![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Evenimentele de mai sus fac parte din Planul de Mantuire si a fost liber asumat de Fiul lui Dumnezeu, Cuvantul. Predestinare e atunci cand se trece peste vointa proprie. Eu nu cred in predestinare, dar cred in chemare sau lucrare. Exemplul cel mai concludent pentru mine este Sf. Apostol Pavel. Nu cred in predestinarea lui Iuda. In schimb, cred ca fiecaruia dintre noi Dumnezeu ne da la nastere o lucrare sau o chemare de efectuat, plus talantii necesari acelei lucrari, dar nu ne obliga sau predetermina sa acceptam acea lucrare, ci noi singuri trebuie mai intai sa o descoperim si mai apoi sa ne-o asumam si s-o ducem la bun sfarsit. Daca ne-o asumam atunci vom primi si ajutor de la Dumnezeu iar mantuirea va avea efect maxim. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre predestinare | Savonarola | Biserici Protestante | 10 | 24.10.2011 08:38:15 |
Despre prestiinta si predestinare | gelu001 | Intrebari utilizatori | 1 | 22.02.2010 17:05:48 |
|