Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2011, 00:20:45
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
E absurd, si mie mi s-a parut la inceput...
Ei, asa da. Esti ceva mai credibil acum.
Citat:
Parerea mea ar fi sa ne spui ceva frumos de la voi din adunare, daca aveti...
Nu avem. Tot ce este frumos si tot ce ii place lui Dumnezeu in adunarile noastre tu ai fost invatat sa dispretuiesti.

Pentru unul care vine fara prejudecati sunt insa multe chestii atractive, duhovnicesti, sublime chiar.
Unul ar fi inchinarea in Duh si in Adevar. Cand intra omul si ii vede pe toti din adunare cantand din toata inima laudele Domnului este coplesit de prezenta lui Dumnezeu.
Apoi aude Predica, mesajul din Scripturi. Este clar, limpede, relevant. Isi da seama ca ii vorbeste Dumnezeu si de multe ori crede ca predicatorul il cunoaste si vorbeste doar pentru el.

Cum sa mai plece de acolo, zi tu? Cum sa plece din locul in care se prezinta Dumnezeu si in care o comunitate unita de credinciosi il inconjoara cu dragoste?
Vechi 13.01.2011, 00:44:37
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Nu avem.
Tot ce este frumos si tot ce ii place lui Dumnezeu in adunarile noastre tu ai fost invatat sa dispretuiesti.?
Stiu ca nu aveti...doream sa mi se confirme...
Ce este frumos, ca azi credeti una si maine alta?

Citat:
Pentru unul care vine fara prejudecati sunt insa multe chestii atractive, duhovnicesti, sublime chiar.
Unul ar fi inchinarea in Duh si in Adevar. Cand intra omul si ii vede pe toti din adunare cantand din toata inima laudele Domnului este coplesit de prezenta lui Dumnezeu.
Apoi aude Predica, mesajul din Scripturi. Este clar, limpede, relevant. Isi da seama ca ii vorbeste Dumnezeu si de multe ori crede ca predicatorul il cunoaste si vorbeste doar pentru el.?
Dragul meu, ti se pare ca zbenguielile si muzica crestino-manea, rock-ul crestin etc sunt lucrari ale lui D-zeu?
Nu stiu din ce cult faci parte, dar penticostalii is praf la ceva frumos, baptistii- momentan sunt pierduti, adventistii-astia si acum se uita catre porc si mar vrea sa-l mananace..
Ce e frumos si placut, sa vezi cum dau din maini in adunari? sau cum plang? sau danseaza?
Ce predica? la voi in predica se copntrazice invatatura BO...

Citat:
Cum sa mai plece de acolo, zi tu? Cum sa plece din locul in care se prezinta Dumnezeu si in care o comunitate unita de credinciosi il inconjoara cu dragoste?
Nu este D-zeu prezent peste tot si in toti...si diavolul are o imparatie, si oameni care cauta ura, dezbinare, ratacire, inselare, amagire...etc.
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 13.01.2011, 07:33:24
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
prosti chiar.. numai un prost isi da 10% din venituri lunar unui pastor...astia is manipulati la greu.. face nea pastoru din ei ce vrea.. daca le zice sa se arunce in groapa cu dand un argument religios astia se arunca.. asta e profilul psihologic al sectarismului..
Dragă Dănuț, primii creștini-martiri își dădeau 100% din venituri, în opinia ta erau foarte "proști" și "sectari"?
Vechi 13.01.2011, 07:37:55
Banned

Implicit

Citat:
Eu ma uit la cel post tv pentru a auzi parerile pastorilor cu privire la diferite versete biblice. Cel mai mult il simpatizez pe pastorul Aron (si nu stiu cum ii mai zice), pt ca atunci cand este este pust sa interpreteze un verset biblic incepe astfel :"MI SE PARE CA..." sau, "CRED CA VREA SA SPUNA...", niciodata parca nu este sigur pe el...
Poate ai alternat din telecomandă OTV cu Speranța TV, cred că sunt apropiate. Ciudat dragă Geony, pastorul Aron Moldovan folosește foarte mult Scriptura când expune puncte de credință, și chiar și când e vorba de lucruri minore. Încearcă să contabilizezi câte versete folosește...
Vechi 13.01.2011, 07:38:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
Stiu emisiunea , fac bani pe spinarea oamenilor , doar convorbirile se taxeaza bine , sii ii mai tine si in telefon
Dumneata poate folosești telefoane cu suprataxă, nu e cazul telefoanelor de la SperanțaTV. Ba, din 10 ianuarie există chiar un telverde. Asta pentru mai corecta informare!
Vechi 13.01.2011, 07:39:17
Banned

Implicit

Citat:
Ce predica? la voi in predica se copntrazice invatatura BO...
Mare adevăr! În locul acestei platitudini, mai bine ne serveai "la voi se contrazice învățătura Scripturii". Ți-a fi fost frică că nu te crede nimeni. Nici măcar ortodocșii...
Vechi 13.01.2011, 08:03:50
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Intrebati-va preotul ... Nu vreau eu sa va dau invataturi eretice ...

Si, rugati-l sa va spuna adevarul ...
Pina voi ajunge sa intreb un preot ramin la concluzia pe care am tras-o in postarea anterioara: sectele/cultele neo protestanta respecta din Vechiul Testament numai zeciuiala (toti), carnea de porc (unele din ele), sabatul (unele din ele) si legile lui Moise. Din Noul Testament nu se respecta nimic. Multumesc ca aratati ca nu respectati Sfinta Scriptura, iar cei care se gindesc la viata vesnica trebuie sa va ocoleasca (si sa va converteasca, daca DUmnezeu vrea).

Last edited by nutucutu; 13.01.2011 at 08:09:59.
Vechi 13.01.2011, 09:51:25
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Poate ai alternat din telecomandă OTV cu Speranța TV, cred că sunt apropiate. Ciudat dragă Geony, pastorul Aron Moldovan folosește foarte mult Scriptura când expune puncte de credință, și chiar și când e vorba de lucruri minore. Încearcă să contabilizezi câte versete folosește...

Nu! ma uit chiar pe speranta TV si chiar mi drag Aron Moldovan, si am si spus de ce.
Foloseste Scriptura , ai dreptate, pe EGWhite chiar deloc (din cate am vazut eu). Dar in orice expunere de credinta foloseste la inceput "mi se pare ca...", "cred ca vrea sa spuna ca..." sau alte expresii...
Am vazut asta-noapte o redifuzare a unei emisiuni in care pastorul Aron, nesanatos ca toti ceilalti amagiti ai satanei, isi argumenta prostia si inselaciunea folosindu-se de negarea invataturilor ortodoxe..
Eu cred ca, daca n-ar fi ortodoxia si catolicismul , n-ar fi nici o secta NP...sectele am impresia ca sunt parazitii care traiesc atasati de BO si BC, separat nu pot...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 13.01.2011, 09:58:42
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Mare adevăr! În locul acestei platitudini, mai bine ne serveai "la voi se contrazice învățătura Scripturii". Ți-a fi fost frică că nu te crede nimeni. Nici măcar ortodocșii...
Nu pot sa vb la voi de contrazicere a invataturii Biblice, pt ca se tine cont doar de unele aspecte din ea...
Si nu stiu ce te tot foiesti, ca invatatura voastra este de la o femeie, nicidecum de la D-zeu...
Vechi 13.01.2011, 10:15:36
georgel23c's Avatar
georgel23c georgel23c is offline
Member

Data înregistrării: 12.07.2009
Locație: Galati, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

Care sunt acestea?

Unul ar fi inchinarea in Duh si in Adevar.

Ortodocsii nu se inchina in Duh si in Adevar?

Cand intra omul si ii vede pe toti din adunare cantand din toata inima laudele Domnului este coplesit de prezenta lui Dumnezeu.[/quote]

Si in Biserica se lauda Dumnezeu.

Apoi aude Predica, mesajul din Scripturi. Este clar, limpede, relevant. Isi da seama ca ii vorbeste Dumnezeu si de multe ori crede ca predicatorul il cunoaste si vorbeste doar pentru el.[/quote]

In predicile ortodoxe nu tot despre mantuire vorbeste preotul?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38