Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.10.2010, 14:42:40
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
"Noi credinciosii crestini ortodocsi" am citit Sfanta Scriptura in primele secole si am emis pareri. Ce am inteles atunci a ramas ca dogma si cei nascuti dupa noi trebuie numai sa accepte ce am gandit noi. Pot sa citeasca, dar sa nu gandeasca prea mult. Si, in nici un caz sa nu ne contrazica.

PS. Nu cred in reincarnare. In nici un caz.
Sa stii ca nici in primele secole ortodoxul nu a priceput mai mult si atunci a venit Duhul Sfant si l-a invatat din Intelepciunea Dumnezeiasca. Crezi ca poate cineva s se ridice peste aceasta Intelepciune Dumnezeiasca? Unii cred totusi ca da... Pe acestia nu avem cum sa-i ajutam.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2010, 14:41:57
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Textele "Originale"sunt bucuria zilelor tale ? Frumoasă iubire ai ! O zi pe măsură !
ce este rau in a dori sa citesti textele originale? nu ti-ai dori sa stii cu exactitate spusele lui Isus sau orice virgula schimbata in biblia citita de tine (retine este o traducere a unei traduceri a unei copii a unei traduceri etc) te-ar da peste cap?

ca tot veni vorba de textele originale, un banc (auzit de la un italian):

inaintea tiparului un calugar franciscan fu pus sa copieze cartile sfinte ale unei manastiri. se apuca acesta sa copieze. dupa vreo luna de copiat vine acesta la staret si-i spune:
- sfintia ta, eu vad ca ceea ce copiez eu sunt niste copii la randul lor, iar daca este strecurata vreo greseala as perpetua greseala. unde sunt originalele, cred ca ar fi mult mai bine sa copiez direct de pe originale?
staretul zise:
-mare dreptate ai, hai sa mai facem o serie de copii dupa scrierile originale. originalele sunt in turnul din sudul manastirii.
se duse calugarul in turn si incepu sa copieze dupa originale
dupa cateva zile ceilalti ii observara lipsa si se dusera dupa el. calugarul nu mai venise la masa de 2 zile. in turn, il gasira pe calugar, livid la fata, cu ochii pierduti, repetand intr-una:
"era il voto di carita, non di castita"
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 16:41:47
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Parintele Calistrat Chifan zicea ca "duhul si puterea lui Ilie" la Sfantul Ioan Botezatorul inseamna ca a venit cu acelasi fel de vietuire ascetica precum Sfantul Ilie (duhul lui Ilie,precum zici de cineva ca e in duhul Sfintilor Parinti) si ce mai zicea pe acolo parintele Calistrat ca nu mai tin minte exact.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biblie si... mihaiparaschiv Teologie si Stiinta 14 13.06.2011 20:26:56
Reincarnarea si primii Crestini zsuleica Generalitati 12 19.01.2011 12:42:34
utentul Antoni0 disparut ucristian Umanitare 203 18.07.2010 16:26:06