![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
ce daca au fost imparati? fiecare va fi judecat dupa fapte.
|
|
|
|||
|
|||
|
Păi da, dar unii sunt sfinți.
|
|
|
|||
|
|||
|
nu stiu ce sa zic, poate ne lamureste cineva...
|
|
|
|||
|
|||
|
M-am gândit eu la o explicație. Împărații și împărătesele sunt sfinți nu neapărat prin curăția lor, ci prin faptul că au ajutat Biserica, au construit biserici, mănăstiri, au înlăturat erezii etc. De ex. Ștefan cel Mare a omorât mulți oameni nevinovați, scrie asta în cronică, și parcă a fost și depravat, dar a apărat creștinătatea de turci, a ridicat mănăstiri, a făcut multe lucruri pentru Biserică și a fost canonizat. Pe lângă faptele lui rele, faptul că Sf. Teodora purta bijuterii era un fleac, ba chiar o cerea poziția ei socială, dacă aș fi fost duhovnic și aș fi fost de părere că-i păcat să porți bijuterii, ei totuși i-aș fi dat dezlegare.
Deci dacă vedem sfinți împărați că purtau bijuterii, nu înseamnă că e și bine să purtăm și noi. Legat de faptul acesta, consider că nu-i păcat dacă ți-ai pus și tu o bijuterie, ci sunt păcat exagerările, că prea vrei să ieși în evidență sau ești dependent de ele. Este exagerare și dacă la o petrecere te duci îmbrăcat și aranjat banal, pentru că te învață religia să nu te împodobești, îi smintești pe ceilați și ieși în evidență prin fanatism. |
|
|
|||
|
|||
|
mi-am vopsit o data parul in aceeasi nuanta cu parul meu natural pentru ca imi apareau fire albe(cam devreme..pe la 20 si un pic de ani)...dar dupa aia m-am gandit ca strica parul si am ajuns la concluzia ca...daca deocamdata sunt 2 3 fire mai bine le rup.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
asta am si intentionat...se discuta cu atata naduf despre un subiect prea marunt..
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by camy_d; 04.01.2011 at 16:06:58. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Exagerarile sunt pacat, in plus, as adauga, sa ne facem un idol din orice. Atat din 'infatisarea modesta', cat si din eleganta. M-am gandit si ca eleganta adevarata este cea care apare atunci cand se vede ca o persoana are grija de aspectul sau exterior, dar nu asta este cel mai important lucru pentru ea.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 04.01.2011 at 19:52:26. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Purtarea parului | PetruD | Morala Crestina | 21 | 08.03.2019 11:54:52 |
| Imbracamintea monahala si tunderea parului | Marius22 | Calugarul | 13 | 26.01.2012 16:34:42 |
| despre vopsitul parului | o_copila | Generalitati | 85 | 20.07.2009 19:12:32 |
|
|