Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2010, 21:43:59
Ostasul's Avatar
Ostasul Ostasul is offline
Member

Data înregistrării: 10.05.2010
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
..si multi ti l-au urmat
Eu nu sunt pesimist, dar o familie de oraseni care au preluat un teren maricel peste drum de unde mergeam eu la cineva, tot asa s-au napustit la tara sa rupa piata. Au muncit saracii ce au muncit la rosii si castraveti..dupa care peste vre-o doi ani au murit amindoi, precizez, nu unul dintre ei, ci amindoi, de inima! ! !..nu stiu precis infarct ceva...unul dupa altul!

Trebuie sa nu fim negativi dar este important sa fi realist...daca nu esti crescut la tara, trebuie sa o iei usurel tata,..si mai ales sa stii ca spitalele sunt depaaaaaarte!..poti muri linistit de 10 ori pina ajunge o ambulanta la tine
Eu stiu pe cineva care si-a sacrificat viata toata pentru gospodaria de la tara, iar acum nimic nu-i mai trebuie.La batranete este greu sa te intorci la sat si o spun din experienta verilor petrecute acolo periodic. Dar fiecare face ce simte ca este mai bine pentru el.
Vechi 25.08.2010, 22:10:34
ap2010's Avatar
ap2010 ap2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Locație: iasi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de enculescunicoleta Vezi mesajul
Am precizat de ce: am lucrat avand gradul II de invaliditate si gradul accentuat de handicap locomotor. Potrivit unui articol din Legea 19/2000 (Legea Pensiilor) - la care face referire Casa de Pensii in somatia pe care mi-au trimis-o -, cu gradul II de invaliditate, care este caracterizat, NUMAI ACOLO, prin "pierderea totala a capacitatii de munca, insa fara a fi nevoie de insotitor", NU AM DREPTUL SA MUNCESC. Dar:
1) Pe Decizia mea de incadrare in gradul II de invaliditate, scrie: "capacitate de munca pierduta in cea mai mare parte" (!!!), iar medicul expert nu a precizat, ca in alte dati (cand nu puteam sa merg deloc, deci stateam acasa, eram chiar o povara pentru parintii mei, care s-au imbolnavit din cauza mea!), in rubrica "Recomandari profesionale", "NICIO MUNCA".

2) Potrivit Legilor si Ordonantelor de protectie a persoanelor cu handicap (OUG 102/1999, revizuita si adaugita in 2002 si 2005; Legea 448/2006), AM DREPTUL SA MUNCESC CU GRADUL ACCENTUAT DE HANDICAP, CHIAR NU MI SE IMPOZITEAZA SALARIUL SI SUNT OBLIGATA (subliniez acest lucru) SA-MI CAUT DE LUCRU.

3) Casa de Pensii mi-a precizat: daca nu sunt de acord cu somatia lor, sa contest prin Tribunal. Lucru pe care l-am si facut, insa, dupa PRIMA ETAPA, rezultatul este: "actiune nefondata, cu posiblitate de recurs". ADICA... S-AR PAREA CA EU NU AM DREPTATE, CI CASA DE PENSII, CARE MA SOMEAZA, IN CONTINUARE, SA-I PLATESC ACEA SUMA ENORMA DE CARE VORBEAM: 123.770.000 LEI VECHI. Pe care eu nu-i am si nu-i voi avea niciodata, daca nu ma va ajuta cineva, in acest sens, acordandu-mi un ajutor financiar, sponsorizandu-ma.
Prin lege,daca nu ai venituri suficiente,poti beneficia de asistenta juridica gratuita,asta o data,a doua oara:in baza carei hotarari judecatoresti, sau mai stiu eu ce, iti cere Casa de Pensii banii inapoi?Nici nu ai de ce sa contesti in instanta,din lipsa de obiect.Ce sa contesti,o adresa a unei institutii?Alt aspect,pentru asfel de actiuni judecatoresti nu se plateste timbru judiciar.Alt punct:nu tu trebuie sa-ti cauti de munca,ci trebuie repartitie de la AJOFM,adica fostele Forte de munca.Concluzie:ignora-i deoarece merg la cacialma.As vrea totusi sa-mi spui din ce judet esti.

Last edited by ap2010; 25.08.2010 at 23:29:53.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 03:01:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
ESte usor sa spui, nu fa rate ca sa-ti fie bine..
Poate nu m-am exprimat suficient de clar referitor la imprumuturile, de la care va rugam sa luati distanta. Nu e vorba de imprumut pentru casa; undeva trebuie salocuiasca omul. Ma refeream exclusiv la imprumutul cu care sa se plateasca un alt imprumut, la care nu mai exista posibilitatea de a plati ratele. Cine poate plati ratele, sa ia imprumuturile de care are nevoie. Dar daca vrem sa stingem un imprumut cu altul, e posibil sa ne inglodam mai tare si sa nu iesim niciodata la suprafata. Am auzit prea des despre asemenea imprumuturi in ultima vreme...

Jenica, sper ca nu te-am suparat cu cuvintele mele. Eu sper din toata inima ca toata lumea intelege ca aici vorbim in principiu, si nu discutam despre cineva anume.

In rest fiecare face cu viata lui ce vrea si ce considera de cuviinta. Nimeni nu are dreptul sa-l judece pe celalat in privinta hotararilor luate.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 03:19:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ii aud pe foarte multi romani plangandu-se de saracie. Nici nu e de mirare cu pensiile sau salariile din Romania.
Pe de alta parte imi aduc aminte de o doamna, pe care am cunoscut-o cand eram in studentie (parintii imi trimiteau lunar 600 lei), care avea 450 lei pensie, si cu toate astea, isi platea darile la timp, umbla ingrijit imbracata, si avea si cate o prajitura facuta de mana ei, in caz ca ii vine un musafir in casa. Cum putea acea femeie sa se descurce? Cum de oamenii de azi nu se mai descurca?
Ceva a intervenit de a stricat balanta intre venituri si cheltuieli.
Va invit sa discutam pe aceasta tema.
"Se descurca" adica pastra aparentele?

Ca in spatele lor, cine stie cata suferinta si lipsuri se ascundeau, unele poate cu repercursiuni directe asupra sanatatii.

Si probabil mai si muncea, "la negru" (cum altfel, la atata recunostinta din partea Statului?) ca sa poata sa-si suplimenteze veniturile si sa se mentina cat de cat pe linia de plutire.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 03:20:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Haide Miha-anca, abtine-te! lasa sfaturile! Sunt romani care fac datorii nu numai pt masini si lux. Sunt multi mai multi cei care fac datorii ca sa-si ajute copii (pt scoala sau doctori, ori pt casa noua). Sunt familii care trec prin situatii grele si nu au incotro...
Am surprins la tv. comentariul unei "vedete" refiritor la faptul ca se scumpeste painea. Cica: "...da, bietii oameni, acum se scumpeste si painea insa se poate si fara. Eu de ex mananc fara paine..." No, cam asa zici si tu...
Iarta-ma, te rog, dar ai dreptate doar partial.
Marilena, fa cate imprumuturi vrei daca esti in stare sa le platesti. Eu vorbeam doar celor, care nu sunt in stare sa plateasca un imprumut si ca sa salveze situatia mai iau un imprumut. PAi daca eu nu pot plati un imprumut, cum voi plati doua?!? Poate imi spui tu, ca eu am fost in situatia asta si a trebuit in final sa imi vand casa, desi munceam pe rupte... Vorbeste deci Stan patitul!
Si apoi eu sunt din generatia veche, care mai intai strangea banii si apoi ii cheltuia. Acum iar incerc sa ma tin de acest vechi principiu, ca sa nu repet greseala pe care am facut-o; de unde si sfatul meu. Dar nu e neaparat necesar sa il urmati.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 03:46:32
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Cum traiesti decent? Probabil pe urma a cat ai agonisit in afara. Altfel chiar nu vad cum ai putea.
Eu banii i-am cheltuit, nu i-am adunat. Asta e realitatea. A fost vesnic nevoie de ei in alta parte. Acum sunt la pensie; de aici gandurile pentru un trai decent cu mijloacele pe care le am. Pentru fiecare inseamna altceva decenta: pentru mine un loc in care sa locuiesc si hrana de zi cu zi.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 03:54:05
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Simt un iz de "falsa smerenie"... sau mi se pare?
Ti se pare si nu inteleg de ce. Cunosc si oameni care au strans bani.
De ce trebuie sa ii tot banuim pe ceilalti ca nu ar spune adevarul?!?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 04:54:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ai optat pe nerasuflate pentru o economie de piata care SE MENTINE in viata NUMAI datorita imprumuturilor pe care le faci din bani pe care nu-i ai si din frenezia cumparaturilor.

Daca devi cumpatat si chivernisesti asa cum propune Anca..ajungi in cel mai scurt timp tara falimentara. De aceea directivele cer populatiei sa fie datori vinduti la banci, sa cumpare, cumpere, cumpere pe credit, altfel nu mai pupa nimeni pensie si salarii.
Nu stiu daca ai auzit de firma de turism Spies. Dl Spies a facut milioane cumparand cash si evitand imprumuturile. I-a lasat si sotiei cu limba de moarte sa nu vanda anumite avioane si sa nu ia imprumut. Dansa nu a ascultat si acum s-au dus nu numai avioanele respective, dar cele 500 milioane pe care i-a primit de la el.
Oare el cu atatea milioane nu putea lua imprumut? Putea, dar nu a vrut.
Mie mi se pare mai sigur sa cumperi pe banii stransi, decat pe imprumut. Dar imprumutul a ajutat f mult in vremurile sigure; altfel nu aveam nimic.

Ai si tu dreptate, Andrei, ca banul trebuie sa circule.
Dar oare nu tocmai afacerile bazate pe imprumuturi au suferit cel mai mult acum cu criza financiara? Poate te pricepi mai bine si ne explici si noua.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 05:05:38
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de enculescunicoleta Vezi mesajul
Am precizat de ce: am lucrat avand gradul II de invaliditate si gradul accentuat de handicap locomotor. Potrivit unui articol din Legea 19/2000 (Legea Pensiilor) - la care face referire Casa de Pensii in somatia pe care mi-au trimis-o -, cu gradul II de invaliditate, care este caracterizat, NUMAI ACOLO, prin "pierderea totala a capacitatii de munca, insa fara a fi nevoie de insotitor", NU AM DREPTUL SA MUNCESC. Dar:
1) Pe Decizia mea de incadrare in gradul II de invaliditate, scrie: "capacitate de munca pierduta in cea mai mare parte" (!!!), iar medicul expert nu a precizat, ca in alte dati (cand nu puteam sa merg deloc, deci stateam acasa, eram chiar o povara pentru parintii mei, care s-au imbolnavit din cauza mea!), in rubrica "Recomandari profesionale", "NICIO MUNCA".

2) Potrivit Legilor si Ordonantelor de protectie a persoanelor cu handicap (OUG 102/1999, revizuita si adaugita in 2002 si 2005; Legea 448/2006), AM DREPTUL SA MUNCESC CU GRADUL ACCENTUAT DE HANDICAP, CHIAR NU MI SE IMPOZITEAZA SALARIUL SI SUNT OBLIGATA (subliniez acest lucru) SA-MI CAUT DE LUCRU.

3) Casa de Pensii mi-a precizat: daca nu sunt de acord cu somatia lor, sa contest prin Tribunal. Lucru pe care l-am si facut, insa, dupa PRIMA ETAPA, rezultatul este: "actiune nefondata, cu posiblitate de recurs". ADICA... S-AR PAREA CA EU NU AM DREPTATE, CI CASA DE PENSII, CARE MA SOMEAZA, IN CONTINUARE, SA-I PLATESC ACEA SUMA ENORMA DE CARE VORBEAM: 123.770.000 LEI VECHI. Pe care eu nu-i am si nu-i voi avea niciodata, daca nu ma va ajuta cineva, in acest sens, acordandu-mi un ajutor financiar, sponsorizandu-ma.
Multumesc mult pentru raspuns. La asa un caz trebuie un avocat bun. Mi se pare inumana situatia. Sa speram ca se va gasi cineva, care sa ajute. Iar cu ajutorul lui Dumnezeu si rugaciuni la Sf. Nicolae, marele facator de minuni, toate se pot rezolva.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 09:48:23
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit Fericiți cei Săraci în Duh! Pentru că ei se vor Înduhovnicii!

Păi vorbim de sărăcie... cu gândul la terenuri agricole, și la roadele pământului, păi mai mare e răsplata unuia ce rabdă la locul lui de suferință în Domnul și nu fuge în oazele sătești... cfrezând că o să-i scape gLumea... sau munca lor...

Nefericirile:

-Nefericiți cei bogați în cuvintele lor pentru că ale lor sunt toate părerile ''înțelepte'' scrise prin ziare și comentate pe TV la nesfârșit, bucorându-se că a înscris echipa lor,

-Nefericiți cei ce se distrează de oamenii mici și de creștini pentru că ei plâng după bani și după roadele pământului altora și ei se vor freca unii de alții pe la teleconferințe amăgind pe toată gLumea,

-Nefericiți cei ce se răzbună pe păgâni, pe sectanți, pe eretici, și pe ceilalți creștini căci le vor mînca mâncarea, mâncare blestemată, și le vor folosi femeile, femei blestemate, și vor fi mereu răzbunați de fiii lor cei mari ce vor apăra la nesfârșit furturile lor, lăudându-i pe ei și lăudându-se cu ele, blestemate pentru ei,

-Nefericiți cei însetați de băuturi și de mâncăruri căci în somnul păcatelor se vor odihni săturându-se cu răzbunarea lăcomiei, și ei vor fi slugăriți,

-Nefericiți cei mânioși și nemulțumiți și transformați în fiare sălbatice răzvrătite căci ei vor pustii Cerul și Pământul trăgând stelele după ei,

-Nefericiți cei cu inima vicleană și desfrânată căci ei se vor umple de lene și pismă în mijlocul lor văzând roșu înaintea ochilor, ca focul stârnit de foale, lăduându-se cu căderea în toate ispitele,

-Nefericiți făcătorii de păcate căci fiii vrăjitori ai aristocrației sabante se vor chema,

-Nefericiți cei prigoniți pentru dreptate pentru că nu e a lor Împărăția Cerurilor ci ceea ce au furat de pe la Dumnezeu, osândind osândirea osândei pentru ca să scape de conștiința celui sărac,

-Nefericiți cei ce fug de chinurile morții ca să scape din frică mințind pentru avocățețelașul duhului minciunii măririi de sine și pentru puterea lui căci se vor întrista pentru ei înșiși deși vor fi flatați cu puterea lor și cu faptele lor și cu viitorul bogăției.

Și apoi,
-Nefericiți ce bogați în câtștiiG că nu vor avea ce face cu bogăția lor,
-Nefericiți cei slăviți de oameni căci vor fi întronați pe scaunele cele mai înalte de unde vor cădea fărăgreș de la cea mai mare înălțime,
-Nefericiți cei ce uită pe Adevărul căci ei vor trăi din istoria și memoria gLumii,
-Nefericiți cei ce mor în deșertăciuni căci scorpiile și șerpii le vor fi tovarăși de ''virtuți''... pentru că vulpea și eretele le vor da lor vizuini și cuiburi în pământ ''bun de tot'' și în chiparos.

Last edited by vsovivi; 26.08.2010 at 09:57:39.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarac vs Bogat AndruscaCIM Generalitati 46 09.01.2013 16:59:38
Ce sunt visele? ggmarius Generalitati 2 02.07.2011 12:33:28
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09