![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Demonstreaza-mi ca ce spun nu e adevarat :) Si eu iti voi ramane recunoscator, deoarce "omul din greseli invata" (daca-si da silinta, as completa eu).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Calea spre Dumnezeu are si granitele inainte trasate de Sf Parinti , Biblie, sf.Traditie (Dumnezeul minunilor din istoria omenirii) dar si cercetarea/ cautarea personala in adancime a Dumnezeului Treimic Viu si activ acum in vietile noastre chiar e cruciala, "excruciating" uneori, si ne duce la a ne cunoate si la a-L cunoaste atat cat putem noi ca mici si cu destin glorios creaturi. Intreaba, cerceteaza, traieste-L si spune-ne cum cresti in El si El in tine.
|
|||
|
|||
![]()
care e diferenta intre acumulare de informatie si acumularea de cunoastere?
trairea. putem stii, vorbi, da citate despre Dzeu(din carti) dar cand expererea lui Dzeu (din inima) e izvorul vorbelor noastre, mesajul atinge sufletul celui ce ne aude/asculta/ citeste.
|
||||
|
||||
![]()
Sa raspund eu, sau mai asteptam? :)
|
|
|||
|
|||
![]()
se pare ca te-ai plescait cu raspunsurile esti obosit.
|
|
||||
|
||||
![]()
Vezi cum nu intelegi oamenii si-i judeci gresit? Si te-arunci cu rautate sa-i sfasii? Iti face placere, nu? :) Prin a intelege raul din placerile astea deformate si a renunta la ele ar trebui sa incepi sa-l intelegi pe Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar prin raspunsurile, ce se pare ca se tot repeta, la un moment dat vrei sa spui: ca omul trebuie sa se substituie bisericii si sfintilor,ca de: - are minte si se va transforma[in acest caz] intr-un generator de erezii pe banda.uita de smerenie si cu mintea lui cea "luminata"se ridica deasupra invataturii sfintilor si a bisericii.dar aceasta inaltare este urmata de o cadere pe aceiasi masura.daca nu constientizam la timp va urma o noua cadere[spirituala] si tot asa:din gresala in gresala spre victoria finala.fara biserica suntem: zero taiat in patru cu toata multa minte ce credem ca o avem. |
|
|||
|
|||
![]()
HEY, eu ziceam ca am si dat raspunsul... diferenta era trairea....adica informatia din carte o data traita devine experienta. De acord sau aveti alt punct de vedere mai bun?
PS: sa nu uitam sa ne intorcem si sa- I dam slava lui Dzeu (precum leprosul din evanghelia de azi) pt un mare sau poate mic bine pe care nu L-a facut. Bucurati-va pururea!
|
||||
|
||||
![]()
De acord. Se poate detalia insa prin exemple concrete daca cineva nu intelege. Precum exemplul cu "mersul pe bicicleta" pe care l-am dat intr-un mesaj anterior.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu nu vrea suferinta omului | caty_deea | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 07.02.2011 23:14:52 |
Dumnezeu vrea sa omoram oameni? | rightful8912 | Din Vechiul Testament | 52 | 22.11.2010 08:20:23 |
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 54 | 12.11.2009 13:54:22 |
Viata lui Iisus ,cum vi se pare filmul ,stiti mai multe despre el? | tigerAvalo9 | Generalitati | 12 | 08.11.2008 13:13:18 |
|