Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2010, 01:13:52
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Nu noi interzicem ci Dumnezeu. Sfanta Scriptura spune clar: "Nu îngăduiesc femeii nici să învețe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat... " I timotei 2,12

" în toate Bisericile sfinților, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice și Legea.
35. Iar dacă voiesc să învețe ceva, să întrebe acasă pe bărbații lor, căci este rușinos ca femeile să vorbească în biserică." I corinteni 14,34-35.

desigur ne veti acuza pe noi si pe Sfantul Pavel de misoginism... veti spune ca avem "minti invechite". desigur ca veti considera ca aceste pasaje trebuiesc scoase din Sfanta Scriptura ca "nu mai sunt bune, nu mai sunt de actualitate"... oare Cuvantul lui Dumnezeu este schimbator? Bineinteles ca nu caci "Iisus Hristos, ieri și azi și în veci, este același. " Evrei 13,8

in postarile anterioare am aratat clar ca barbatul si femeia sunt egali fata lui Dumnezeu dar fiecare are roluri diferite (nu o sa reiau argumentele).
Imi pare rau sa va dezamagesc, apostolul Pavel nu este Dumnezeu, iar ceea ce a zis Ap. Pavel la momentul respectiv era invatatura ebraica care discrimina femeia. Mai tarziu insa a inteles ca in Hristos nu exista nici femeie nici barbat. Dumneavoastra insa v-ati oprit la primii pasi, acum trebuie sa mai faceti si altii daca doriti sa ajungeti la inaltimea Sf. Ap. Pavel.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2010, 08:50:29
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Jalnic. Dragă, dacă ai ceva probleme pe acasă cu bărbații nu cred că este cazul ca noi să suportăm atâta vărsare de frustrări, pe care un fin psihanalist ca Erethorn ți-ar spune cu siguranță de ce origine sunt. În fine, dacă ai venit cumva să ne propovăduiești "mântuirea feministă" îți mulțumim dar nu avem nevoie de ea. Te rugăm în consecință să îți vezi de drumul dumitale și să le împărtășești altora teologia feministă; noi în Biserica Ortodoxă avem sfânta scriptură și sfânta tradiție a Bisericii, precum și suficientă teologie creștină adevărată cu care să ne ocupăm timpul așa că te rugăm nu ne mai obosi cu aberațiile dumitale.
subscriu la cele afirmate.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 21:56:24
cristian67
Guest

Implicit sfanta euharistie

Cuvantul EUHARISTIA in limba greaca inseamna ,,multumire'',recunostinta,si prin el este definita Taina instituita insusi de Mantuitorul IISUS HRISTOS,prin rugaciune de multumire si binecuvantarea painii si vinului,la ultima Sa cina cu apostolii,in care Biserica actualizeaza in mod sacramental opera Sa rascumparatoare,concentrata in jertfa si invierea Sa.Biserica si Euharistia sunt doua realitati inseparabile,deoarece nasterea noului popor al lui Dumnezeu,a crestinilor,este pecetluita cu sangele lui IISUS HRISTOS .Pentru teologia rasariteana Euharistia nu este o simpla actiune sacra,ci este centrul intregii vieti bisericesti.Termenul de Euharistia apare pt. prima data in scrierile Sf.Ignatie al Antohiei:,,Purtati de grija sa va adunati cat mai des pt. a aduce lui Dzeu multumire(euharistie)si marire.Tot el o numeste,,painea care este leacul nemuririi'',antidotul mortii pt. a trai in IISUS HRISTOS pt. totdeauna.Sf.Euharistie,spun Sfintii Parinti,are efectul de a-i aduna pe oameni,pe credinciosi la HRISTOS,Cel in care cred.Altarul pe care se aduce Euharistia este izvorul unitatii Bisericii:,,Nimeni sa nu risipeasca ;daca cineva nu se afla in launtrul altarului,el se va lipsi de painea lui Dzeu'',spune acelasi Ignatie al Antiohiei,aceasta unitate depasind marginile pamantului,fiind regasita si implinita in imparatia lui Dzeu.Pt. Sf.Vasile cel Mare,Sf.Euharistie este,,hrana pt. drumul vesniciei''.Liturghia,care are in centrul sau Sf.Euharistie,este o recapitulare a iconomiei divine,a planului de mantuire a lui Dzeu pt. om si creatia Sa.,,Ca am avut pomenirea mortii Tale,vazut-am chipul invierii Tale,umplutu-ne-am deviata Ta cea nesfarsita,indulcitu-ne-am de hrana Ta cea neimputinata''(frag. din Liturghia Sf. Vasile)
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 12:45:11
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

"Zice atat de frumos Sfantul Isaac Sirul: “Cel ce a aflat dragostea mananca pe Hristos (se hraneste cu Hristos) in fiecare zi si ceas. Si se face prin aceasta nemuritor. Ca «cel ce manaca din painea pe care i-o voi da Eu lui nu va vedea moartea in veac»”. Deci cine mananca din Cuvantul lui Dumnezeu, din lumina si iubirea Lui, din dumnezeiasca Impartasanie, nu va vedea moartea in veac. Fericit este cel ce mananca din Painea dragostei, care este Iisus. Caci cel ce se hraneste din dragoste se hraneste din Hristos, Dumnezeul Cel peste toate; El o marturiseste si Ioan intareste: “Dumnezeu este Iubire”. Prin urmare cel ce vietuieste in dragoste rodeste viata din Dumnezeu si gusta invierea inca din viata de aici.

O, Doamne, fa-ne partasi sa gustam din taina invierii de aici; adica din taina iubirii. Tu, pururea fiind si acelasi fiind, fa-ne si pe noi sa fim aceiasi; fiecare suflet sa ramana acelasi in iubire, in ofranda sfanta… "

http://www.crestinortodox.ro/sarbato...lor-96932.html

Acesta este cel mai frumos raspuns la intrebare.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Euharistia - Întîlnirea Cu Hristos iRoDiOn Impartasania (Taina Euharistiei) 3 05.12.2014 15:56:39
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
euharistia si demonizatii symbian01 Exorcismul 12 11.07.2011 16:51:59
Jertfa Euharistică sau Euharistia ca Jertfă doctor_faustus Impartasania (Taina Euharistiei) 0 10.10.2010 19:41:27
Euharistia alecsandru Impartasania (Taina Euharistiei) 42 21.05.2009 15:17:52