![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Suntem la cateva zile distanta de marele Praznic Imparatesc. Ar fi mai bine daca in loc sa postam unul impotriva celuilalt si sa ne acuzam de lucruri care de fapt nu au prea depins de cei care le-au trait atunci si cu atat mai putin de noi (cei de azi), mai bine ne-am ruga in acest timp la bunul Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa intelegem si sa nu mai pacatuim. Haideti sa ne purtam ca niste CRESTINI, cum ne place sa zicem ca suntem. Haideti sa ne rugam impreuna chear daca o facem in biserici diferite, (azi e ziua in care Iisus a inviat, mare sarbatoare pentru crestini, apropo... ati fost la biserica ???). Cred ca daca ne-am ruga mai mult nu am mai avea timp sa ne certam, sa ne uram, sa ne spunem lucruri urate. Si asta depinde numai de noi. Dumnezeu sa ne ajute.
|
|
||||
|
||||
![]()
Va ia credinta ? Nu ? Atunci...Lasa-ti sa ia tot ce vor, si tot nu vor fi destule...
|
|||
|
|||
![]()
Bisericile nu apartin de BC daca au fost construite de comunitate,episcopii BRU doar sfintesc biserica si preotii de acolo au binecuvantarea episcopului sa slujeasca Sfanta Liturghie si celalte Sfinte Slujbe.
Daca o mare parte din comunitatea care a construit biserica (adica 3000 de credinciosi ) au trecut la BOR biserica tot comunitatii apartine.Normal cei de au ramas in BRU sa primeasca niste despagubiri ,partea lor din respectiva biserica. Exista vreun act conform caruia comunitatea a donat biserica respectiva BRU adica BC? Nu cred. Biserica nu a fost construita de "catolici" asa la modul general ci de membri comunitatii respective,iar urmasii (adica urmasi din familiile celor care au construit respectiva cladire) acelora acum au trecut la BOR si normal si-au pastrat cladirea pe care au construit-o. Deci s-ar putea prezenta faptele asa: Oamenii unei comunitati si-au zidit o cladire cu scopul de a fi biserica,episcopul BRU de acolo a sfintit-o apoi a dat binecuvantare preotilor de acolo sa slujeasca Sfintele Slujbe. Majoritatea urmasilor oamenilor din acea comunitate,care mostenesc proprietatea parintilor,bunicilor,strabunicilor lor,adica respectiva cladire au trecut la Biserica ortodoxa romana. Si cladirea cum e firesc s-a mentinut in proprietatea lor. Acum a fost sfintita de episcopul din BOR si episcopul din BOR da binecuvantare sa se faca acolo Sfintele Slujbe. Ceea ce zic unii catolici ca i-au inselat dracii e ca daca cineva isi face o casa si apartine de BC daca trece de la BC la alta biserica casa respectiva trebuie sa ramana in proprietatea BC. Desi casa respectiva nu fusese vreodata proprietatea BC.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar în halul acesta vă înșeală dracii ?! Vă rog eu din suflet, dacă nu aveți cunoștințe elementare de drept, de ce să vă faceți de râs în continuare ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu n-aș fi ridicolă dacă aș intra într-o moschee și să-i acuz pe posesori că mi-am furat-o?:)) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vă amintesc că biserica din Săpânța a fost construită de catolici și a foast luată de la ei cu forța, în 1948. Iar acum, ortodocșii, în loc să zică bogdaproste că au avut timp de 50 de ani biserica pe moca, refuză să iasă din ea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spre exemplu ocolul silvic Rucar-Papusa,din judetul Arges detine paduri care apartin mai multor oameni in comun adica unei obsti,sau in limbajul modern comunitati. http://www.ocoaleprivate.ro/Page8.html Vezi acolo mai frate "Ocolul Silvic Papusa-Rucar" ca este trecuta si "persoana" juridica care il detine anume "Obstea Mosnenilor Musceleni". Vezi acolo ca sunt mai multe paduri detinute de obsti. Iata aci despre obstea mosnenilor dragoslaveni de exemplu: http://www.pmadag.muscel.ro/?continut=articol&id=184 http://www.juspedia.ro/drept-civil/1...in-devalmasie/ "Dreptul de proprietate în devălmășie este o formă a proprietății comune în conformitate cu care bunurile care fac obiectul acesteia aparțin nedivizat, nefracționat tuturor titularilor care pur și simplu îl stăpânesc împreună. Devălmășia poate rezulta din lege sau din convenția părților." Mai frate de iti zici Erethorn fratia ta chiar esti avocat?
|
|||
|
|||
![]()
Dragă domnule înșelat de draci, încurcați rău de tot borcanele.
Toate exemplele pe care le-ați adus dumneavoastră sunt persoane juridice - obști de moșneni, obști de răzeși etc. - înființate, sau mai bine zis reînființate după 1989, în marea majoritate cu scopul de a li se reconstitui dreptul de proprietate asupra terenurilor antecesorilor lor. Am drept client o asemenea formă asociativă, așa că vă asigur că știu despre ce vorbesc. Ia citiți din linkul dumneavoastră ce înseamnă obște de moșneni: "După Revoluție, reînființarea Obștei Moșnenilor Dragoslăveni s-a bazat pe actul constitutiv din 1943, ale cărui anexe detaliau proprietățile. Demersurile au început prin 1997, atunci când actualul președinte, Marcel Mogoș, s-a ocupat insistent de recrearea asociației în devălmășie. La data de 2 aprilie 2000 s-a desfășurat Adunarea moșnenilor dragoslăveni și a moștenitorilor acestora, la care au participat 374 de persoane. Adunarea și-a stabilit ca priorități desemnarea Comitetului ad-hoc care urma să reprezinte moșnenii în vederea reînființării Obștei ca asociație cu personalitate juridică și aprobarea statutului." În contrast cu situația acestor persoane juridice, noțiunea bizară de "comunitate a credincioșilor ortodocși", pe care o vântură pe aici unii susținători ai spolierii Bisericii Catolice este, așa cum am mai spus, o ficțiune - fără acoperire legală. Veți mai remarca în exemplul de mai sus că persoana juridică în speță deținea proprietăți, iar în cazul celor imobiliare acestea erau evidențiate în registrele de publicitate imobiliară. În ceea ce privește lăcașurile de cult despre care discutăm, ia ghiciți în proprietatea cui au fost ?! Ia ghiciți ce scrie în coala B din cartea funciară a bisericii din Săpânța. Dacă vă imaginați că scrie "comunitatea ortodocșilor din Săpânța", înseamnă că dracii vă înșeală fără preget.... Să vină "comunitatățile" ortodoxe cu acte constitutive, cu statute, cu regulamente de funcționare, cu hotărâri judecătorești de înființare/reînființare, și cu dovada dreptului de proprietate asupra bisericilor - titluri de proprietate înregistrat în evidențele de publicitate imobiliară pentru opozabilitate, și apoi se va discuta cu ei. Până atunci, să respecte dreptul celor care au construit bisericile. Last edited by Erethorn; 20.12.2010 at 22:39:11. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 12:34:45 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 13:25:56 |
|