![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am citit de curand cartea scrisa de calugarita catolica Emanuelle, o belgianca care si-a trait mare parte din viata in ghetourile din Egipt. Este infiorator ce descrie acolo. Femeia era luata de la varsta de 12 ani in casatorie si batuta inca din noaptea nuntii ca sa stie cine este seful. Si apoi batuta sistematic pentru orice sub pretextul ca nu intelege. Iar cand calugarita, care se intelegea bine cu acesti batausi si cu toti delicventii ingeneral, il intreaba pe unul: "Cum nu intelege? Pai eu nu te inteleg?" Barbatul a raspuns "Dumneavoastra nu sunteti femeie!". Ca sa vedeti mentalitate, o femeie daca este educata, nu este femeie! Si acolo femeia era convinsa ca rolul femeii este sa fie batuta de barbat!! S-a luptat foarte mult calugarita sa faca scoli in care sa fie educate si fetele, si asa au mai scapat fetele de maritisuri fortate la 12 ani, iar mai tarziu, avand o educatie care le-a permis sa aiba si o meserie si sa castige bani, au inceput sa aiba un cuvant de spus in fata barbatului si sa nu mai faca copii tot la 9 luni unul. Biserica Ortodoxa copta (biserica crestina din Egipt) nu era impotriva contraceptiei ca vedeau si ei ca se nasc gramada de copiii in mizerie si trebuie sa cititi cartea ca sa vedeti ce inseamna mizerie, nu aveai unde sa pui piciorul pe loc curat, calcai doar in gunoaie si hrana cea mai delicioasa posibila era cate o rosie stricata din gunoi! Si biserica copta a pus la dispozitia acestor femei mijloace contraceptive, insa erau batute crunt acasa de barbat. Si cine muncea acasa? Tot femeia! Asa l-a convins maicuta pe unul din ei sa nu isi mai bata femeia (pe care a bagat-o in spital de atata bataie), ca daca o mai bate, nu o sa mai poata sa aiba grija de porcii lui!! Acele femei erau convinse ca rolul lor pe lumea asta este sa fie batute si exploatate de barbat si suntem in secolul 20 la crestinii Bisericii copte egiptene. Nu stiu daca este tradusa si in romaneste aceasta carte, chiar o sa ma interesez, eu am citit-o in franceza, dar merita sa fie tradusa in cat mai multe limbi... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Povestirea ta este fascinanta! Intr-o oarecare masura daca schimbam virsta de 12 ani cu una de 18-25 de ani ar putea fi povestita si in termeni romanesti. Ma gindeam ca motivul pentru care in Occident aproape 55-60% din casatorii termina in divort in citiva ani se datoreaza reminiscentelor acestei barbarii pe care femeile NU mai trebuie sa le suporte SI BINE FAC!...si nu a desfrinarii, a drepturilor femeii, blah, blah si alte mituri vehiculate de Biserica care sunt complet false! Da, exista drepturile femeii si bine fac ca le aplica!( nu trebuie insa generalizata) Trebuie insa avuta o mare grija pe cine alegi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vazut ieri seara un reportaj despre femei din Republica Moldova luate cu forta de organizatii de trafic de oameni, duse intr-o camera une erau violate zile in sir si apoi vandute in Europa sau la arabi. Si cand unele au reusit sa scape si sa ajunga inapoi acasa, tatal le-a alungat amenintandu-le cu moartea zicandu-le ca sunt rusinea familiei. Sa le apere de traficanti nu au fost in stare, si cand au scapat in sfarsit, tot ele erau de vina. Si cui ii pasa de soarta lor si fac ceva pentru ele? Tot la femei, care au infiintat o asociatie care sa le protejeze de a nu fi luate iar de traficanti, care la orice cuvant spus politiei le bateau de moarte, si sa faca apoi presiuni asupra politiei sa faca ceva in sensul asta. Barbatii tati cu teoriile despre onoare, cu capul complet in nori! Nu zic ca sunt toti asa, asta se intampla mai ales la tara unde oamenii sunt foarte saraci, needucati si plini de prejudecati si de mandrie prosteasca, complet rupti de realitate. Si din pacate au aratat si o retea mafiota de genul asta de la noi, insa grosul era din Republica Moldova. Ah, si sa nu uit parsivitate, unele fete erau vandute de chiar sotii lor in luna de miere. Barbatii traficanti faceau pe indragostitii, se casatoreau, propuneau o luna de "miere" in Moscova sau in Turcia si acolo fetele erau vandute... Iar conditiile in care erau apoi tratate sunt infioratoare. Nici celei mai aprige dusmance nu i-as dori asa ceva, nici macar celei care a cerut taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul!... |
![]() |
Tags |
din ospățul credinței |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Sfaturi pentru un prea-pacatos | laur_3440 | Pocainta | 6 | 16.05.2010 20:02:26 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|