![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
nu, nu ! textul e foarte clar, ori una ori alta (ma refer la podoaba); si cred ca nu e cazul sa-ti spun ca sfintii parinti la fel spun, ca femeile sa nu se rujeze, vopseasca, fardeze etc.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar sfinții împărați și împărătese nu purtau haine scumpe și podoabe?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aminteste-ti ca in vechime, oamenii drepti ai lui Dumnezeu la care faci referire, David, Solomon au avut mii de tiitoare. Insa asta acum se cheama preacurvie daca ai mai mult de o femeie. Deci legile si poruncile s-au schimbat considerabil. |
|
|||
|
|||
![]()
ce daca au fost imparati? fiecare va fi judecat dupa fapte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Păi da, dar unii sunt sfinți.
|
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu ce sa zic, poate ne lamureste cineva...
|
|
|||
|
|||
![]()
M-am gândit eu la o explicație. Împărații și împărătesele sunt sfinți nu neapărat prin curăția lor, ci prin faptul că au ajutat Biserica, au construit biserici, mănăstiri, au înlăturat erezii etc. De ex. Ștefan cel Mare a omorât mulți oameni nevinovați, scrie asta în cronică, și parcă a fost și depravat, dar a apărat creștinătatea de turci, a ridicat mănăstiri, a făcut multe lucruri pentru Biserică și a fost canonizat. Pe lângă faptele lui rele, faptul că Sf. Teodora purta bijuterii era un fleac, ba chiar o cerea poziția ei socială, dacă aș fi fost duhovnic și aș fi fost de părere că-i păcat să porți bijuterii, ei totuși i-aș fi dat dezlegare.
Deci dacă vedem sfinți împărați că purtau bijuterii, nu înseamnă că e și bine să purtăm și noi. Legat de faptul acesta, consider că nu-i păcat dacă ți-ai pus și tu o bijuterie, ci sunt păcat exagerările, că prea vrei să ieși în evidență sau ești dependent de ele. Este exagerare și dacă la o petrecere te duci îmbrăcat și aranjat banal, pentru că te învață religia să nu te împodobești, îi smintești pe ceilați și ieși în evidență prin fanatism. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și gândește-te la o chestie: Împărătesele nu se aranjează ca să atragă privirile pofticioase ale bărbaților; se aranjează pentru că au o altă condiție socială; în schimb, femeile obișnuite, când se aranjează mai strident o fac pentru a atrage bărbați...Și bărbații sunt ispitiți de astfel de femei și pot ajunge să cadă în păcat...Deci nu trebuie să te apuci să te vopsești sau să-ți pui șuvițe...Este de ajuns să fii spălată, epilată, cu haine curate (dar decente, fără decolteu și fără să se vadă din pielea abdomenului și să nu fie prea strimte), eventual te machiezi puțin acolo, dar să nu fie un machiaj d-ăla strident.Întreabă-ți duhovnicul dacă nu mă crezi... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Purtarea parului | PetruD | Morala Crestina | 21 | 08.03.2019 10:54:52 |
Imbracamintea monahala si tunderea parului | Marius22 | Calugarul | 13 | 26.01.2012 15:34:42 |
despre vopsitul parului | o_copila | Generalitati | 85 | 20.07.2009 18:12:32 |
|