![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noua sfintul Pavel ne arata ca nu avem de ce sa ne ferim sa mincam ceea ce dorim: din 1Timotei 4.2-4 2. Prin fățărnicia unor mincinoși, care sunt înfierați în cugetul lor. 3. Aceștia opresc de la căsătorie și de la unele bucate, pe care Dumnezeu le-a făcut, spre gustare cu mulțumire, pentru cei credincioși și pentru cei ce au cunoscut adevărul, 4. Pentru că orice făptură a lui Dumnezeu este bună și nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulțumire; Deci, Biserica Ortodoxa (ca si cea Catolica) nu greseste chiar de loc atunci cind ne permite sa mincam carne de porc. Ea se ghideaza dupa spusele sfintului Apostol Pavel (si nu numai, mai sint nenumarate versete in aceasta privinta), care ne spune ca orice faptura a lui Dumnezeu este buna si nimic nu este de lepadat daca se ia cu multumire. Iar cei care ne opresc de la bucate, spune sfintul Pavel, sint infierati in cugetul lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
9. Iar a doua zi, pe când ei mergeau pe drum și se apropiau de cetate, Petru s-a suit pe acoperiș, să se roage pe la ceasul al șaselea. 10. Și i s-a făcut foame și voia să mănânce, dar, pe când ei îi pregăteau să mănânce, a căzut în extaz. 11. Și a văzut cerul deschis și coborându-se ceva ca o față mare de pânză, legată în patru colțuri, lăsându-se pe pământ. 12. În ea erau toate dobitoacele cu patru picioare și târâtoarele pământului și păsările cerului. 13. Și glas a fost către el: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncă. 14. Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat. 15. Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate. 16. Și aceasta s-a făcut de trei ori și îndată acel ceva s-a ridicat la cer. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Sf. Petru a povestit în urma acuzațiilor iudeilor că a mâncat cu păgânii, tre să pun versetele? Oricum, îți dai seama că Dumnezeu n-a zis doar ca să se afle în treabă.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pun versetele imediat după ce găsesc celălalt loc în care apărea povestită vedenia, e în 2 locuri și mie pt. a arăta că a mâncat trebuie să mă duc dincolo.
|
|
|||
|
|||
![]()
Gta, am găsit, Fapte, cap. 11
1. Apostolii și frații, care erau prin Iudeea, au auzit că și păgânii au primit cuvântul lui Dumnezeu. 2. Și când Petru s-a suit în Ierusalim, credincioșii tăiați împrejur se împotriveau, 3. Zicându-i: Ai intrat la oameni netăiați împrejur și ai mâncat cu ei. 4. Și începând, Petru le-a înfățișat pe rând, zicând: 5. Eu eram în cetatea Iope și mă rugam; și am văzut, în extaz, o vedenie: ceva coborându-se ca o față mare de pânză, legată în patru colțuri, lăsându-se în jos din cer, și a venit până la mine. 6. Privind spre aceasta, cu luare aminte, am văzut dobitoacele cele cu patru picioare ale pământului și fiarele și târâtoarele și păsările cerului. 7. Și am auzit un glas, care-mi zicea: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncă. 8. Și am zis: Nicidecum, Doamne, căci nimic spurcat sau necurat n-a intrat vreodată în gura mea. 9. Și glasul mi-a grăit a doua oară din cer: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate. 10. Și aceasta s-a făcut de trei ori și au fost luate iarăși toate în cer. |
|
|||
|
|||
![]()
oare sa fi fost cretin sa nu asculte porunca Dumnezeiasca,ba unde iti e credinta?calcatorule de porunci.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hiper si super marketurile instrumentele Satanei de omorat sufletul si trupul | mihailt | Generalitati | 26 | 13.03.2010 23:01:16 |
A omori sau a fii omorat ? | elenavioletacocos | Generalitati | 3 | 09.10.2009 15:48:08 |
De ce a fost omorat Cain? | Iustin | Din Vechiul Testament | 14 | 12.01.2009 20:41:20 |
|