Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2010, 16:55:20
ingerul_pazitor ingerul_pazitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ba are nevoie de recunoastere si nu sub forma de distinctie" ci de recunoasterea oficiala a BOR-ului, a celor care sunt cu adevarat induhovniciti, si sunt in pozitiile ierarhice corespunzatoare pentru aceasta responsabilitate - de a canoniza pe cineva.

Cine nu asculta de BOR este considerat schismatic si deci in afara bisericii ortodoxe romane.
Pina ce BOR nu il canonizeaza(daca o vor face, AICI ESTE O MARE INTREBARE, deoarece ei stiu lucruri despre dinsul pe care NIMENI NU LE STIE)....Nu AVEM DEZLEGARE de la Biserica sa ne rugam la acest OM ! ! !, iar daca o facem este ca si cum ne-am ruga la un simplu raposat, la un corp neinsufletit..ceea ce ,oameni buni, este o mare ratacire, si o aberatie!
Mare atentie!, ca uite asa ne pierdem sufletul!

1. FARUL nostru este BOR si hotaririle sale! ...nu legendele urbane care se bazeaza 99% pe minciuni si exagerari. BOR stie adevarul despre FIECARE...si sunt tot felul de problemute in dosarul fiecaruia...

2. Mi se pare extrem de iesit din ortodoxie, sa umblii pe ulita, asa cum facea el si sa strigi in gura mare pacatele unuia si al altuia. Dar oare cine se credea? Papa Pius? Nici Hristos NU FACEA ASEMENEA SCENE...dar desigur pot fi alte probleme MAI GRAVE in care psihicul omului se manifesta prin asemenea iesiri - si una este Schizofrenia - tot prin schizofrenie se explica si "darurile" parintelui de a prezice viitorul si a face pe "profetul"
Puneti mina Ghetsimani si altii SI pe carti de psihologie si psihiatrie si mai cititi...nu o sa regretati..
ok, tatal meu a fost la el si si-a rezolvat niste problemepe care de multi ani nu reusea.
o sa zici ca a fost coincidenta, ...nu a fost.
legat de BOR: ce te face sa crezi ca sunt inteleptii poporului si nu sunt cazuti multi in pacat ca si cei de la VATICAN? doar ptr ca au un rang asta nu e argument...avem de ex un presedinte al tarii deci are rang dar e un bou si isi bate joc de oameni....
Vechi 29.08.2010, 17:47:13
cristian67
Guest

Implicit cine are minte sa ia aminte

Citat:
În prealabil postat de ingerul_pazitor Vezi mesajul
ok, tatal meu a fost la el si si-a rezolvat niste problemepe care de multi ani nu reusea.
o sa zici ca a fost coincidenta, ...nu a fost.
legat de BOR: ce te face sa crezi ca sunt inteleptii poporului si nu sunt cazuti multi in pacat ca si cei de la VATICAN? doar ptr ca au un rang asta nu e argument...avem de ex un presedinte al tarii deci are rang dar e un bou si isi bate joc de oameni....
ai dreptate
Vechi 29.08.2010, 18:08:29
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Implicit

BOR recunoaste evlavia poporului pt par Arsenie,insa mai sunt pasi de facut si anume ultimul parastas verificarea tuturor rugaciunilor scrise pt cel ce va fi declarat sfant ca sa nu existe greseli de exprimare atat liturgice cat si dogmatice si pt a nu permite in vreun fel sa se aduca mai mult decat cinstire aceluia care e prezentat poporului ca sfant .Sfintenia vietii e clar Dumnezeu o hotaraste insa autoritatea de a o declara o are sf sinod al unei biserici canonice .E drept BOR incet se misca atunci cand e vorba de canonizare cuiva motivele nu le cunoastem si nici nu ne ajuta spre mantuirea personala a vreunuia dintre noi .Si va venii si acea vreme cand vom putea cinsti pe par Arsenie cu slujbe cu acatist si vecernie dupa randiuala insa pana in momentul in care nu parintelui i se mai fac slujbe de parastas nu putem face asa ceva .Evlavia ramane si trebuie sa ramana nu numai pt parintele ci si pt toti cei care au fost imbunatatiti foarte duhovniesti ...
Vechi 30.08.2010, 03:48:49
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiu-marius Vezi mesajul
Si va venii si acea vreme cand vom putea cinsti pe par Arsenie cu slujbe cu acatist si vecernie dupa randiuala...
Claudiu, poate va veni acea vreme dar poate nu va veni. Singurii in masura sa decida acest lucru sunt cei pusi de Dumnezeu la virf de BOR sa decida SI NIMENI ALTUL.
In rest totul este bine mentionat.
Vechi 30.08.2010, 03:51:42
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ingerul_pazitor Vezi mesajul
Mai vezi ca mirosi a razvratire impotriva unsilor lui Dumnezeu. Fii atent sa nu cazi in durerosul pacat al gindirii schismatice si rebele
Vechi 30.08.2010, 06:42:18
ghetsimani ghetsimani is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.08.2010
Locație: bucharest
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
mai vezi ca mirosi a razvratire impotriva unsilor lui dumnezeu. Fii atent sa nu cazi in durerosul pacat al gindirii schismatice si rebele
unsi cu ce? Hai sa inchidem subiectul ca mi-e ca incep sa vb urat si nu vreau, nu la adresa ta...
Vechi 30.08.2010, 06:43:37
ghetsimani ghetsimani is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.08.2010
Locație: bucharest
Implicit

Fratilorrrrrrrrrrrrr, topicul este despre minunile acestui parinte, are cineva ceva de spus sau vorbim pe langa subiect?
Vechi 30.08.2010, 08:04:47
cristian67
Guest

Citat:
În prealabil postat de ghetsimani Vezi mesajul
Fratilorrrrrrrrrrrrr, topicul este despre minunile acestui parinte, are cineva ceva de spus sau vorbim pe langa subiect?
cand am inceput sa insir cateva citate din invataturile marelui duhovnic am fost atentionat ca am monopolizat topicul,sa-L lasam pe Bunul Dumnezeu sa ne lumineze(unii oameni nu lasa nimic din ceea ce cred ei ca stiu)
Vechi 30.08.2010, 10:27:10
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristian67 Vezi mesajul
(unii oameni nu lasa nimic din ceea ce cred ei ca stiu)
Foarte bine ai sesizat, Cristian, acest detaliu. Din pacate, ramanem de obicei cu remarca! Stiu, vanitatea si orgoliu ne roade daca cineva indrazneste sa ne traga de manecuta. Nu te necaji, te rog. Nu din rautate am facut-o, ci din simpatie. La Andrei nu mai ai ce schimba, fiindca e... cronic!
Acum sincer (pentru tine si pentru oricine procedeaza la fel): cine scrie mai mult de doua mesaje consecutive, la intervale scurte de timp (pe topicuri comune, nu pe cele special concepute, gen "agenda personala") si isi face din asta un stil, ori nu stie sa dea "edit", ori are o parere exagerata despre propria persoana.
Ciudat este ca, de obicei nu cautam sa ne perfectionam noi insine, ci sa-i lamurim pe altii ca trebuie sa se perfectioneze... Iar aici cu siguranta ma includ si pe mine!...

Si-apoi, revenind la ale noastre, a fost de-ajuns un cuvintel, poate chiar intentionat pus pentru a provoca si repede s-a vazut cine e stapanit de rautate si cine este cel putin rezervat, daca nu a trait personal miracolul. Poate ca daca-l chema Parintele Arsenie Bocanov si avea radacini adanc infipte in Mama Rusie, l-ar fi intrecut pe insusi Mantuitorul in sfintenie... Altfel nu poate fi decat un caz patologic. Adica... schizofrenic. Cunoastem detaliul si de aceea nu trebuie sa-i dam curs. Tu ai o scuza ca esti mai nou pe forum. Noi ceilalti ne-am "acomodat" din mers. Nu trebuie sa fim acuzati de "rasism", nu?

Later edit:
Kiralino, citesc acum mesajul tau si pot sa-ti spun ca de data asta m-ai uns pe suflet.
Plecaciune!

Last edited by OmuBun; 30.08.2010 at 10:32:03.
Vechi 30.08.2010, 11:01:03
cristian67
Guest

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Foarte bine ai sesizat, Cristian, acest detaliu. Din pacate, ramanem de obicei cu remarca! Stiu, vanitatea si orgoliu ne roade daca cineva indrazneste sa ne traga de manecuta. Nu te necaji, te rog. Nu din rautate am facut-o, ci din simpatie. La Andrei nu mai ai ce schimba, fiindca e... cronic!
Acum sincer (pentru tine si pentru oricine procedeaza la fel): cine scrie mai mult de doua mesaje consecutive, la intervale scurte de timp (pe topicuri comune, nu pe cele special concepute, gen "agenda personala") si isi face din asta un stil, ori nu stie sa dea "edit", ori are o parere exagerata despre propria persoana.
Ciudat este ca, de obicei nu cautam sa ne perfectionam noi insine, ci sa-i lamurim pe altii ca trebuie sa se perfectioneze... Iar aici cu siguranta ma includ si pe mine!...

Si-apoi, revenind la ale noastre, a fost de-ajuns un cuvintel, poate chiar intentionat pus pentru a provoca si repede s-a vazut cine e stapanit de rautate si cine este cel putin rezervat, daca nu a trait personal miracolul. Poate ca daca-l chema Parintele Arsenie Bocanov si avea radacini adanc infipte in Mama Rusie, l-ar fi intrecut pe insusi Mantuitorul in sfintenie... Altfel nu poate fi decat un caz patologic. Adica... schizofrenic. Cunoastem detaliul si de aceea nu trebuie sa-i dam curs. Tu ai o scuza ca esti mai nou pe forum. Noi ceilalti ne-am "acomodat" din mers. Nu trebuie sa fim acuzati de "rasism", nu?

Later edit:
Kiralino, citesc acum mesajul tau si pot sa-ti spun ca de data asta m-ai uns pe suflet.
Plecaciune!
cu ce drept ma judeci tu pe mine omule?cine ti-a dat aceasta putere?cred ca mai degraba te-a deranjat articolul referitor sectari(nu mai folosi termeni de sisif,fii simplu asa cum e Dzeu,adica dumneata judeci,iti dai cu parerea,pui mereu pecetea asa cum iti convine dumitale,ochii cu care ai prinvit dumneata crucea de pe copacul Prislopului ai vazut-o o scrijelire pentru ca vezi dupa cum iti sunt ochii,si inca ceva domnul meu,stiu ca mai am mult de lucru cu inima,dar mi-am cerut iertare daca am gresit si stiu ca am gresit)nu te supara pe mine,a fost un sfat,sau ce vrei dumneata sa fie,toate cele bune
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca Carmen FUNIERU Biserica Ortodoxa Romana 141 20.01.2014 16:22:05
PR. ARSENIE BOCA cristina83 Mari Duhovnici si predicile lor 70 17.01.2013 14:14:43
7 intamplari cu Arsenie Boca florisca Generalitati 13 31.08.2010 20:40:31