Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2011, 17:42:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul

Nu povestioară, ci vedenie/vis. Cert e că Petru nu a mâncat nici măcar în vis
Sa inteleg ca la dumnezeul dvs. va da lectii morale in sensul ca in vis va spune sa curviti si in practica dvs. trebuie sa intelegeti ca nu trebuie sa o faceti.

Cred ca unul din criteriile necesare pentru a deveni neo-iudeu, pardon, adventist este sa urasti logica elementara..
Vechi 11.01.2011, 17:44:07
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asa zic toti neoprotestantii si aceesi Scriptura ii invata pe fiecare altceva.

Atunci ce sa credem, ca Scriptura este mincionoasa sau neoprotestantii sunt mincinosi?

Prefer sa merg pe a doua varianta. Dvs.?
Pe a treia. O veți descoperi după citirea mai atentă a întâmplării. Vedeți ce a intenționat Dumnezeu dându-i lui Petru acel vis.
Vechi 11.01.2011, 17:54:35
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
Stimată Camelia, nu noi interpretăm, ci însăși Scriptura. Citiți cu atenție întâmplarea în ambele relatări. Credeți că e o coincidență că cei trei străini vin la Petru exact când se termină întreitul îndemn "scoală-te"? Coincidență este și faptul că de la acest moment ne-iudeii nu mai sunt socotiți "spurcați", ci vrednici și ei a primi Evanghelia lui Hristos?
Dar probabil aceste lucruri sunt prea grele.... e mai facilă interpretarea că de la acest moment creștinii pot mânca porc (mă mir că nu și celălalte lighioane)...
La alte pasaje biblice mai înțeleg să înțeleagă fiecare altceva, dar aici să-ți spună Dumnezeu să mănânci și să spui că nu trebuie să mănânci, și să mai și scrie asta în Biblie, chiar că nu pot să înțeleg

De fapt înțeleg ceva, Satana poate uneori să-ți pună pe ochi un văl atât de gros și să te prindă atât de bine, încât să crezi că 2+2=5. Știam și până acum că te poate face să nu vezi anumite lucruri și să le interpretezi cum vrea el, dar chiar în halul acesta nu mi-am imaginat că se poate.
Vechi 11.01.2011, 17:55:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Pe a treia. O veți descoperi după citirea mai atentă a întâmplării. Vedeți ce a intenționat Dumnezeu dându-i lui Petru acel vis.
A treia posibilitate fiind replica de gradinita?

"Eu (adventistul) am cercetat cu atentia pasajul respectiv, iar tu - ortodoxul, pentru ca n-ai aceeasi parere cu mine, esti superficial".

Maturizati-va, domnule.

Se vede foarte bine ce a intentionat Dumnezeu prin acel vis, risipirea prejudecatilor lui Petru, atat ca misionarism fata de neamuri cat si in chestiunea animalelor curate/necurate.

Trebuie sa fii adventist ca sa ai impresia ca Dumnezeu ar pune pe cineva sa faca o prostie (cum ar fi mancarea din animale necurate, dupa adventisti) ca de fapt respectivul sa inteleaga ceva bun (ca trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de neamuri).

Chiar nu inteleg cum de puteti sustine ca partea rituala a Legii a fost desfiintata dar regula cu mancarurile curate/necurate care tine de acest ritual au ramas in picioare.

Last edited by AlinB; 11.01.2011 at 18:08:55.
Vechi 11.01.2011, 18:21:57
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
La alte pasaje biblice mai înțeleg să înțeleagă fiecare altceva, dar aici să-ți spună Dumnezeu să mănânci și să spui că nu trebuie să mănânci, și să mai și scrie asta în Biblie, chiar că nu pot să înțeleg
Nici nu mă așteptam să înțelegeți. Dvs. aveți o curioasă interpretare literalistă a viselor/vedeniilor revelate în Scriptură. Cum puteți aprecia faptul că un creștin (și încă un sfânt apostol) refuză să asculte porunca clară a lui Dumnezeu? Și mai ales fără nici o urmare...
Vechi 11.01.2011, 18:23:29
Banned

Implicit

Citat:
Maturizati-va, domnule.
Se vede foarte bine ce a intentionat Dumnezeu prin acel vis, risipirea prejudecatilor lui Petru, atat ca misionarism fata de neamuri cat si in chestiunea animalelor curate/necurate.
Frumoasă interpretare, m-ați lăsat perplex! Cu alte cuvinte o vedenie/vis poate fi interpretat în ambele sensuri. Există o "fiară" care-și va impune semnul în curând (că o fi cipul biometric sau nu , nu discutăm), dar există bineînțeles și o lighioană cu șapte capete și 10 coarne ce hălăduiește prin pădurile Europei... Mda... eu să mă maturizez...

Citat:
Trebuie sa fii adventist ca sa ai impresia ca Dumnezeu ar pune pe cineva sa faca o prostie (cum ar fi mancarea din animale necurate, dupa adventisti) ca de fapt respectivul sa inteleaga ceva bun (ca trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de neamuri).
Deci apostolul Petru era adventist! Căci el asta a înțeles. N-a mâncat din lighioanele acelea, însă de la acel moment nu i-a mai considerat spurcați pe cei dintre neamuri.

Citat:
Chiar nu inteleg cum de puteti sustine ca partea rituala a Legii a fost desfiintata dar regula cu mancarurile curate/necurate care tine de acest ritual au ramas in picioare.
Îmi puteți explica cum ținea de "acest ritual", deși diferențierea se făcea cu sute de ani înainte de darea legii ceremoniale și de apariția primului evreu pe pământ?
Vechi 11.01.2011, 18:24:42
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
interpretare literalistă
Vorbea un protestant
Vechi 11.01.2011, 18:28:47
Banned

Implicit

Citat:
Vorbea un protestant
Nu, vorbea un neoprotestant care e în permanență acuzat de înțelegerea literalistă a Scripturii. Cu toate acestea, nu există topic în dispută pe care să nu se adeverească contrariul.
Vechi 11.01.2011, 18:29:22
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
Nici nu mă așteptam să înțelegeți. Dvs. aveți o curioasă interpretare literalistă a viselor/vedeniilor revelate în Scriptură. Cum puteți aprecia faptul că un creștin (și încă un sfânt apostol) refuză să asculte porunca clară a lui Dumnezeu? Și mai ales fără nici o urmare...
Deci Dumnezeu a dat o poruncă, iar un sfânt n-o respectă, înseamnă că nici noi nu trebuie s-o respectăm. Măcar dacă voi ați crede în sfinți, dar de vreme ce nu-i recunoașteți, n-aveți dreptul să vă raportați la ei.

Oricum, e evident că Sf. Petru a mâncat cu păgânii și că Dumnezeu i-a zis că să mănânce orice.
Vechi 11.01.2011, 18:34:12
Banned

Implicit

Citat:
Deci Dumnezeu a dat o poruncă, iar un sfânt n-o respectă, înseamnă că nici noi nu trebuie s-o respectăm.
Poftim, alt exemplu de interpretare literalistă!

Citat:
Măcar dacă voi ați crede în sfinți, dar de vreme ce nu-i recunoașteți, n-aveți dreptul să vă raportați la ei.
Dați-vă jos ochelarii prejudecăților! Îi recunoaștem, îi credem și încercăm să ne raportăm la ei, căci și ei s-au raportat la Hristos

Citat:
Oricum, e evident că Sf. Petru a mâncat cu păgânii
Q.E.D.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hiper si super marketurile instrumentele Satanei de omorat sufletul si trupul mihailt Generalitati 26 13.03.2010 23:01:16
A omori sau a fii omorat ? elenavioletacocos Generalitati 3 09.10.2009 15:48:08
De ce a fost omorat Cain? Iustin Din Vechiul Testament 14 12.01.2009 20:41:20