Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2010, 12:41:10
ioannistor ioannistor is offline
Member

Data înregistrării: 05.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Am selectat din postarea dumneavoastra ceea ce mi se pare exemplificativ.

Aici se afla esenta, domnule. Sa nu sarbatorim impreuna cu evreii (desi Isus a fost evreu si a sarbatorit Pastele evreiesc); sa nu sarbatorim impreuna cu catolicii, impreuna cu x si cu Y, pentru a sublinia la fiecare Paste pe care il sarbatorim ca suntem unici, ca numai noi avem adevarul, ca ceilalti merg in iad, ca suntem superiori, ca suntem buricul pamantului.

Asta e esenta, domnule.

Motivatia reala care sta la fundatia stilismului, a anti-ecumenismului agresiv, a sede-vacantismului si a altor miscari extremiste si habotnice, fie ele ortodoxe, catolice sau protestante, este necrestina.

Spuneti-mi, domnule, daca dumneavoastra, ca un bun credincios al Bisericii stiliste, urmati sfatul care apare pe site-ul Mitropoliei Slatioara:

Mai mărturisim și împreună cu Sfântul Paisie de la Neamț, care zice: „Au doară nu eretici sunt râmlenii (romano-catolicii) cu al lor papă? Bine știu că vei zice că sunt eretici. Și de vreme ce sunt eretici, precum și cu adevărat sunt, atunci Sfânta noastră Biserică îi afurisește pe dânșii. Și pe care Sfânta Biserică îi afurisește și eu, împreună cu Biserica, fiul ei fiind, îi afurisesc. („Cuvinte și scrisori duhovnicești" - vol.II, Ed. Tipogr. Centrală, Chișinău, 1999, p.49).

Spuneti-mi, domnule, ma considerati ca fiind afurisit de Biserica dumneavoastra, si in consecinta, ma afurisiti si dumneavoastra ?

Meditati, va rog, la urmatoarele versuri: Ubi caritas et amor, Deus ibi est.
Nu sunt in Mitropolia Slatioara, domnul meu.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 12:47:23
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Ok, dar de ce nu raspundeti la intrebare ?
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 13:10:37
Member

Implicit

Citat:
Am selectat din postarea dumneavoastra ceea ce mi se pare exemplificativ.

Aici se afla esenta, domnule. Sa nu sarbatorim impreuna cu evreii (desi Isus a fost evreu si a sarbatorit Pastele evreiesc); sa nu sarbatorim impreuna cu catolicii, impreuna cu x si cu Y, pentru a sublinia la fiecare Paste pe care il sarbatorim ca suntem unici, ca numai noi avem adevarul, ca ceilalti merg in iad, ca suntem superiori, ca suntem buricul pamantului.

Asta e esenta, domnule.

Motivatia reala care sta la fundatia stilismului, a anti-ecumenismului agresiv, a sede-vacantismului si a altor miscari extremiste si habotnice, fie ele ortodoxe, catolice sau protestante, este necrestina.

Spuneti-mi, domnule, daca dumneavoastra, ca un bun credincios al Bisericii stiliste, urmati sfatul care apare pe site-ul Mitropoliei Slatioara:

Mai mărturisim și împreună cu Sfântul Paisie de la Neamț, care zice: „Au doară nu eretici sunt râmlenii (romano-catolicii) cu al lor papă? Bine știu că vei zice că sunt eretici. Și de vreme ce sunt eretici, precum și cu adevărat sunt, atunci Sfânta noastră Biserică îi afurisește pe dânșii. Și pe care Sfânta Biserică îi afurisește și eu, împreună cu Biserica, fiul ei fiind, îi afurisesc. („Cuvinte și scrisori duhovnicești" - vol.II, Ed. Tipogr. Centrală, Chișinău, 1999, p.49).

Spuneti-mi, domnule, ma considerati ca fiind afurisit de Biserica dumneavoastra, si in consecinta, ma afurisiti si dumneavoastra ?

Meditati, va rog, la urmatoarele versuri: Ubi caritas et amor, Deus ibi est.
Voi credeti ca numai stilistii va afurisesc pe voi catolicii, domnule? Inseamna ca Sfantul Fotie cel Mare a fost stilist sau Sfantul Marcu al Efesului a fost dupa parerea domniei tale iarasi stilist cand i-a facut eretici pe catolici si pe papa in cursul rusinosului si mincinosu Sinod de la Florenta sau Sfantul Ioan Iacob Hozevitul si Sfantul Nicodim Aghioritul, care la fel i-au considerat pe catolici? Sau toti aceia erau stilisti habotnici si extremisti (caracterizare care se potriveste cu muuult mai bine catolicilor si noilor stilisti - ca inventatori ai unui stil, stilul nou)?!

Last edited by ioannistor; 18.11.2010 at 13:13:22.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 14:26:43
Banned

Implicit

Vad ca iarasi nu-mi raspundeti. V-am intrebat - DUMNEAVOASTRA ma afurisiti, sau DUMNEAVOASTRA considerati ca sunt afurisit ?

De ce va este greu sa dati un raspuns simplu si la obiect. Da, sau Nu, domnule. Asa ar trebui sa vorbeasca un crestin.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 19:56:33
Member

Implicit

Citat:
Vad ca iarasi nu-mi raspundeti. V-am intrebat - DUMNEAVOASTRA ma afurisiti, sau DUMNEAVOASTRA considerati ca sunt afurisit ?

De ce va este greu sa dati un raspuns simplu si la obiect. Da, sau Nu, domnule. Asa ar trebui sa vorbeasca un crestin.
Nu te afurisesc eu, personal, am citat numai hotararile Sinodului Pan-Ortodox de la 1583? Chiar nu puteai (sub)intelege?
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 20:24:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioannistor Vezi mesajul
Nu te afurisesc eu, personal, am citat numai hotararile Sinodului Pan-Ortodox de la 1583? Chiar nu puteai (sub)intelege?
Eu inteleg ca ezitati sa raspundeti simplu, barbateste si crestineste. Cu subintelesuri ne putem cu totii juca.

DA sau NU ?
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 21:07:43
Member

Implicit

Dar domnia ta ce argumente extrase din Sfintii Parinti sau din Sfintii Apostoli ai pentru primatul papal, pentru erezia Filioque care a fost "dezvoltata" de franci si care anterior a fost tacit aprobata de papa pentru a nu pierde de sub stapanirea sa lumeasca Biserica Spaniei (pe la sfarsitul anilor 400 in urma talharescului Sinod de la Toledo)?
Si cu asta am pus punct discutiei acesteia inutile, fara sens, pentru ca tu n-ai citit ceea ce a scris Sf. Vasile cel Mare despre Hexameiron.
CITESTE INTAI SI ABIA DUPA ACEEA VOM DISCUTA!
Pana atunci, afirm si eu ca si Parintii Sinoadelor Pan-Ortodoxe de la Constantinopol ca nu esti altceva decat un eretic catolic si cum aceia au dat biserica catolica si toti cei ce vor urma stilului nou ANATHEMISMELOR, nu pot decat sa fiu si eu, personal, intr-un acelasi glas ca si ei!
Prin aceea ca tu "vei crede ca albul este negru daca biserica il defineste astfel" (si ma refer cand spun "biserica" cu 'b' mic la biserica catolica, la biserica de stil nou, la bisericile protestante - caci numai ele afirma ca negrul este alb, albul negru, virtutea drept pacat si pacatul drept virtute, iar sfantul Ignatius de Loyola se refera 100% la biserica catolica, biserica supusa anathemismelor din punct de vedere ortodox) iti afirmi in mod deschis erezia, te faci vinovat de toate ereziile din cauza carora papa se gaseste sub anathemismele Sinoadelor Ecumenice si Pan-Ortodoxe, vinovat pentru schimbarea Sfintei Traditii (invataturi innoitoare care nu-si pot avea locul in Biserica, insa isi au cu siguranta locul in biserica, vazuta ca o parasinagoga a satanei, schimbarea datelor de praznuire a sarbatorilor crestine statuate de Sfintii Parinti, falsificarea unor fapte referitoare la vietile Sfintilor).

Last edited by ioannistor; 18.11.2010 at 21:19:32.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 21:38:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioannistor Vezi mesajul
Dar domnia ta ce argumente extrase din Sfintii Parinti sau din Sfintii Apostoli ai pentru primatul papal
Uite aici (daca citesti engleza, daca nu, cauta in romana, pt. ca sunt indicati autorii). Avem multe citate, dar sa incepem pe rand:

St. Cyril of Jerusalem, Patriarch (363)
Our Lord Jesus Christ then became a man, but by the many He was not known. But wishing to teach that which was not known, having assembled the disciples, He asked, 'Whom do men say that the Son of man is?' ...And all being silent (for it was beyond man to learn) Peter, the Foremost of the Apostles, the Chief Herald of the Church, not using the language of his own finding, nor persuaded by human reasoning, but having his mind enlightened by the Father, says to Him, 'Thou art the Christ,' not simply that, but 'the Son of the living God.' (Cyril, Catech. xi. n. 3)

For Peter was there, who carrieth the keys of heaven. (Cyril, Catechetical Lectures A.D. 350).

Peter, the chief and foremost leader of the Apostles, before a little maid thrice denied the Lord, but moved to penitence, he wept bitterly. (Cyril, Catech ii. n. 15)

In the power of the same Holy Spirit, Peter, also the foremost of the Apostles and the key-bearer of the Kingdom of Heaven, healed Aeneas the paralytic in the name of Christ. (Cyril, Catech. xviii. n. 27)
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 21:53:15
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit ptr. ioannistor

Daca vrei sa vezi cum au masluit traditia si au fraudat adevarul atunci cerele surse..
Reply With Quote
Vechi 18.11.2010, 22:23:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Daca vrei sa vezi cum au masluit traditia si au fraudat adevarul atunci cerele surse..
Citatele de mai sus sunt din Catehezele Sfantului Chiril al Ierusalimului. Daca dumneavoastra aveti un link catre o varianta in romana pe net, va rog sa ne ajutati. Daca nu, Catehezele se gasesc de vanzare la pangarele bisericilor ortodoxe. Daca gasiti vreo "masluire" sau "frauda", va rog sa aduceti dovezi. Daca nu, va rog sa va cereti scuze.

Mai urmeaza si alte citate din Sfintii Parinti rasariteni care recunosc si sustin primatul papal.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ortodoxia si ecumenismul Eugen7 Dogmatica 234 02.02.2017 23:49:09
Ecumenismul ancah Despre Biserica Ortodoxa in general 43 15.04.2014 21:26:13
Ortodoxia și ecumenismul monoteist doctor_faustus Despre Biserica Ortodoxa in general 2 04.10.2010 22:48:14
Ecumenismul IonelaCristina Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 03.04.2007 17:46:17