Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2011, 14:54:27
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Imi pare rau pentru cele pe care le-ati intalnit prin preajma dumneavoastra.

Dar, argumentele pe care le aduceti sunt generale si evazive. Sincer, nici eu nu am auzit de vreun catolic care sa fi facut cele pe care le spuneti mai sus. Asta nu inseamna ca eu am convingerea ca nu exista. Exista oameni care Il urmeaza pe Dumnezeu si oameni care merg la biserica ... iar asta in oricare biserica sau cult.

Eu cunosc de-aproape un preot ortodox, pe care il stimez foarte mult petru munca lui si pentru roadele pe care le da din umblarea cu Domnul. O prietena foarte buna, o persoana foarte draga, este romano-catolica. A fost o vreme in care a organizat cursuri biblice ... dovada ca si prin biserica catolica poate cobora Duhul Sfant si vorbi oamenilor despre cuvant, atunci cand credinciosul doreste asta. Ii respect pe greco-catolicii pe care ii cunosc, pentru ca se preocupa sa-i ajute pe alcoolicii care vor sa scape de dependenta. Am niste prieteni apropiati, reformati, care stiu sa puna un balsam pe rana si care pot face, din iubire pentru Dumnezeu, lucruri pe care nu multa lume le-ar face. Am prieteni si in al,te culte iar pastorul bisercii unde merg eu a renuntat la diploma lui de profesor universitar si la averea lui Statele Unite ca sa predice in Romania cuvantul.

Singurul lucru care conteaza este umblarea cu Dumnezeu. Doar aceasta da roade. Si nu cred ca a-ti spus ca np-ii nu dau roade stiind ca sunt multi dintre ei in Africa, hranindu-i pe cei infometati, si cu mancare trupeasca si cu hrana duhovniceasca.
Toti calugarii si calugaritele care au parasit lumea pentru a-l urma pe Isus sint exemple de traire ca ale primilor crestini, iar dumneavoastra nu aveti astfel de exemple. In parohia in care m-am nascut eu, acum 200 ani, un preot italian si-a donat toata mostenirea lasata de parinti pentru a constui o biserica (si nu-l mina de la spate dorinta de a cistiga o zeciuiala, ci dorinta ca niste suflete sa se mintuiasca). Astfel de roade, exact ca cele ale primilor crestini lipsesc de la dumneavoastra. Faptul ca cineva merge o luna sau o saptamina, sau un an undeva, dupa care se intoarce la familia si viata lui, nu inseamna ca a renuntat la TOATE pentru Isus. Toate exemplele pe care mi le-ati dat sint exemple ale unor oameni care fac voluntariat, unii cu mai multa traire, altii cu mai putina traire, insa este voluntariat. In cazul profesorului universitar este munca cu plata.

Dumneavoastra mi-ati spus ca imi raspundeti cu argumente din Sfinta Scriptura referitor la credinta dumneavoastra.Atunci eu va intreb:
1.Daca Duhul Sfint va lumineaza si acasa, pe gratis, de ce mai platiti zeciuiala?
2. daca si catolicii si ortodocsii se mintuiesc, asa cum afirmati, urmind invatatura pe care o da fiecare biserica in parte, de ce umblati sa ne convertiti? Este suficient sa spuneti "Urmati invatatura bisericii voastre si va veti mintui."

Deci, in acest context, in care reprezentantii sectelor cred ca noi ne putem mintui atita vreme cit urmez credinta mea catolica, umblarea din casa in casa a reprezentantilor sectelor nu-mi arata decit ca ele nu urmaresc altceva decit racolarea de cotizanti pentru zeciuiala; nu dorinta de mintuire a sufletelor ii mina sa mearga din casa in casa, pentru ca atunci ar spune:respectati invataturile bisericii voastre, iubiti-L pe DUmnezeu; dar voi spuneti: biserica voastra nu are dreptate, noi avem dreptate, veniti la noi (si in final asteptam cotizatia voastra) ; nici asta nu ar fi o problema majora, ca unii platesc zeciuiala; treaba lor. Problema este: daca cu adevarat cei care adera la secte nu se mintuiesc asa cum cu argumente biblice, sustin teologii bisericii noastre? Daca dintr-o mindrie desarta oamenii isi pierd sufletul?

Last edited by nutucutu; 15.01.2011 at 15:40:36.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38