![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca se praznuieste Sfintele Pasti la date diferite nu e decat partea vizibila a icebergului diferentelor dintre BO si BC.
Vedeti de exemplu ca BO considera pe Sfantul Constantin cel Mare intocmai cu Sfintii Apostoli iar la BC nu se considera Sfant. Alt exemplu preotii crestin ortodocsi pentru mireni,preotii mireni e obligatoriu sa fie casatoriti spre a fi hirotoniti,iar la catolici nu e voie ca preotii sa fie casatoriti. Si mai sunt foarte multe diferente chiar si la Crez. (Filioque fiind cea de care stie toata lumea). Si Sfintele Liturghii sunt foarte diferite la crestini ortodocsi fata de catolici. Etc.
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc mult pentru explicatie, Mihnea.
O intrebare: de inviere se zice "Hristos a inviat!" "Hristos s-a inaltat" in catolicism?
|
||||
|
||||
![]()
Ori de câte ori.
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
spinoasa problema asta. mie, unuia, mi se pare de bun simt pozitia ortodoxa, ca duhul sfant nu poate veni de la Fiul, din moment ca nasterea lui Isus a fost posibila datorita duhului sfant, asadar duhul sfant a existat inainte de nasterea lui Isus.
Pe de alta parte, daca Isus este totuna cu Dumnezeu, atunci de ce n-ar putea avea si el capacitatea de a crea duh sfant. Bine, eu zic si altceva, de ce a fost nevoie de intregul proces de nastere a lui Isus cand Dumnezeu si-ar fi putut trimite fiul direct pe pamant, fara a-l mai trece prin lungul proces al gestatie, copilariei, scolii de tamplarie etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
evident ca sunt ineptii, orice nu corespunde cu gandirea ta este ineptie, nu? Si Papa tot ineptii spune, caci nu urmeaza dogma ortodoxa, nu? Diferentele dogmatice intre catolicism/ortodoxie/protestantism/etc arata foarte foarte clar ce valoare au asa zisele "adevaruri" emise de fiecare dintre reprezentantii cultelor de mai sus. Unul zice hais, altu cea insa fiecare este convins ca detine adevarul suprem. Stii cine mai este convins de detinerea adevarului unic si suprem?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ortodoxie=catolicism=crestinism=fratie=iubire | tigerAvalo9 | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 87 | 14.02.2013 00:10:49 |
Diferente intre oameni | CM | Generalitati | 68 | 18.07.2009 14:58:04 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 19:15:09 |
|