![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc celui (celei) care trimite acesti psalmi minunati. De mult timp caut psalmul 103. Va rog din suflet sa-l postati sau sa mi-l trimiteti prin email (fr_iulian@yahoo.com). Multumesc frumos si Bunul Dumnezeu sa va inmulteasca darul de a bucura pe altii. Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]()
Din paraginile tale , / Scoala , suflete al meu , / Si ridica osanale / Pururea , lui Dumnezeu . . . / Doamne , ce nemarginita e puterea Ta ! . . Sub soare , / Cine poate s-o cuprinda ? Cine poate s-o masoare ? . . / Tu esti numai stralucire , Dumnezeul meu Preasfant : / Din lumina orbitoare , Tu ai pururea vesmant ; / Cerurile-Ti nesfarsite ca un cort le desfasori ; / Carul Tau cu roti de flacari l-ai intruchipat din nori ; / Vijelie Te poarta pe-a lor aripi zburatore ; / Sus , din aripile albastre , Ti-ai durat pe veci pridvoare ; / Toate vanturile firii , ca si flacarile toate / Tie , Doamne Preamarite , iti sunt pururi slugi plecate . . . / Tu ai asezat pamantul pe grozava temelie , - / Povarnis sa nu cunoasca niciodata-n vesnicie ; / Ca-ntr-un larg vesmant , pamantul ai facut sub cer sa-ncapa , / Iara culmile-i inalte le-ai acoperit cu apa ; / Cand a rasunat in slava tunetul poruncii Tale , / Apele-au purces sa fuga , au curs repede la vale ; / Muntii-au prins sa se ridice , vaile sa se pogoare , / Fiecare luand locul ce le-ai harazit sub soare ; / Apelor ai pus hotare peste care nu vor trece , / Nici intoarcere sa faca si pamantul sa-l inece ; / Vailor Tu le-ai dat ape , muntilor izvoare line , / Ca din ele sa s-adape ale codrilor jivine ; / Peste ele zburatoare intre cer si-ntre pamant , / Ai pus pasari minunate care numai tac din cant ; / Tu , din slava-Ti , adapi muntii si-ale sesurilor laturi , / Ca , din rodul lor , Stapane , tot pamantul sa ni-l saturi . . . / Vrerea Ta e : sa rasara pretutindeni firul ierbii / Ce-l pasc turmele pe sesuri si pe munte pascu-l cerbii ; / Pururea Marire Tie , Dumnezeul meu Preasfant , / Ca , prin mila Ta , ne vine toata cina , din pamant : / Painea , care ne-tareste inima , de toata viata , / A maslinului oloe ce ne lumineaza fata, / Vinul ce ne-nveseleste chiar cand suntem franti de jale , - / Doamne , slava Tie pururi , pentru darurile Tale ! . . . / Plini de seva-s Doamne , cedrii din Liban , saditi de Tine , / Si-n ei pasarile Tale , cuiburi au , de soare pline ; / Sus pe crestele inalte ale muntilor de piatra , / Sperioasei caprioare , Doamne , Tu facuta-i vatra ; / Iara stancile plesuve , care stau cu varfu-n nori , / Adapost ai zis sa fie pentru vulturi si dihori ; / Timpurile sa ne-arate , - Luna-n hauri tu ai pus / Si-ai pus soarele ce stie cand e ceasu-i de apus ! ( Va urma )
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc frumos pentru psalm. Astept si partea a doua.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru putin , bucuria e de partea mea , dar te rog sa ma ierti in seara asta ca nu pot continua , dar maine seara voi posta si continuarea ! Doamne ajuta !+
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Iubite Frate in Hristos. Multumesc frumos pentru postarea psalmului 103. Iti sunt recunoscator. De unde as putea cartea care contine psalmii lui Vasile Militaru? Multumesc anticipat pentru raspuns.
|
|
||||
|
||||
![]()
Psaltira in versuri de Vasile Militaru , a aparut in anul 2000 la Editura "Lumina din Lumina " , in format mare , coperti cartonate - 248 de pagini , si in conditii grafice deosebite . Eu am reusit sa o descopar la pangarul unei biserici mici din lemn din cartierul meu - langa statia de metrou Costin Georgian . Poti intra pe site-ul Editurii , si o poti comanda , in functie de stocul disponibil .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne inima din mine n-a simtit trufie-n viata / Si nici ochii mei privirea n-au avut nicicand semeata ! / N-am umblat nici o clipita dupa lucruri mari si grele / Si n-am nazuit la cele peste puterile mele ! / Dimpotriva , al meu suflet , bland mereu pe-a vietii cale , / E ca pruncul care-n tarca de la sanul maicii sale ! / Asa , Doamne-i al meu suflet , in a lutului meu arca : / Bland si bun , precum e pruncul ce de sanul mamii-ntarca ! / Pune-ti deci a ta nadejde numa-n Domnul , Israile , / De acum si pana-n veacul veacului cu albe zile !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Colinde,versuri. | tigerAvalo9 | Craciunul - Nasterea Domnului | 30 | 15.12.2014 14:00:54 |
Rugaciuni in versuri ! + | cristiboss56 | Rugaciuni | 102 | 29.06.2014 22:38:17 |
Versuri pe muzica - cine este autorul | dorinastoica14 | Generalitati | 43 | 06.10.2012 19:53:33 |
Iron Maiden - adevarul din spatele unor versuri | Brave New World | Generalitati | 18 | 04.08.2012 21:54:59 |
Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul în versuri | atud | Rugaciuni | 0 | 08.04.2008 22:22:52 |
|