![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te cred...pur si simplu...pt k simt! Pacatele ne coplesesc, ne inving de multe ori...dar daca am vrea cu adevarat, am razbate! Dumnezeu nu ne lasa la greu...tb doar sa avem dragoste, credinta si nadejde. Vorbesc eu...care sunt doborata de pacate, care nu mai am indrazneala sa cer iertare, sa ma rog macar...mi-e prea rusine, desi stiu k sunt o fiica risipiroare... Am dus cu mine un pacat greu timp de 8 ani...cel al desfranarii. Si l-am taiat din radacini din dragoste pt fiul meu pe care-l purtam in pantec! uneori ma ispiteste cel rau..., dar tot din iubire pt copilul meu...raman puternica! mi-e frica de Dumnezeu...Insa tot intr-o mocirla ma zbat, caci am scapat d-un pacat, dar mai am multe si grele...Insa, fara a ma mandri, DEPARTE DE MINE GANDUL ASTA!, am o licarire de bucurie, de multumire k am invins totusi un pacat. Acum mi-e scarba...si-atunci mi-era, dupa ce il savarseam. Dar simt totusi k m-am eliberat de o povara grea! Pana acum m-a intarit Dumnezeu sa nu recad...insa mai am de luptat...cu mine insami! Iarta-mi indrazneala de a-ti scrie, dar m-am bucurat sa gasesc pe cineva care sa-mi intareasca convingerea k se poate dobori pacatul! Asa k te simti eliberat? asa k esti park mai usor? roaga-te pt mine...o necunoscuta, sa ma pazeasca Domnul de propriile-mi slabiciuni! |
|
|||
|
|||
![]()
A vorbi despre avort înseamnă a ne referi, potrivit moralei ortodoxe, la cel mai mare păcat pe care îl poate săvârși cineva în lume. La începutul creștinismului, trei păcate erau considerate a fi cele mai grave: apostazia, uciderea și desfrânarea. Avortul se pare a fi sinteza acestor trei păcate laolaltă și încă ceva mai mult. E ultima pecete a condamnării la dispariție a iubirii conjugale. În înțelepciunea Sa negrăită, Dumnezeu a hotărât ca un prunc, înainte de a vedea lumina zilei, să petreacă vreme de nouă luni în sânul maicii sale. Acest sân îi este adăpost și hrană, pavăză și mijloc de aparare în fața oricărei primejdii. Trupul mamei, sânul matern, este, fară îndoială, cel mai sigur loc ce poate ocroti o ființă umană. E și templul iubirii celor doi soți. Căci asemenea unei providențe divine, acest sân oferă, așa cum se exprimă profetul Isaia, „un loc de scăpare în încercări, un liman în vremea furtunii și o umbră în plină dogoare” (XXV, 4). Dar mama, căreia i s-a încredințat ocrotirea copilului, își trădează această îndatorire, care îi revine prin căsătorie, omorându-și propriul ei odor. Uciderea se savârșește tocmai în acest loc, în care este prezentă, într-un chip deosebit, mâna lui Dumnezeu. Sfinții Părinți ai Bisericii Răsăritene spun că, prin lepadarea voită a copilului, păcatul pătrunde în vistieriile vieții. Chiar și din punct de vedere rațional, ridicând o problemă ca aceasta: „suntem sau nu suntem încă în prezența unei ființe umane?”, înseamnă să prejudiciem întrebarea. Faptul în sine privește adevărul că Dumnezeu însuși intenționează să creeze o făptură omenească și că această făptură, apărută în sânul mamei, este prin avort, în mod deliberat, privată de viață, iar acest lucru nici nu este altceva decât un asasinat. Orice crimă este un ultragiu adus persoanei și trupului omenesc, nici una însă nu se aseamănă cu pruncuciderea, care secătuiește tezaurul vieții, distrugând familia și ruinând neamul.
|
|
||||
|
||||
![]()
asta da solutie ... ai gandit-o mult?
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai asta este soltutia crestina.
(Si de fapt este foarte fireasca. Sexualitatea vine cu responsabilitate fata de partener si fata de eventualul copil. Nu esti pregatit? Abstinenta e solutia.) |
|
|||
|
|||
![]()
Ba e o mare problemă și asta, problemă gravă. Și apoi depravarea e cauza pentru majoritatea avorturilor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, asta e soluția, dacă ar face toată lumea așa, avorturile s-ar reduce semnificativ, cazurile de avort le-ai putea număra pe degete.
|
|
|||
|
|||
![]()
1. Sunt destui care fac avort si in cadrul casatoriei (si nu din motive medicale).
Problema este sa gandeasca oamenii inainte de avea relatii, asupra consecintelor, inainte insa si nu dupa. "Bun, ma duc cu partenerul/partenera, dar poate rezulta un copil! Si ce facem? Il vrem? Avem posibilitati, poate mosteni boli si etc. alte intrebari?" Dar nu gandeste lumea. Iubirea si dorinta iti ia mintile. Iar la copiii astia de la 11 la 18 ani care nu mai stiu/vor altceva, li se pare ca este asa "cool" sa ai copii. Habar n-au. Ba unii su sustin ca ei vor copii, atunci la varsta aia. Si parintii sau alti adulti din jurul lor nu iau masuri, nu-i invata nimic. 2. Da, da, da - adoptia este o solutie (limita ce-i drept pentru femeia insarcinata). Este solutia cea mai buna pentru trei parti: parinti naturali, copii si parinti adoptivi (care nu pot avea copii ai lor).
|
|||
|
|||
![]()
asta e solutia singura care este placuta Domnului
|
|
||||
|
||||
![]()
e ca si cum intr-o campanie antidrog, nu ai face nimic altceva decat ai lansa sloganul "nu va mai drogati". care ar fi rezultatele?
|
|
||||
|
||||
![]()
bun ... ati gasit solutia. cum o puneti in practica?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Avort - pro sau contra? | Bast-et | Generalitati | 224 | 25.02.2018 20:42:21 |
Despre avort... | amatyyy | Homosexualitatea | 173 | 23.09.2011 11:37:36 |
Despre avort-metodele contraceptive o solutie? | urzicuta | Generalitati | 61 | 02.06.2009 23:26:49 |
|