Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.09.2010, 21:13:54
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul

Dar de ce trebuie sa cauti disperat dovezi impotriva celor evolutioniste si nu dovezi care iti justifica teoria ta?
In schimb nu am putut sa vad site-ul care mi l-ai dat.
Era o invitație la gândire. De ce au ales acei oameni acest lucru? Orice decizie e bazată pe niște motive, care la rândul lor decurg din niște convingeri, eronate sau nu. Voi spuneți că știința va înlătura religia, dar uite că oameni documentați la maximum în problemele științifice ajung din nou la credință.

Ca să vezi situl, trebuia să faci click pe link în mesajul meu original, nu în replyuri. Fă click aici.

Citat:
Aici ai dreptate, nu ma voi intoarce niciodata la crestinism.
Asta ce e, teribilism adolescentin, profeție sau încăpățânare?
Vechi 20.09.2010, 21:30:43
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Te astepti sa inghit toate explicatiile la care intrebari nici tu nu stii raspunsul. Sincer, nu sunt multumita de raspuns. Nu stiu... ii arunc o scuza omului ca Dumnezeu ii prea top secret si am rezolvat. Cam asa imi pare, sper sa gresesc.

Dar de ce trebuie sa cauti disperat dovezi impotriva celor evolutioniste si nu dovezi care iti justifica teoria ta?
In schimb nu am putut sa vad site-ul care mi l-ai dat.

Aici ai dreptate, nu ma voi intoarce niciodata la crestinism.

Daca spui tu...

aparitia multor organe nu poate fi explicata prin teoria evolutiei care presupune o modificare discreta ... mici modificari succesive

sunt organe, de exemplu ochiul, foarte complexe care nu pot apare progresiv ... din piele

citisem pe undeva in parintele Steinhardt, citez aproximativ: "daca unui om incult ii este permis sa nu creada in Dumnezeu ... unui om educat, cu educatie stiitifica ii este imposibil sa nu creada in Dumnezeu"

eu am plecat de la ateism, ca orice om educat in comunism; pe masura ce am avansat in cunoastere ... mi-a devenit clar ca nu suntem rezultatul "evolutiei"
Reply With Quote
Vechi 20.09.2010, 21:37:17
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,traditie1

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Era o invitație la gândire. De ce au ales acei oameni acest lucru? Orice decizie e bazată pe niște motive, care la rândul lor decurg din niște convingeri, eronate sau nu. Voi spuneți că știința va înlătura religia, dar uite că oameni documentați la maximum în problemele științifice ajung din nou la credință.

Ca să vezi situl, trebuia să faci click pe link în mesajul meu original, nu în replyuri. Fă click aici.

Asta ce e, teribilism adolescentin, profeție sau încăpățânare?
este posibil ca stiinta sa inlature religia,daaar stiinta omeneasca nu are nici o putere impotriva credintei.
dovezile stiintei contra creationismului, e vax rexona;mai descopera ceva iar vechea teorie cade si apare o noua teorie.
omul se trage din maimuta,evoluand,superb,darwin a fo acolo,si ne-a dezvaluit si noua sicretul.in final omenirea o sa fie ca in romanul dune,precum fiul lui atreides

Last edited by codana; 20.09.2010 at 21:41:23.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 07:12:16
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Nu știu cât de ignorant trebuie să fii încât să nu recunoști natura divină
a lui Allah . Nu ?
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 08:57:17
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
a lui Allah . Nu ?
Termina cu prostiile! Zeus rules!!!!!
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 09:07:24
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
aparitia multor organe nu poate fi explicata prin teoria evolutiei care presupune o modificare discreta ... mici modificari succesive
Esti sigur ca stii ce-i aia teoria evolutiei?
Citat:
sunt organe, de exemplu ochiul, foarte complexe care nu pot apare progresiv ... din piele
Cum sa nu? E atat de improbabil sa evolueze ochiul incat a evoluat de mai multe ori ajungand la rezultate similare!
Citat:
eu am plecat de la ateism, ca orice om educat in comunism; pe masura ce am avansat in cunoastere ... mi-a devenit clar ca nu suntem rezultatul "evolutiei"
Din cele scrise mai sus e clara doar ignoranta ta. Ca sa mai iesi putin din amorteala te intreb de ce intr-un sistem ateist BOR a iesit atat de gastigata?
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 09:49:13
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Fără să-ți dai seama, când spui că intuiția nu te duce la adevăr tu folosești tot o cale intuitivă. Totul este intuiție în căutările omenești.

Iar problema adevărului e una mai subtilă de cum ai impresia. Adevărul, adică ceea ce există sau e conform cu realitatea poate fi confundat cu aparențe ale lui. Tot ceea ce percepi prin simțuri, adică tot ceea ce ai impresia că tu cunoști poate fi o iluzie, nu ai nici o dovadă că lumea pe care o percepi există cu adevărat.

Necredința ta actuală e o etapă care urmează după etapa credinței inițiale. Credința inițială e bazată pe idei preluate de la alții și nu poate avea rădăcini puternice. Mulți am trecut prin etapa îndoielilor tale și unii le-au depășit datorită accesului la un nivel de cunoștință superior, de care tu ești lipsit. Această cunoștință vine din unele scrieri religioase și filozofice, dar vine și pe calea experiențelor mistice personale. Partea proastă e că o dată căzut în necredință ai impresia că nu mai ai nevoie să-ți pui întrebări și să cauți, cazi în stagnare duhovnicească și chiar intelectuală, fiindcă ea, credința, deschide universuri vaste de explorare. Și căzând în necredință pierzi timp prețios, îmbătrânești fără a înainta spiritual și intelectual și dacă nu te trezești mori irosindu-ți viața.

Dovezile geologice și celelalte dovezi șa-zis științifice sunt o capcană pentru tine, care te-a făcut să-ți încetezi căutarea lui Dumnezeu, a absolutului. Și astfel ai căzut victimă unei ideologii infantile (că lumea s-a făcut singură, că sufletul nu există etc) și mori închis în universul mărunt al acestor idei.
Nu ti se pare ciudat ca un creator ascunde adevarul in spatele unor aparente?

Asa zis stiintifice? Dupa tine ce inseamna stiinta? Sau cine sunt cu adevarat cercetatori? Acei care cauta dovezi ale existentei lui Dumnezeu?
De ce capcana? Dumnezeu pune capcane?
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 10:12:06
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin_ Vezi mesajul
atata mai tii nasul pe sus ca nu vezi niste lucruri evidente si pentru un cimpanzeu . Si ce a determinat-o sa renunte la hrana gustoasa si dobandita comod ca sa se apuce sa dea cu capul de copaci (cu o forta care ar deschide sii capatana ta cea "tare")? probabil vreo problema psihica? De aia i s-a lungit limba si i s-a intarit coada ? mai firesc nu ar fii fost sa ramana fara coada? S-au sa dezvolte altceva?
O reactia specifica celor "tari" de cap.
La ce hrana gustoasa te referi?
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 10:29:37
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul

citisem pe undeva in parintele Steinhardt, citez aproximativ: "daca unui om incult ii este permis sa nu creada in Dumnezeu ... unui om educat, cu educatie stiitifica ii este imposibil sa nu creada in Dumnezeu"

De ce ochiul nu poate evolua progresiv?
In acest moment, pe pamant, ochiul exista in toate stadiile de evolutie.
De la simple celule sensibile la lumina, pana la ochiul complex al omului (care fie vorba intre noi, nu este nici pe departe cel mai performant ochi din lumea animala).

Tu nu erai ateu. Erai, cum spui tu, "needucat". Ateismul tau era insuflat de moda vremii si atat, nu avea o baza reala.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 11:07:30
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul

Tu nu erai ateu. Erai, cum spui tu, "needucat". Ateismul tau era insuflat de moda vremii si atat, nu avea o baza reala.
Ateism cu baza reala ?!?
Am trait s-o aud si pe asta !!!

Ce ma uimeste la domnia voastra este nu teoria ateista pe care o tot sustineti <sunteti liber sa credeti ce vreti! asa sustine Biblia> ci inversunarea sa stati printre crestini si sa-i scuipati neincetat.
De fapt aceasta atitudine , din puncul meu de vedere,este explicabila !Pe dvs. ar trebui sa va puna pe ganduri! Din pct. dvs. de vedere ar trebui sa va cautati persoanele care impartasesc aceleasi opinii si teorii.Sunt destui ( securistii si activistii sunt peste tot)si sunt foarte activi !Pana mai ieri era chiar obligatoriu sa fi ateu.

Aveti, cumva vre-o sarcina de partid??Sau sunteti doar o unelta a celui rau? Sau va cautati un motiv sa va scuipati frustrarile peste altii ?
Ori care ar fi motivul prezenta dvs. aici este deplasata.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! flying Teologie si Stiinta 1589 28.07.2020 23:49:47
O facatorie maghiara C-tin Stiri, actualitati, anunturi 58 07.12.2013 20:08:07
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07