Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2011, 18:05:18
Karine Karine is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Nu cred ca regretarea pacatelor este o actiune pozitiva. Regretul este o alta forma a fanteziei. "Ce-ar fi fost daca?". In schimb constientizarea pacatelor, care aduce un sentiment de regret, dar in momentul de ACUM, si indreptarea efectiva a ceea ce poate fi indreptat cred ca este intreaga esenta a spovedaniei. Cred ca spovedania are principalul rol tocmai acela de a indeparta regretele, de a-l ajuta pe om sa iasa din regretele sale transformate in fantezii fara sfarsit, fantezii care il tin prins in ghiara unor sentimente ce ii nelinistesc si ii dezorganizeaza mintea.
da, asta voiesc a zice: nu sa regret ci sa imi para rau de un pacat .. multumesc de precizare.
Vechi 18.01.2011, 18:30:47
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Karine Vezi mesajul
ce e gandul?
Gandul este un concept, o structura logica care se formeaza in mintea noastra, si care se identifica in forma sa cea mai apropiata de Adevar cu o stare interioara. De exemplu, gandul "EXIST", care se identifica cu sentimentul existentei, sentiment care este o certitudine pentru oricine.

Cand spun "EXIST", in mintea mea s-a format o reprezentare a sentimentului existentei.

Pe masura ce gandurile noastre definesc concepte mai complexe, ele sunt mai gresite, mai departe de Adevar, mai departe de adevarata reprezentare a Realitatii. Deoarece adevarul realitatii din jurul nostru in perceptia noastra, depinde de precizia cu care gandurile noastre o reprezinta. Cum gandurile noastre sunt distorsionate, realitatea pe care o percepem este partial falsa, si astfel nu il constientizam direct pe Dumnezeu.

Last edited by Pippo_; 18.01.2011 at 19:11:27.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 22:00:35
Melissa
Guest

Implicit

Citat:

Nu ma contrazici cu nimic prin asta. Dar nu voi intra acum in detalii.

Tu ai doar impresia ca intelegi, dar imaginea ta este vaga, confuza, folosesti repere generice fara a intelege detaliile. Intelegerea despre Dumnezeu o gasesti in detalii.

---------------------------------------
vaiii....Si eu pot spune la fel despre tine :ai doar impresia ca intelegi, dar imaginea ta este vaga, confuza..deoarece nu poti gestiona corect informatia pe care ai acumulat-o in timp si perceptia realitatii la tine este deformata....
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 22:10:15
Melissa
Guest

Implicit

Citat:

Nu ma contrazici cu nimic prin asta.
Deoarece odata ce inlaturati pacatele constientizate, acele greseli neconstientizate pana atunci ies la suprafata, devenind pacate. Omul e continuu pacatos, dar nu-si da silinta sa constientizeze asta. Omul trebuie sa caute aceste foste greseli devenite pacate si sa le indrepte de la radacina lor. Si asta tot asa, pana cand omul iese din pacat, pana cand omul iese din dualitate, pana devine sfant in viata.
De unde ai scos tu teoria asta a chibritului????????????Mai ai un pic si scoti din joben un porumbel!!!!!

Citat:
"
Pentru GRESELILE INVOLUNTARE, evident liberul arbitru nu alege, deoarece aceste greseli sunt facute inconstient. Iar greselile involuntare reprezinta MAJORITATEA greselilor (pacatelor) noastre. Intelegi cat de redus este liberul arbitru? Pentru a avea liber arbitru, trebuie sa fii perfect, fara greseala.
Asta e o mare aberatie,dar vad ca nu pricepi...
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 22:20:14
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
vaiii....Si eu pot spune la fel despre tine :ai doar impresia ca intelegi, dar imaginea ta este vaga, confuza..deoarece nu poti gestiona corect informatia pe care ai acumulat-o in timp si perceptia realitatii la tine este deformata....
Nu poti spune asta, deoarece eu pot intra in cele mai mici detalii (daca timpul mi-o permite), totul fiind perfect rational si conform realitatii (as vrea eu sa-mi gasesti erori..., astfel as invata mai multe), in schimb, tu nu. Raspunde la obiect in cuvintele tale.

Eu am mai explicat ca liberul arbitru este limitat in functie de cat de aproape este fiecare de Adevar. Asta nu se contrazice cu ce a spus Isus. Fiecare are oportunitatea de a separa binele de rau la nivelul sau si astfel a evolua. Dar liberul arbitru creste proportional cu nivelul de evolutie al fiecaruia (creste libertatea). De ce crezi ca sfintii pot face minuni si tu nu? Pentru ca liberul arbitru pe care il ai este mult mai limitat decat al lor. Nu pune un copil de 3 ani la volan.
Vechi 18.01.2011, 22:23:20
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
De unde ai scos tu teoria asta a chibritului????????????Mai ai un pic si scoti din joben un porumbel!!!!!

Asta e o mare aberatie,dar vad ca nu pricepi...
Draga Melissa, cu exceptia judecatilor scuipate de pe pozitie regeasca, ai ceva constructiv si la obiect de comentat?
Vechi 19.01.2011, 01:10:30
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Nu poti spune asta, deoarece eu pot intra in cele mai mici detalii (daca timpul mi-o permite), totul fiind perfect rational si conform realitatii (as vrea eu sa-mi gasesti erori..., astfel as invata mai multe), in schimb, tu nu. Raspunde la obiect in cuvintele tale.

Eu am mai explicat ca liberul arbitru este limitat in functie de cat de aproape este fiecare de Adevar.Asta nu se contrazice cu ce a spus Isus. Fiecare are oportunitatea de a separa binele de rau la nivelul sau si astfel a evolua. Dar liberul arbitru creste proportional cu nivelul de evolutie al fiecaruia (creste libertatea). De ce crezi ca sfintii pot face minuni si tu nu? Pentru ca liberul arbitru pe care il ai este mult mai limitat decat al lor. Nu pune un copil de 3 ani la volan.
Cum creste? In greutate? In lungime? Ce unitate de masura are liberul arbitru????Tu auzi cum suna???Te auzi ce spui???De fapt scuze, TU NUMAI PE TINE TE AUZI CE SPUI. Iti place atat de mult ce spui incat iti dai singur "reload" din cand in cand...
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 01:56:30
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
Cum creste? In greutate? In lungime? Ce unitate de masura are liberul arbitru????Tu auzi cum suna???Te auzi ce spui???De fapt scuze, TU NUMAI PE TINE TE AUZI CE SPUI. Iti place atat de mult ce spui incat iti dai singur "reload" din cand in cand...
acela-si lucru i-am spus si eu dar altfel formulat si sa supatat vezi doamne, de se lauda mai ieri ce palme mi-ar trage acest indumnezeit pa care noi nu il cunoastem inca.i-am pus o intrebare la care inca nu mi-a raspuns.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 03:54:56
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Creste liberul arbitru (creste libertatea de alegere). Exemplu: Vrei sa scrii numarul 100 din bobite de porumb. Deocamdata nu cunosti operatiile aritmetice. Cum il scrii, ce alegeri ai? (ce liber arbitru ai?) Pui impreuna 100 de bobite de porumb. Asta e singura posibilitate deocamdata. Acum inveti adunarea si inmultirea. Cum scrii numarul 100, ce alegeri ai? Acum ai cel putin 2 alegeri (ti-a crescut liberul arbitru - a crescut libertatea de alegere). Poti scrie numarul 100 din 100 de bobite, sau il poti scrie din 2 gramajoare de 10 bobite (10 x 10), sau il poti scrie din 2 gramajoare, una de 50 bobite si una de 2 bobite (50 x 2), etc... Pricepusi? :) Sau e nevoie sa explic tabla inmultirii? :)

Last edited by Pippo_; 19.01.2011 at 04:03:26.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 16:02:28
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Creste liberul arbitru (creste libertatea de alegere). Exemplu: Vrei sa scrii numarul 100 din bobite de porumb. Deocamdata nu cunosti operatiile aritmetice. Cum il scrii, ce alegeri ai? (ce liber arbitru ai?) Pui impreuna 100 de bobite de porumb. Asta e singura posibilitate deocamdata. Acum inveti adunarea si inmultirea. Cum scrii numarul 100, ce alegeri ai? Acum ai cel putin 2 alegeri (ti-a crescut liberul arbitru - a crescut libertatea de alegere). Poti scrie numarul 100 din 100 de bobite, sau il poti scrie din 2 gramajoare de 10 bobite (10 x 10), sau il poti scrie din 2 gramajoare, una de 50 bobite si una de 2 bobite (50 x 2), etc... Pricepusi? :) Sau e nevoie sa explic tabla inmultirii? :)
Pricepui 2 chestii:
1. nu stii ce este liberul arbitru.
2. nu stii aritmetica.
Desigur ai sa spui ca nu pricepui bine,de aceea nici nu mai dezvolt.( ca poate ma iei si pe mine la palme cum aud ca ai mai facut pe aici)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ispasirea pacatelor anna21 Pocainta 27 25.01.2013 16:51:32
Bolile spre indreptarea pacatosului annajanette Intrebari utilizatori 25 23.09.2012 14:25:24
Marturisirea pacatelor antoneta Intrebari utilizatori 0 28.05.2011 09:05:41
Identificarea sufletului si identitatea acestuia adelin Generalitati 23 27.01.2010 12:01:38
REGRETAREA sau INDREPTAREA moro.d Generalitati 6 01.05.2007 12:11:25