Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2010, 22:34:02
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Pai si nu tocmai in asta sta frumusetea lui Hristos? Acei zei incarnati nu au luat cu adevarat in brate conditia penibila si josnica a omului, ci au fost intotdeauna mai mult zei decat oameni; ei nu au venit sa cunoasca truda omului si sa inteleaga omul, ei l-au privit de la inaltime. Nu ai observat metaforele din pilde? Iisus isi ia ca semnificant viata simpla a omului: munca la camp, la vie, semanat, treburi agricole s.a.m.d..

Iisus este ''lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut''(am citat din Crezul ortodox). Iisus Hristos este Dumnezeu care isi asuma conditia de om dar si om care isi asuma conditia de Dumnezeu; aceasta natura dubla a lui Iisus se numeste natura teandrica(din gr. ''theos''- zeu si ''andros''- barbat, om).
Daca Iisus nu se smerea si nu traia ca oamenii impreuna cu oamenii cum ar mai fi putut El sa ne indemne ''biruiti lumea caci Eu am biruit-o''? Ai fi indreptatit sa te revolti si sa spui ''bine, bine da` Tu esti Dumnezeu, normal ca ai biruit-o'' insa nu spui asta! De ce nu spui asta? Deoarece nu cu arme dumnezeiesti a biruit-o, ci aflandu-se in corp de om; si-a luat rolul de om in serios pana la capat: nu a coborat de pe Cruce, a refuzat bautura pregatita de femei menita sa-i aline intrucatva chinurile rastignirii si a invins! A calcat moartea cu moartea Sa!

Iisus Hristos se deosebeste foarte mult de orice zeitate care a existat inaintea Lui tocmai din cauza ca Dumnezeu s-a facut om cu adevarat, a iertat si a iubit.
este exact exprimarea pe care as fi vrut s-o am eu cand am raspuns prima data!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
intrebare. Caut raspuns Bogdan N Calugarul 24 15.02.2012 22:39:36
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
nu gasesc un raspuns piedonee Generalitati 7 11.09.2011 14:31:52
O intrebare fara raspuns! Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 1 27.12.2010 19:59:39
O intrebare, la care nu gasesc raspuns! nede_mar Intamplari adevarate 2 01.06.2009 11:20:58