![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum ar putea sa existe o colaborare, cand abordarile sunt diferite? Stiinta incearca sa ofere raspunsuri reale, sustinute de dovezi. Religia face afirmatii, fara sa aduca dovezi, si se ascunde la adapostul dogmei.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
atat stiinta cat si religia afirma: - totul universul, spatiu, timpul, materia au un inceput din NIMIC. - universul este in continuta miscare fiind guvernat de legi precise (ce contin constante precise). - legile stiintei atinci au luat fiinta, la momentul Big-Bang (Inceputul creatiei). ... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
biblia,cuvantul lui dumnezeu,intareste stiinta:Iov,cap.38;Iov,28.20-28
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hai sa iti spun cum sta treaba: cel care afirma ceva trebuie sa aduca dovezi in sprijinul afirmatiei sale, nu e treaba mea sa dovedesc inexistenta. Vezi ca s-a mai discutat de ce e un demers ilogic. Daca nu te prinzi din prima, te rog sa imi dovedesti ca nu exista Zana Maseluta, Mos Craciun, Thor si Zeus. Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cred ca exista un creator,cred ca nimic nu e la voia intamplarii si cred ca exista vesnica intrebare, de ce,care nu v-a avea toate raspunsurile sau v-a avea raspunsuri care nu ne plac sau le ignoram.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca e la misto asta ... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
in ultima sa carte "The Grannd Design" in care afirma ca "nu este necesar un Dumnezeu pentru a explica Universul" marele savant Hawking prorneste de la premisa ca legile stiintei (care evident includ constantele universului) preexista momentului Big-bang. Iar aceasta presupunere nu este mica... ci foarte mare, fundamentala. Si mai mult, pentru noi crestinii ortodcsi este un argument in plus ca sa credem si mai mult in Dumnezeul care a facut legile stiintei! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
pentru ca zeii olimpului sunt in univers nu "in" afara lui! Dumnezeul crestin este singurul nemiscat (de fapt la EL nu este miscare caci este in afara univerului, a spatiu-timpului, materiei, energiei, legilor stiintei...) si pune toate in miscare... creaza totul (universul, spatiu, timpul, legile stiintei, materia, energia...). Sfanta Scriptura si Biserica Ortodoxa spune clar ca universul este in Dumnezeu nu Dumnezeu este in univers. "ei să caute pe Dumnezeu, doar L-ar pipăi și L-ar găsi, deși nu e departe de fiecare dintre noi. Căci în El trăim și ne mișcăm și suntem" (Fapte 17,27-28) Mai toti zeii din toate mitologiile sunt in univers si personifica niste forte ale universului. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Isaac Sirul | Daniel777 | Calugarul | 16 | 17.08.2010 15:21:39 |
Isaac Sirul, nestorian? | Hector | Mari Duhovnici si predicile lor | 1 | 09.04.2009 12:18:08 |
|