![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Serios vorbind, (si iesind putin din sfera socio-politicului) as dori sa joc putin rolul avocatului diavolului si sa va provoc sa sustineti aceasta teza raportandu-va (cel putin) la urmatoarele aspecte: 1. D.p.d.v. medical, trebuie sa recunoastem ca ateii militanti (Dawkins & co.) au o oarecare dreptate cand sustin ca in vremurile de demult Dumnezeu manifesta o mult mai mare tendinta de a chema la El pe oameni, si in special pe copii; epoca moderna, cu vaccinuri, apa fiarta si vitamine pentru popor a mai remediat situatia; 2. Chiar d.p.d.v. politic, in Evul Mediu orice mirean crestin risca ca, la bunul plac al unui oarecare detinator al Cheii de Argint, sa fie bagat la racoare, unde, in asteptarea unei invinuiri formale care putea foarte bine sa intarzie pana la un termen nedeterminat, sa i se aplice varii tratamente dureroase de genul somnul pe podeaua de piatra uda sau stransul apendicelor la menghina; S-ar putea ca cele de mai sus sa fie simple locuri comune, sau doar prejudecati induse de o societate moderna grabita sa demonstreze ca secretul fericirii consta in curent electric + libertatea de a face ce vrem (atata timp cat vrem sa facem ceea ce s-a chinuit establishmentul sa ne induca prin reclama TV). In orice caz, daca aveti surse care sa fundamenteze opiniile dumneavoastra, va rog sa le impartasiti cu noi. Am lecturat si eu un numar de scrieri din care pare sa reiasa ca taranul medieval era mai fericit decat fermierul UE, orasanul medieval mai implinit decat actualul salariat la multinationala, si ducele sau regele mai curat decat presedintele; totusi, mi-e oarecum frica sa recunosc ca societatea moderna ar putea fi, in esenta ei, inferioara celei de acum cateva sute de ani.... |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Ceea ce știm este că mulți dintre oamenii înțelepți cu viața lor trăiau cam cât cei de azi, dacă nu mai mult. Platon a trăit până la adânci bătrâneți. Ca și magistrul său, Socrate, care era deja un bătrân în putere de 70 de ani când un plen format din 500 de cetățeni ai Atenei a stabilit că merită pedeapsa cu moartea. De asemenea, mulți dintre sfinții creștini au fost înzestrați cu longevitate. Iulian Filozoful este primul exemplu care îmi vine în minte. În sfârșit, Biblia relatează că oamenii ajungeau frecvent la vârste care ni se par incredibile azi. Motiv pentru care mulți nici nu cred. Citat:
Citat:
Dintre autorii catolici, vi-l recomand în mod deosebit pe Dietrich von Hildebrand, cel pe care papa Ioan al XXIII-lea l-a numit "cel mai mare teolog al secolului". Absolut tot ceea ce a scris este răscolitor. Din păcate, nu am întâlnit ediții românești. În al treilea rând, vi-l recomand pe mult mai cunoscutul și editatul G.K. Chesterton. Stilul spumos al lui nu diminuează, ci amplifică seriozitatea și consistența viziunii lui despre lume și viață. Citat:
Și acuma, o constatare mică: suntem un picuț off-topic. Cu plăcere voi continua discuția pe un thread dedicat. Cu frățietate creștină, M.D.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 26.10.2010 at 00:59:55. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
E prin Bucuresti vreo biserica cu moaste ale Sfantului Mc. Pantelimon? | crestinOrtodoxa | Intrebari utilizatori | 12 | 21.08.2011 15:53:15 |
Cum ar trebui sa mergem la Sfanta Biserica! | alecsandru | Tinuta in Biserica | 35 | 26.07.2009 01:57:02 |
Sunt la capatul puterilor | ana_theea | Vrajitoria | 29 | 29.06.2008 22:44:49 |
|