitat de conștiință (de la sfera egoului), la sfera supremă a valorilor esențiale, eterne, infinite și perfect libere. Expresia de "liber arbitru" se referă la una dintre accepțiunile noțiunii de libertate în gândirea filosofică yoghină; în această accepțiune, libertatea apare ca o forță infinită al cărei suport unic este Sinele Nemuritor (ATMAN) ce se manifestă nebănuit prin voința individului. Sinele Suprem (ATMAN) este singurul în stare să aleagă și să răspundă de orice alegere, indiferent de solicitări și exigențe exterioare. Amesteca-le,invarte-le,inlocuieste cativa termeni,strecoara un Hristos=Adevarul pe ici pe colo si o sa ai "logica corecta" a lui Pippo. Nu-l critic.Nu sunt in masura sa critic eu pe nimeni.Il observ si imi spun parerea.Poate e buna sau proasta parerea mea.Dar e a mea. Citat:
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Melissa, aici este cheia intelegerii. Daca o sa mai ai resurse interne destule in tine sau/si ai sa le cultivi, cu siguranta va exista posibilitatea sa ajungi la aceste concluzii, dincolo de etichetarea lor ca fiind hiduse, brahmane, buduste:)) @Melissa - "Amesteca-le,invarte-le,inlocuieste cativa termeni,strecoara un Hristos=Adevarul pe ici pe colo si o sa ai "logica corecta" a lui Pippo." In acest raspuns am inteles de fapt cum vezi tu lucrurile. Multumesc si iarta-ma ca nu-ti mai raspuns punctual la tot ce mi-ai recomandat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tineretea pentru asta este data de Dumnezeu, sa pui la indoiala TOTUL, altfel poti fi deja o batrinica la 20 de la ani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Oricum, nu ma asteptam sa taci... ![]() Si nu inteleg ceva...Spui ca noi am fi curiosi sa auzim multe intelepciuni ale lui Pippo, sa-l provoc la discutii...Te intreb,care noi?Ca vad ca nu se inghesuie nimeni sa-l traga de limba...Deci, de ce nu il provoci tu,aici,cu voce tare, sa auzim cu totii o discutie elevata,intre doua persoane aflate pe acelasi nivel de evolutie???Provoaca-l tu daca esti convins ca ai de invatat de la el...Eu una,nu-s curioasa... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS Iti raspund mai tarziu sau maine, sunt ocupat acum. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ispasirea pacatelor | anna21 | Pocainta | 27 | 25.01.2013 16:51:32 |
Bolile spre indreptarea pacatosului | annajanette | Intrebari utilizatori | 25 | 23.09.2012 14:25:24 |
Marturisirea pacatelor | antoneta | Intrebari utilizatori | 0 | 28.05.2011 09:05:41 |
Identificarea sufletului si identitatea acestuia | adelin | Generalitati | 23 | 27.01.2010 12:01:38 |
REGRETAREA sau INDREPTAREA | moro.d | Generalitati | 6 | 01.05.2007 12:11:25 |
|