![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Psaltira in versuri de Vasile Militaru , a aparut in anul 2000 la Editura "Lumina din Lumina " , in format mare , coperti cartonate - 248 de pagini , si in conditii grafice deosebite . Eu am reusit sa o descopar la pangarul unei biserici mici din lemn din cartierul meu - langa statia de metrou Costin Georgian . Poti intra pe site-ul Editurii , si o poti comanda , in functie de stocul disponibil .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Ce ne-am face fara aceste carti fara aceste invataturi ? Nu stiu , poate eu am ramas putin conservator , dar tot cartea cu miros de tus , ce-i simti hartia , are cu adevarat viata , si are tot timpul ceva de spus ! Netul , e bun si de folos , dar e rece , distant , putin cam fara viata , comparativ cu cartea tiparita ce dainuie peste ani si ani !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai dreptate, Cristian, si eu cred la fel.Nu degeaba s-a spus "...Ca nu este alta mai frumoasa zabava decat cetitul cartilor..."
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne inima din mine n-a simtit trufie-n viata / Si nici ochii mei privirea n-au avut nicicand semeata ! / N-am umblat nici o clipita dupa lucruri mari si grele / Si n-am nazuit la cele peste puterile mele ! / Dimpotriva , al meu suflet , bland mereu pe-a vietii cale , / E ca pruncul care-n tarca de la sanul maicii sale ! / Asa , Doamne-i al meu suflet , in a lutului meu arca : / Bland si bun , precum e pruncul ce de sanul mamii-ntarca ! / Pune-ti deci a ta nadejde numa-n Domnul , Israile , / De acum si pana-n veacul veacului cu albe zile !
|
||||
|
||||
![]()
Cat de bine si frumos e , cat de dulce fericire , / Ca sa locuiasca fratii in de-a pururea unire ! / E ca o mireasa sfanta , fara pret in adevar , / E ca o mireasma dulce , ce s-a irosit in par ! / E ca roua ce scanteie pe-a Ermonului poene , / E ca roua ce coboara pe Sion , ca plansu-n gene , / Caci acolo unde fratii stiu iubire-n veci sa-si poarte , / Binecuvanteaza Domnul si da viata fara de moarte .
|
|||
|
|||
![]()
PSALMUL 85
O rugăciune a lui David. l. Pleacă, Doamne, urechea Ta și mă auzi, că sărac și necăjit sunt eu. 2. Păzește sufletul meu, căci cuvios sunt; mântuiește, Dumnezeul meu, pe robul Tău, pe cel ce nădăjduiește în Tine. 3. Miluiește-mă, Doamne, că spre Tine voi striga toată ziua. Veselește sufletul robului Tău, că spre Tine, Doamne, am ridicat sufletul meu. 4. Că Tu, Doamne, bun și blând ești și mult-milostiv tuturor celor ce Te cheamă pe Tine. 5. Ascultă, Doamne, rugăciunea mea și ia aminte la glasul cererii mele. 6. În ziua necazului meu am strigat către Tine, că m-ai auzit. 7. Nu este asemenea ție între dumnezei, Doamne și nici fapte nu sunt ca faptele Tale. 8. Veni-vor toate neamurile pe care le-ai făcut și se vor închina înaintea Ta, Doamne și vor slăvi numele Tău. 9. Că mare ești Tu, Cel ce faci minuni, Tu ești singurul Dumnezeu. 10. Povățuiește-mă, Doamne, pe calea Ta și voi merge întru adevărul Tău; veselească-se inima mea, ca să se teamă de numele Tău. 11. Lăuda-Te-voi, Doamne, Dumnezeul meu, cu toată inima mea și voi slăvi numele Tău în veac. 12. Că mare este mila Ta spre mine și ai izbăvit sufletul meu din iadul cel mai de jos. 13. Dumnezeule, călcătorii de lege s-au sculat asupra mea și adunarea celor tari a căutat sufletul meu și nu Te-au pus pe Tine înaintea lor. 14. Dar Tu, Doamne, Dumnezeu îndurat și milostiv ești; îndelung-răbdător și mult-milostiv și adevărat. 15. Caută spre mine și mă miluiește, dă tăria Ta slugii Tale și mântuiește pe fiul slujnicei Tale. 16. Fă cu mine semn spre bine, ca să vadă cei ce mă urăsc și să se rușineze, că Tu, Doamne, m-ai ajutat și m-ai mângâiat. __________________________________________________ _________________ |
|
||||
|
||||
![]()
In tot ceasul vietii mele , Dumnezeu imi e Pastorul / Si , sub paza Lui Presfanta , de nimic eu nu duc dorul ! / In livezi cu iarba grasa El de-a pururea ma tine / Si ma-ndreapta , sa-mi sting setea la-nsorite ape line ! / Sufletul mi-L intareste , pentru numele Sau sfant / Si pe caile dreptatii , sub povata-I , pururi sunt ! / Daca-n valea umbrei mortii , pasii mei ar fi pe cale , / Nu m-as teme , caci alaturi am puterea dreptei Tale ! / In Toiagul Tau , Stapane , si in carja Ta de aur , / Eu imi aflu mangaierea , fiindca ele-mi sunt tezaur ! / Fata de vrajmasii-mi , Doamne , Tu-mi gatesti intru-na masa , / Undelemn imi pui pe frunte si mi-i cupa plina , rasa ! / Mila Ta sa ma-nsoteasca in tot ceasul vietii mele / Si in casa Ta , ma tine pururea ferit de rele !
|
||||
|
||||
![]()
Judeca-ma , Doamne Sfinte ; fii dreptatii mele paza , / Contra neamului ce-n Tine n-a vrut si nu vrea sa creaza ! / Ca sa nu ma calce-n viata cel viclean si cel nedrept , / De , la Tine , Milostive , izbavirea mi-o astept! / Ca taria mea , doar Tu esti ! Pentru ce ma lasi, / Frant sa umblu sub urgia neprietenului meu ? / Ci trimite-mi iar lumina si adevaru-Ti , pe pamant , / Sa ma duca-n al Tau munte si-n lacasul Tau preasfant ! / La jertfelnicul Tau , Doamne , ca s-ajung , deschide-mi cale , / Sa sorb toata bucuria din lumina fetii Tale ! / Doamne , bucurie sfanta - sa Te pot vedea , mi-ajuta , - / Laude pe vesnicie sa-Ti aduc din alauta ! / Suflete , de ce te narui in mahnirea ta adanca ? / Pune-ti iar nadejdea-n Domnul , ca doar El e , tie , stanca ! / Nu te tulbura , ci slava sa-I aducem Lui mereu , / El fiind Mantuitoru-mi si de-a pururi Dumnezeu ! . *** ( Un psalm pentru intarirea noastra , in fata celor rauvoitori , ateilor si hulitorilor , ce au navalit in ultima perioada pe acest Forum )
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Colinde,versuri. | tigerAvalo9 | Craciunul - Nasterea Domnului | 30 | 15.12.2014 14:00:54 |
Rugaciuni in versuri ! + | cristiboss56 | Rugaciuni | 102 | 29.06.2014 22:38:17 |
Versuri pe muzica - cine este autorul | dorinastoica14 | Generalitati | 43 | 06.10.2012 19:53:33 |
Iron Maiden - adevarul din spatele unor versuri | Brave New World | Generalitati | 18 | 04.08.2012 21:54:59 |
Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul în versuri | atud | Rugaciuni | 0 | 08.04.2008 22:22:52 |
|