![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
A nu se înțelege că sentimentul de părăsire nu a fost real, lucru lămurit de Biserică prin secolul al III-lea cu ocazia controversei pelagianiste.
|
||||
|
||||
|
Eu ma gindesc asa: poate ca daca nu s-ar fi simtit parasit de Dumnezeu, jertfa Domnului nostru Iisus Hristos nu ar fi fost totala. El a simtit durerea atat in Sfant trupul Sau cit si in sufletul sau pina in adancul fiintei sale divino-umane!
Pr. Savatie Bastovoi spunea undeva ca Hristos a fost ultimul om care a murit singur, caci prin jertfa sa a impacat Cerul cu Pamantul si recreat legatura atat de speciala dintre Dumnezeu si oameni! Sfintii Martiri ai Bisericii Crestine nu ar fi putut duce jertfa lor suprema la capat fara sa fie intariti de Hristos! Domnul nostru Iisus Hristos a purtat durerea sufleteasca prin partea sa divina rasadita in el de Duhul Sfant! Lucrurile sunt prea adanci si tainice pentru ca mintea omeneasca sa le poata cuprinde! Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tot Apostolul Pavel,in Galateni 2:20 spunea: ,,M-am răstignit împreună cu Hristos; și nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăiește în mine. Și viața de acum, în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuși pentru mine. La aceste doua aspecte conjugate m-am gandit cam am spus acel lucru.De aceea am si postat acel citat din Sf.Grigore de Nazianz. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| cruce rosie-cruce neagra | dianadi | Diverse Sarbatori | 5 | 01.10.2016 13:26:21 |
| Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce | Adriana Cluj | Rugaciuni | 7 | 13.04.2012 18:02:34 |
| SFINTA CRUCE | cristiboss56 | Din Noul Testament | 47 | 20.01.2012 11:29:01 |
| cruce rosie cruce neagra | padrevicentiu | Generalitati | 1 | 07.08.2010 12:58:19 |
| nu-a-murit-iisus-pe-cruce? | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 18 | 07.07.2010 21:09:39 |
|
|