Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2010, 19:29:09
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Isus Cristos nu a fost căsătorit. A dat unele sfaturi pentru cuplurile căsătorite. Sfaturi pentru viața în căsătorie a dat și Sf Ap Paul. Nici el nu era căsătorit. Oare Isus și Apostolul Nemurilor să nu fi avut destulă competență, nefiind căsătoriți ? Nu mă gândisem niciodată în mod serios la asta...

Din ce citesc pe acest topic, îmi dau seama cât de diferit este văzută legătura omului cu Biserica la ortodocși și la catolici. Pentru un catolic, singurele care sunt obligatoriu de urmat sunt sfaturile pe care le dă Biserica, iar acestea sunt în forma actelor magisteriale, emise de cei care au autoritate de a învăța și a vorbi în numele Bisericii: papa, sinoadele, episcopii. Numai asemenea acte îl leagă pe credinciosul catolic. Îl mai leagă și duhovnicul (preotul confesor), dar numai în privința canonului primit în cadru sacramental. De exemplu, dacă vocea lui Dumnezeu din confesional spune: "iar canonul de pocăință pe care ți-l dau acesta este: trei nopți la rând vei sta într-un picior în fața patului soției și vei spune, privind la ea cum doarme, "Preasfântă Născătoare", acesta e un lucru care trebuie făcut. Dacă, însă, sfatul este în afara cadrului sacramental, adică nu Dumnezeu, ci preotul spune: "Fiule, după părerea mea, ar fi bine ca trei nopți la rând să stai într-un picior în fața patului soției și să spui, privind la ea cum doarme, "Preasfântă Născătoare" ", atunci asta e chestie mai mult decât opțională.

La ortodocși, îmi pare că Biserica este duhovnicul și că nu e mare deosebire între greutatea a ce spune în cadrul sacramental ori în afara lui. În vreme ce actele magisteriale ortodoxe sunt tratate cu mai multă ușurătate, ca fiind păreri personale ale episcopilor sau patriarthilor ortodocși, de care oricum nu prea aveți părere grozavă. Adică, dacă o zis mitropolitul Ardealului într-o pastorală o chestie, luăm cu titlu de inventar. Dacă, însă, o zis Arsenie Boca aceeași chestie, apăi e musai...

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfaturi date altora... sophia Generalitati 1 01.12.2010 23:17:44
Sfaturi date altora sophia Generalitati 0 01.12.2010 23:17:42
ROMANII si razboiul altora... Trandafir_Alb Generalitati 0 05.01.2010 18:38:53
caut date contact guiumihai Stiri, actualitati, anunturi 5 02.09.2008 18:04:04
Minunatiile naturi date de Dumnezeu alexa.oni Generalitati 3 01.01.2008 15:58:15