Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2010, 23:38:11
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Aceasta nedumerire ma incearca si pe mine- de ce sunt semeni de-ai nostri care parasesc Ortodoxia, fara sa o cunoasca, fara sa-i doara , fara sa le pese de ceea ce au parasit?
Simplu: pentru ca modul in care il traiesc pe Hristos nu este cel apropiat inimii lor. Nu inseamna ca este un mod gresit, ci pur si simplu nu este unul adecvat lor. Eu de exemplu am avut intotdeauna probleme sa ma spovedesc unui preot barbat si ca atare am avut intotdeauna nevoie de preot femeie, care in Biserica Ortodoxa nu exista. Iar muzica bizantina ma adormea chiar si la propriu, mi s-a intamplat sa adorm in genunchi fiind intr-o biserica de manastire.
Am ajuns in Biserica catolica unde nu numai ca nu ma adormea slujba, ci dimpotriva, modul lor de a o celebra imi dadea mereu o mare bucurie, si mai ales Impartasania pe care o puteam lua in fiecare duminica pentru ca nu este obligatorie spovedania daca nu sunt pacate de moarte. Insa problema spovedaniei ramanea aceeasi pentru ca preoti femeie nu exista. Ba mai mult, am inceput sa simt o mare lipsa de iubire fata de femeie faptul ca nu i se da voie sa aiba si ea un preot femeie care sa o spovedeasca. Asa ca plecam de multe ori cu inima zdrobita dupa slujba, amarata si plangand de cata lipsa de iubire fata de femeie resimteam, atat din biserica catolica cat si din cea ortodoxa, dar mai ales ortodoxa din cauza lipsei Impartasaniei (pentru ca nu era posibila Spovedanie saptamanala, si inca la preot barbat fata de care am atata dificultate in a ma spovedi, si ca atare spovedania era mereu o mare trauma sufleteasca in loc sa fie o eliberare), si ca atare aceasta lipsa a unirii cu Hristos in Impartasanie am inceput sa o simt tot mai mult ca o piedica pusa de biserica intre om si Hristos, piedica care nu exista la primii crestini.
De 3 saptamani am ajuns sa cunosc putin Biserica anglicana si aici am tot ceea ce nu am avut in celelalte Biserici in care am fost. Si pot sa merg la ei fara sa insemne ca nu mai sunt ortodoxa, dimpotriva, pentru ei raman ortodoxa. Si pentru mine idem.

Si sa va spun si povestea unei persoane publice cunoscute in Israel, David Neuhaus. Il puteti gasi pe net. El era din familie de evrei, familie refugiata in Africa, si copil fiind a fost trimis de parinti sa faca studii in Ierusalim, intr-o scoala evreiasca. Copiil fiind, isi dorea foarte mult sa cunoasca o printesa. Si ajungand in Ierusalim a aflat ca in Biserica ortodoxa ruseasca de acolo se afla refugiata o printesa. A cerut permisiunea sa o vada, avea cam 14 ani, si a gasit o femeie batrana si paralizata in partea inferioara a corpului. Vorbind insa cu ea, nu intelegea cum putea sa fie atat de senina si bucuroasa, pentru ca el nu gasea nici un motiv de bucurie la aceasta femeie: era batrana, paralizata si exilata intr-o tara straina. Si asa acea femeie a inceput sa ii vorbeasca de Hristos ca si motiv al bucuriei ei. Atat de impresionat a fost copilul incat a zis ca el vrea sa se crestineze, sa se boteze. Parintii lui nici nu au vrut sa auda de asa ceva, i-au spus sa se mai gandeasca, asa ca, copilul le-a spus ca o sa se gandeasca 10 ani, si daca dupa 10 ani dorinta ii va ramane, se va boteza. Dupa 10 ani, isi dorea la fel de mult sa se boteze, in tot timpul asta a mers de multe ori la biserica si ii placea foarte mult Liturghia ortodoxa pe care o gaseste cea mai frumoasa din cate exista. Asa ca s-a botezat si a devenit ortodox. Insa, in ciuda Liturghiei atat de frumoasa pentru gustul sau, a gasit ca biserica ortodoxa nu are deloc simt critic. Asa ca s-a dus la biserica greco-catolica insa nici aceasta nu avea suficient simt critic, asa ca s-a dus si mai departe, in cea romano-catolica unde a gasit ceea ce cauta si unde a ramas. Povestea am auzit-o anul acesta in Israel de la chiar David Neuhaus.

Last edited by adiandrea6; 17.09.2010 at 23:56:28.
Vechi 17.09.2010, 23:41:39
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
pentru ei sunt ortodoxa.
Dragă, ți-am mai spus: dumneata nu ești ortodoxă, dumneata ești kakodoxă.
Vechi 18.09.2010, 00:06:25
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Bine Domnule Judecator, astept a doua dumneavostra venire ca sa imi dati locul cuvenit. Pana atunci insa, continui sa fiu ortodoxa.
Vechi 18.09.2010, 00:08:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Bine Domnule Judecator, astept a doua dumneavostra venire ca sa imi dati locul cuvenit. Pana atunci insa, continui sa fiu ortodoxa.
Vechi 18.09.2010, 00:20:01
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Doctore nu mai fi scarbos. Vorbesti pe un forum crestin cu o domnisoara/doamna.
Lasa glumele astea grosiere, de cantina de santier!

Nu-ti stau bine dupa atatea citate din Sfintii Parinti.
Vechi 18.09.2010, 00:25:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Doctore nu mai fi scarbos. Vorbesti pe un forum crestin cu o domnisoara/doamna.
Lasa glumele astea grosiere, de cantina de santier!

Nu-ti stau bine dupa atatea citate din Sfintii Parinti.
Domnule, termenul de cacodox nu are nimic jignitor în sine. Așa cum termenul de ortodox vine din limba greacă, așa și tremenul de kakodox vine tot din greacă de la kakos și doxa. Păcat însă că nu este pe aici "fratele" tricesimus (care fie vorba doar între noi fără să mai știe nimeni, a ratat ploaia târzie și încă o mai așteaptă dar tare mi-e teamă că la adventiști o va mai aștepta mult și bine) să îți explice ce înseamnă kakos în greacă.
Vechi 18.09.2010, 00:32:08
Banned

Implicit

Citat:
Domnule, termenul de cacodox nu are nimic jignitor în sine. Așa cum termenul de ortodox vine din limba greacă, așa și tremenul de kakodox vine tot din greacă de la kakos și doxa. Păcat însă că nu este pe aici "fratele" tricesimus (care fie vorba doar între noi fără să mai știe nimeni, a ratat ploaia târzie și încă o mai așteaptă dar tare mi-e teamă că la adventiști o va mai aștepta mult și bine) să îți explice ce înseamnă kakos în greacă.
Daca a fi facut non-valoare nu este jignitor ci este o onoare, ea apartinand sfintilor care aveau o smerenie profunda, atunci ce sa zic, nu este frumos sa scoateti omul din smerenie si sa il aruncati in mandrie. Urat din partea dumneavoastra :P
Vechi 18.09.2010, 00:21:38
Banned

Implicit

Citat:
Sa inteleg ca acum este a doua venire a Judecatorului? Ma uit pe geam afara si nu vad sa fie deloc asa. Inseamna ca v-ati inselat, Judecatorul nu v-a lasat niciodata scaunul Sau de judecata. Cand va veni, o sa auziti ce va spune El si atunci nu o sa mai aveti alta replica decat: "Asa este, cum spui tu Doamne", pentru ca Domnul are intotdeauna dreptate si scaunul de Judecata ii apartine in intregime.

Last edited by adiandrea6; 18.09.2010 at 00:24:02.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10