![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-i nici o suparare.Si eu fac mereu asta :) Va salut cu respect si simpatie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stimate domnule Scotsman, Postarea dumneavoastra are calitati demne de o disertatie. Este remarcabila capacitatea dumneavostra de a prezenta, de a dezbate o ideie, in cazul de fata se poate spune "o problema". Sunt absolut coplesita de elocventa textului si nu ma indoiesc nici o clipa ca totul este rodul cugetarii dumneavoastra. Totusi, iertati-mi indrazneala, dar, care-i ideia / problema? Ceva, ceva, intrezaresc eu, banuiesc... insa, stilul ultra-academic folosit pare prea pretios pentru umila problema a "ingenuncherii" si "ne-ingenuncherii" in biserica... chiar si pentru intelegerea sensului adevarat al cuvantului "drepti" din indemnul ..."Drepti! sa ascultam Sfanta Evanghelie!", mi se pare ca stralucita dumneavostra interventie este mult prea... stralucita. Dar poate ca spun asta din pricina mintii mele simple, a puterii mele de intelegere slabuta... Sau poate ca nu subiectele mai sus indicate v-au inspirat. Atunci, ce anume v-a facut sa analizati tocmai pe acest thread, modurile in care se poate intelege mesajul Domnului Hristos. Iertati-mi, va rog, interventia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va multumesc Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamna,cu tristete,va spun ca am esuat complet la acesta regula atat a Bisericii cat si a Credintei.De fapt nu este o regula ci chiar esenta ei.In loc sa primesc cu inima deschisa mesajul l-am analizat prin prisma unor conceptii lejer fals intelectuale.In rest imi asum mesajul dar am ales acel exemplu pt a argumenta ca acesta capcana,valabila in cazul grecilor dupa cum arata analiza facuta in acel context,este valabila si astazi(am spus ca este un mesaj atemporal) si sa spunem ca doar eu am cazut in ea. Va rog sa-mi acceptati scuzele si sa puneti neinspirata mea postare pe seama avantului in a-mi identifica anumite erori. Cateodata din prea mult avant intri si cu capul in zid. Last edited by Scotsman; 08.11.2010 at 15:52:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si va multumesc daca imi spuneti parerea dumneavoastra referitor la semnificatia cuvantului "drepti" din chemarea la ascultarea Sfintei Evanghelii. A fost mai sus un dialog cu acest subiect. Toate cele bune! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu va salut cu respect.Cel de Sus sa vegheze asupra tuturor |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentrucă threndul este deschis de mine cu scopul de a ne corecta un anumit comportament care ține mai mult de tradiție decât de dogme îmi permit să intervin și fără pic de răutate să vă spun că aceste reguli se referă strict la biserica ortodoxă și nu la biserică în general știut fiind că în biserica catolică sunt banci iar la celelalte biserici nu știu că nu am intrat nciodată într-o casă de rugăciuni dar din ce am văzut pe la tv și pe net nu am văzut îngenuncheri.
Așadar frații mei... ![]() ![]() Iertați-mă ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
"Mai este, în sfârsit, si exclamatia „Drepti!”, care cuprinde tot un îndemn.
Ce ne îndeamna? – Ne cere ca noi, care ne apropiem de Dumnezeu si de Sfintele Taine, sa fim în stare de veghe si nu cu lenevire, ci cu înfiorare si cu toata cucernicia sa petrecem aceasta convorbire (cu Dumnezeu), fie ca privim, fie ca graim, fie ca ascultam ceva din cele sfinte; iar cea dintâi dovada a râvnei si a evlaviei noastre este statura dreapta a trupului, adica sa facem aceasta nu stând jos, ci în picioare. Aceasta e tinuta celor ce se roaga, asa se cuvine sa stea niste robi care si-au atintit luarea-aminte la semnul stapânilor, pentru ca sa alerge cu grabire spre a-i sluji, îndata ce li s-ar porunci119. Iar noi nu suntem decât tot niste robi facuti pentru orice slujire si care ne rugam lui Dumnezeu pentru lucrurile cele mai de pret. Iata deci care este întelesul sfintelor îndemnuri." 119 Cf. Ps. CXXII, 2-4 (123,2).- Nicolae Cabasila Pentru Scotianul- Multumesc pentru sinceritate- era deci si o referire la zilele noastre. Aici sta marea stiinta a lui Dumnezeu- si omul de rand si academicianul pot intelege si se pot lasa patrunsi de cele sfinte fara obiectia de invechire. Multumesc!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) Last edited by Rodica50; 08.11.2010 at 18:57:18. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa traiesti mai mult cu 14 ani | absolutep0wer | Generalitati | 4 | 11.06.2010 13:21:13 |
Ce inseamna sa iti traiesti viata la maxim? | alexdu | Generalitati | 22 | 24.02.2010 12:01:02 |
|