![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand spui "ma lepad de satana, de toate lucrurile lui si de toti slujitorii lui cei vazuti sau nevazuti" eu cred ca un crestin-ortodox exact asta ar trebui sa faca: sa se lepede. Daca acest Klauss ar fi cunoscut cu-adevarat ortodoxia ca adevar, ar fi trebuit sa spuna doar atat: "Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a daruit posibilitatea sa gasesc adevarul!" Punct. Fara nimic altceva.. Daca incepi sa te lauzi cu pacatele tale, nu este oare tot un pacat? Cum poti spune: "m-am lepadat de satana" daca continui sa amintesti si sa povestesti cu lux de amanunte nu stiu cate erezii prin care ai trecut? E adevarat ca traiesti o bucurie a descoperirii lui Hristos ca Mantuitor, o bucurie a descoperirii ortodoxiei ca singura si adevarata Cale de urmat., dar aceasta duhovniceasca bucurie cred ca trebuie impletita cu smerenia, cu neputiinta de a te putea ridica vreodata la inaltimea jertfei Mantuitorului pt tine, ca pacatos.. Eu n-am vazut la el o astfel de smerenie, o durere a Crucii care sa-l patraunda cu totul.., ci doar bucuria.. Asta te schimba, ca om., nu mai poti fi cel de ieri, ci mereu esti innoit intru Hrsitos!. Fireste ramane stilul sau inconfundabil de a povesti, de a fi, dar eu o vad mai degraba ca un "story" de succes, o frumoasa poveste americana, decat de exemplificarea unei vieti traita pt Hrsitos.. Vizavi de Parintele Melchesidec de la Lupsa nu e treaba mea sa judec de ce i-a permis astfel sa se impartaseasca zilnic, parerea mea personala despre asta e alta si e sprijinita pe marturiile multor duhovnici incercati din tara.. Sper sa fi inteles corect si sa nu mai fiu nevoit sa mai intervin pt alte lamuriri. Doamne ajuta!
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
VAI VAI CE AM AUZIT | emanuel2007 | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 212 | 18.10.2008 22:28:55 |
Am auzit de un film fain! | fratia | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 07.08.2008 20:21:45 |
Ati auzit de ... | eternetyz | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 28.02.2007 16:25:06 |
|