Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2011, 18:12:10
Karine Karine is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Religia: Ortodox
Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Suntem in Noul Testament acum, cu buna vestire promisa tuturor celor ce cred in Hristos!
Servus, Adriana3,
tu ce stii de Preotia Universala?
Vechi 18.01.2011, 18:13:43
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Cind credonciosii trec in nefiinta fara sa aibe un preot la capatiul lor, pe motiv ca ( au fost executati, au fost trimisi pe front, sau toti sunt morti), altfel femeile nu ar spovedi si impartasi sau boteza, insa faptul ca au facut-o iar acest GEST A FOST PLACUT DE DUMNEZEU este o mare revelatie pentru acest domeniu de activitate dominat de BARBATI!...dominare inceputa de pe vremea iudeilor unde femeia era considerata sub-umana
Eu am inteles si sunt sigura ca-i asa. Si cum tot fac comparatii intre biserici, stiti ce mi-a zis directorul unui seminar teologic catolic de aici? El trebuie sa spovedeasca si Impartaseasca bolnavii dintr-un azil insa cel care se ocupa de acesti bolnavi din partea bisericii este o femeie. Asa ca femeia aceasta ii cunoaste pe fiecare in parte si le stie greselile. Ei, acest preot care nu are nimic impotriva preotiei la femei, chiar daca el personal nu poate face nimic, nu se trece peste capul Papei, are incredere in ceea ce ii zice femeia care se ocupa de ei si le da dezlegare de pacate fara sa ii mai supuna si el la spovedanie, caci acea femeie ii cunoaste mult mai bine. Iar Impartasania o da ea, dupa ce este sfintita de preot. Lucrurile se misca insa incet de tot pentru ca sunt multe prejudecati la mijloc. Oricum, multumesc mult de informatii, acum sunt si mai optimista!

Numai bine!
Vechi 18.01.2011, 18:14:06
Karine Karine is offline
Member

Wink

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Cind credonciosii trec in nefiinta fara sa aibe un preot la capatiul lor,
crezi ca putem sa nu zicem ca credinciosii trec in nefiinta...?
Vechi 18.01.2011, 18:14:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Karine Vezi mesajul
Servus, Adriana3,
tu ce stii de Preotia Universala?
Stiu ca nu se aplica in jurul meu de nici un ortodox pe care il cunosc.
Vechi 18.01.2011, 18:15:57
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
Eu am inteles si sunt sigura ca-i asa. Si cum tot fac comparatii intre biserici, stiti ce mi-a zis directorul unui seminar teologic catolic de aici? El trebuie sa spovedeasca si Impartaseasca bolnavii dintr-un azil insa cel care se ocupa de acesti bolnavi din partea bisericii este o femeie. Asa ca femeia aceasta ii cunoaste pe fiecare in parte si le stie greselile. Ei, acest preot care nu are nimic impotriva preotiei la femei, chiar daca el personal nu poate face nimic, nu se trece peste capul Papei, are incredere in ceea ce ii zice femeia care se ocupa de ei si le da dezlegare de pacate fara sa ii mai supuna si el la spovedanie, caci acea femeie ii cunoaste mult mai bine. Iar Impartasania o da ea, dupa ce este sfintita de preot. Lucrurile se misca insa incet de tot pentru ca sunt multe prejudecati la mijloc. Oricum, multumesc mult de informatii, acum sunt si mai optimista!

Numai bine!
Nu m-ar mira ca în viitor papa să dea un decret care să le permită femeilor preoția.
Vechi 18.01.2011, 18:17:12
Karine Karine is offline
Member

Implicit

Citat:
Lucrurile se misca insa incet de tot pentru ca sunt multe prejudecati la mijloc. Oricum, multumesc mult de informatii, acum sunt si mai optimista!
sper ca stii ca in Quebec sunt numeroase femei preot, da, anglicane.
Vechi 18.01.2011, 18:17:26
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,karine

Citat:
În prealabil postat de Karine Vezi mesajul
daca tot mentionezi treapta slujirii, imi aduci aminte de o intrebare mai veche de-a mea: ce este Preotia Universala?

multumesc
este un verset din biblie?este o afirmatie a cuiva?este o afirmatie care sigur cuprinde si femeile?este o miscare care tine de emanciparea femeii?
Vechi 18.01.2011, 18:20:56
Karine Karine is offline
Member

Implicit

Citat:
Stiu ca nu se aplica in jurul meu de nici un ortodox pe care il cunosc.
bine, bine, dar ca sa aplic trebuie sa stiu ce e...e la fel apanajul barbatilor, ce presupune, etc.
Ai ceva inf?
Vechi 18.01.2011, 18:26:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Nu m-ar mira ca în viitor papa să dea un decret care să le permită femeilor preoția.
Ar fi super! Sa-ti fie gura aurita!!
Vechi 18.01.2011, 18:28:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
este un verset din biblie?este o afirmatie a cuiva?este o afirmatie care sigur cuprinde si femeile?este o miscare care tine de emanciparea femeii?
In Biblie nu este nici macar preotia la barbati in afara de evrei din neamul Levi si preotia lui Iisus dupa legea lui Melchisedec. Dar asta este un adevar greu acceptat de bisericile traditionale, mai ales cei care au tradus "presbiteros" cu preot.
Subiect închis

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04