![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ca tot veni vorba de textele originale, un banc (auzit de la un italian): inaintea tiparului un calugar franciscan fu pus sa copieze cartile sfinte ale unei manastiri. se apuca acesta sa copieze. dupa vreo luna de copiat vine acesta la staret si-i spune: - sfintia ta, eu vad ca ceea ce copiez eu sunt niste copii la randul lor, iar daca este strecurata vreo greseala as perpetua greseala. unde sunt originalele, cred ca ar fi mult mai bine sa copiez direct de pe originale? staretul zise: -mare dreptate ai, hai sa mai facem o serie de copii dupa scrierile originale. originalele sunt in turnul din sudul manastirii. se duse calugarul in turn si incepu sa copieze dupa originale dupa cateva zile ceilalti ii observara lipsa si se dusera dupa el. calugarul nu mai venise la masa de 2 zile. in turn, il gasira pe calugar, livid la fata, cu ochii pierduti, repetand intr-una: "era il voto di carita, non di castita" |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Calistrat Chifan zicea ca "duhul si puterea lui Ilie" la Sfantul Ioan Botezatorul inseamna ca a venit cu acelasi fel de vietuire ascetica precum Sfantul Ilie (duhul lui Ilie,precum zici de cineva ca e in duhul Sfintilor Parinti) si ce mai zicea pe acolo parintele Calistrat ca nu mai tin minte exact.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Reincarnarea si primii Crestini | zsuleica | Generalitati | 12 | 19.01.2011 12:42:34 |
utentul Antoni0 disparut | ucristian | Umanitare | 203 | 18.07.2010 16:26:06 |
|