Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2011, 19:56:18
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
din nefericire nu intelegeti corect nici doctrina crestin-ortodoxa si nici stiintele de baza.
Si desigur doar dvs. intelegeti corect doctrina. Probabil nici sfintii pe care i-am citat n-au inteles-o. Eu sunt mai umil, ma raliez parerii sfintilor, nu inventez eu o doctrina proprie.
Apoi imi puneti niste intrebari care nu vad ce rost au in conteztul facerii. Inteleg ca explicatiile de pana acum v-au lamurit in sfarsit de cum interpretam facerea si acum doriti sa trecem la subiecte ce tin de stiinta de scoala generala.
Ca sa nu ma priviti de pe o treapta superioara, eu cred tot ceea ce tine de stiinta. Dar de stiinta, nu de teorii speculative inventate de atei ca sa explice de ce nu e valabila Sfanta Scriptura. Si ca sa va linistesc in privinta ignorantei mele, va pot spune ca ma discutat cu multi atei si chiar cu un om de stiinta evolutionist pe un forum.

Inainte de a raspunde la cateva din intrebarile dvs. (desi fara rost) am si eu cateva intrebari:
1. Credeti ca dvs. intelegeti mult mai bine sa talcuiti facerea sau Sfanta Scriptura decat sfintii parinti?
2. Credeti ca ei toti se inselau si doar dvs. ati descoperit adevarul (de fapt un dvs., ci cei ce sustin amestecul crestinism evolutionism, majoritatea din vest)?
3. Cand spun sfintii parinti ca nimeni sa nu interpreteze facerea ca o alegorie, si ca daca scrie planta acolo e planta si nu altceva, credeti ca de fapt nu s-a referit si la dvs., numai la ceilalti?
4. Daca spuneti ca maine o sa faceti un lucru inseamna ca asta inseamna ca poate peste 10.000 de ani, pentru ca poate o zi nu este o zi? Sau daca se spune ca Pamantul se invarte in jurul soarelui poate fi vorba de tot universul, pentru ca pamant are mai multe intelesuri?
5. Dvs. ati studiat teoria evolutionista sau doar ati inghitit tot ce spun "oamenii de stiinta", considerand ca ei nu se pot insela niciodata si sunt toti obiectivi?
6. Considerati ca Sfanta scriptura trebuie reactualizata permanent in functie de fiecare teorie fantezista pe care o mai naste stiinta speculativa?

Acum legat de intrebarile dvs.: nu cred ca stie nimeni cat de intins e universul si nici nu i-au vazut marginile. In Sfanta Scriptura nu scrie ca pamantul ar fi in centru. Spre totala surprindere a dvs. o sa gasiti articole stiintifice mai noi care arata ca teoria cu centrul universului nu e doar o aiureala. http://www.lovendal.net/wp52/si-totu...-jurul-terrei/
Distributia uniforma a exploziilor de supernove si a razelor gama ar arata ca spatiul e o sfera si noi ne aflam in mijloc. Alt studiu publicat in Science Fair: http://www.lovendal.net/wp52/un-stud...l-universului/
Iata si intrebari despre Big-Bang, formulate de oamnei de stiinta. http://www.lovendal.net/wp52/acest-u...ea-cosmosului/
In unele puncte se dau sic ateva argumente ca pamantul e fix, eu nu sustin tot, ci arata doar cat de efemere sunt teoriile pe care le sustin unii oameni de stiinta.
Iar la celelalte intrebari gasiti raspunsul pe google. Luna arata doar partea luminata de soare, forma pamantului e cea pe care o stim de la scoala, viteza luminii e tot de la scoala, etc.

Cu adevarat discutia e penibila sa gasesc ortodocsi care sustin si evolutionismul. Am intalnit atei care spun ca evolutionismul e o aberatie.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine spre_rasarit Generalitati 0 09.09.2011 13:09:26