![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Rostul este că sunt unii oameni cu o mentalitate ca cea a bărbierului și atunci trebuie să înțelegem că e greșită.
Apropo, pe tine ce raționament te-a dus la negarea lui Dumnezeu, că m-a apucat curiozitatea? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
o sa fim o planeta de barbosi ![]() nu a existat un rationament. a fost o lupta de durata . |
|
|||
|
|||
![]()
Mai concret, trebuie să ai un motiv pentru care nu-L accepți de Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Inteleg ca ai pierdut!... La prima vedere, pari o persoana foarte hotarata, nicidecum un las. O batalie perduta nu inseamna tot razboiul! Cat timp inca te poti numi OM, ai obligatia sa cauti cu toata responsabilitatea, nu doar informatii din ambele tabere, ci si experiente pe care atatia altii le-au trait si care nu pot fi negate. Sunt mii, sute de mii... Ai totul la dispozitie si nu ai nici o scuza. In plus, rar se intampla cand Dumnezeu te trage singur de manecuta, daca tu stai cu spatele la El. Daca te-ai intoarce si L-ai lua in seama, o sa regreti toate clipele vietii in care nu L-ai cunoscut. Fiindca e ca un prieten nedespartit si extrem de "bogat", care nu se zgarceste la daruri, nu tradeaza si nu-ti cere decat sa-i recunosti valoarea dragostei ce ti-o poarta! E chiar asa mult?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Boierului necredincios, nu de suferinta orfanului ii pasa, ci ca sa-si autojustifice necredinta, a intrebat ironic: “ Cum se poate ca un Creator cu "atata iubire" sa vada astfel de lucruri si alte si alte suferinte, si sa nu faca nimic sa le indrepte?” Si din mijlocul unei taceri indelungate, se auzi un glas: “Am facut ceva. Te-am facut pe tine”. In esenta, asta i-a zis si copilul si e valabil pt. toti. |
|
|||
|
|||
![]()
Creștinul primește din bogăția Lui încă din această viață. E un lucru pe care un om depărtat de Dumnezeu nu-l poate înțelege, trebuie să ajungă să trăiască această experiență.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
greseala credinciosilor este ca au impresia ca devii ateu pentru un motiv, sau in urma unui eveniment nefericit. o fi. dar in cazul meu a durat cativa ani.timp in care am cautat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
lupte sunt multe, iar razboiul va dura toata viata. am mai spu ca nu cred ca voi un ateu veritabil niciodata. dar nu se stie niciodata. |
|
|||
|
|||
![]()
Orice lucru are un motiv, nu doar să fii ateu. Dacă nu-ți cunoști motivul demonstrezi ceea ce spuneau unii duhovnici, că nu există atei perfecți.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
la care, evident, am cautat raspunsuri. nu stiu daca exista atei perfecti. cu siguranta eu nu sunt. dar crestini perfecti exista? imi aduc aminte de o discutie cu un bun prieten, care acum e duhovnic la o manastire de maici din Moldova, care imi spunea: mai, la cata invatatura avem noi la dispozitie, fata de stramosii nostrii, ar trebui sa zburam ca ingerii... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu, exista sau nu? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 19.11.2010 20:11:56 |
Dumnezeu exista | sofia_78 | Generalitati | 34 | 05.03.2010 22:57:48 |
Exista sau nu Dumnezeu | vlad79 | Teologie si Stiinta | 236 | 23.11.2008 18:19:01 |
|